Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας

Θυελλώδεις άνεμοι και σίφωνες χτύπησαν πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας προκαλώντας υλικές ζημιές

Θυελλώδεις άνεμοι και σίφωνες χτύπησαν πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας προκαλώντας υλικές ζημιές

Σημαντικές υλικές ζημιές άφησε πίσω του το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη χώρα. Αυτήν τη φορά το πρόβλημα δεν ήταν η καταρρακτώδης βροχή, αλλά οι σίφωνες και οι θυελλώδεις άνεμοι, που μέσα σε λίγη ώρα έσπασαν κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος, σήκωσαν στέγες και ξερίζωσαν δεκάδες δέντρα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

4 65

Το ευτύχημα είναι ότι πουθενά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες. Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο και κυρίως στην περιοχή του Αλυκανά ο ισχυρός σίφωνας που έκανε την εμφάνισή του τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα στέγες από μικρά μαγαζιά και στάβλους να παρασυρθούν, κολόνες ηλεκτροδότησης να γκρεμιστούν και αρκετά δέντρα να σπάσουν. Υλικές ζημιές καταγράφηκαν επίσης στη Ζάκυνθο και στο χωριό Σκουλικάδο, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στα χωριά Αγαλάς, Λιθακιά και Βασιλικό.

1 2 0

Στο Λάπατο Ηλείας

Ανάλογο φαινόμενο χτύπησε και την περιοχή Λάπατου στην Ηλεία, όπου αναφέρθηκαν ζημιές σε σκεπές σπιτιών και σε ελαφριές κατασκευές, καθώς και η πτώση ενός δέντρου πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, χωρίς πάντως να τραυματιστούν οι δύο επιβάτες.

Επιπτώσεις είχε η σφοδρή καταιγίδα, με τους θυελλώδεις ανέμους, που εκδηλώθηκε στην Πάτρα από τις 06.30 έως τις 7.00. Σε διάφορες περιοχές της πόλης προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις δέντρα και κλαδιά έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Πτώσεις δέντρων και ζημιές σε καταστήματα καταγράφηκαν και σε γειτονικές περιοχές, όπως στην Παραλία και στο Αίγιο. Στο Ιόνιο και στη δυτική Ελλάδα η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 70 κλήσεις για κοπές δέντρων που παρασύρθηκαν από τον μανιασμένο άνεμο.

3 129

Επίσης, ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν χθες σε περιοχές της Ηπείρου, όπως στα Θεοδώριανα Αρτας και στην Ηγουμενίτσα, όπου έπεσαν 99 και 66 χιλιοστά βροχής, αντίστοιχα. Πάντως, σε αντίθεση με το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του Σεπτεμβρίου, αυτήν τη φορά δεν αναφέρθηκαν πλημμύρες ή άλλα προβλήματα εξαιτίας βροχόπτωσης. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές τοπικές βροχές.

Στη Χαλκιδική βρέθηκε νεκρή η αγνοούμενη από την άγρια καταιγίδα της Θεσσαλονίκης!

 2 273

Με δραματικό τρόπο έπεσε η αυλαία στις έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης Σταυρούλας Πιπερά, η οποία αγνοούνταν από τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας στη Νέα Μηχανιώνα, στη Θεσσαλονίκη.
Εντεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή της η άτυχη γυναίκα, που εργαζόταν στο καζίνο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε νεκρή, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νοτιότερα!

1 344Οπως γνωστοποίησε ο κοινωνικός συναγερμός Omnibus, η σορός της εντοπίστηκε την Κυριακή από άντρες του Λιμενικού στην παραλία Ποσείδι, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμάνι Νέων Μουδανιών και από εκεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς της που, οι οποίοι ύστερα από τόσες ημέρες αναζήτησης είχαν χάσει κάθε ελπίδα ότι θα την έβρισκαν ζωντανή.

Η εξαφάνιση της 53χρονης είχε δηλωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας. Το βράδυ της προηγούμενης μέρας είχε επικοινωνήσει τρομοκρατημένη με τον σύζυγό της και του είχε πει ότι ήταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της. Τελικά, το όχημα είχε βρεθεί λίγες ώρες αργότερα εγκαταλειμμένο σε κεντρικό δρόμο της Νέας Μηχανιώνας.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει την άτυχη γυναίκα να κινείται με τα πόδια μέσα στη βροχή, όμως οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Στις 13 Σεπτεμβρίου ενεργοποιήθηκε ο κοινωνικός συναγερμός Omnibus για τον εντοπισμό της, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αξιόπιστη μαρτυρία στη Γραμμή Βοήθειας.

Ν. ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...