Ελληνας καθηγητής στη λίστα κορυφαίων ερευνητών του κόσμου

Η επαναστατική μελέτη από τον Γιώργο Καραγιαννίδη για φόρτιση κινητών χωρίς ρεύμα

Η επαναστατική μελέτη από τον Γιώργο Καραγιαννίδη για φόρτιση κινητών χωρίς ρεύμα

Για δεύτερη χρονιά, το όνομα του Ελληνα καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γιώργου Καραγιαννίδη (φωτό) βρίσκεται στη λίστα της Thomson Reuters, η οποία περιλαμβάνει 3.266 ερευνητές από όλο τον κόσμο, με βασικό κριτήριο επιλογής την απήχηση που έχουν παγκοσμίως στην επιστημονική κοινότητα.

Την υπογραφή του Ελληνα πανεπιστημιακού έχει μια έρευνα που θα φέρει τεχνολογική επανάσταση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία στο κοντινό μέλλον τα κινητά τηλέφωνα θα φορτίζουν χωρίς ρεύμα, αλλά με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, την ώρα που μιλάει ο χρήστης.

«Η συμπερίληψη του ονόματός μου στη λίστα και φέτος δείχνει τη διαχρονική σπουδαιότητα της έρευνας που κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια η ομάδα μας στο ΑΠΘ…» δηλώνει ο κ. Καραγιαννίδης και εξηγεί: «Η έρευνα στοχεύει στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των συστημάτων κινητών επικοινωνιών και στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας, δηλαδή να είναι πρακτικά εφικτή στο μέλλον η φόρτιση κινητού από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, χωρίς να το βάζουμε στο ρεύμα, αλλά να φορτίζει ταυτόχρονα την ώρα της λειτουργίας του».

Προτάσεις

Η παγκόσμια επιρροή του κ. Καραγιαννίδη «μεταφράστηκε» σε προτάσεις μετεγγραφής του στο εξωτερικό. Πέρυσι, μετά την ανακοίνωση της λίστας, είχε προτάσεις από μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις οποίες αρνήθηκε.
«Συνειδητά αποφάσισα να μείνω στην Ελλάδα και στο ΑΠΘ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ειδικά στα θέματα χρηματοδότησης της έρευνας. Διευθύνω μια ερευνητική ομάδα που παράγει, δεν θα ήταν σωστό να την παρατήσω» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Στην ίδια λίστα (που φέτος θα οριστικοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου) περιλαμβάνονται τα ονόματα και άλλων οκτώ Ελλήνων καθηγητών από πανεπιστήμια της Αθήνας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ