Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

«Επεσα θύμα της Ιταλικής μαφίας»

Οι ισχυρισμοί (μέσα από τη φυλακή) του γιατρού «μαϊμού» με την Ferrari για το πλαστό πτυχίο του

Οι ισχυρισμοί (μέσα από τη φυλακή) του γιατρού «μαϊμού» με την Ferrari για το πλαστό πτυχίο του

Ψύχραιμος και αισιόδοξος ότι στο Εφετείο θα «σπάσουν» τα ισόβια που του επέβαλε την περασμένη Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας, ο «μαϊμού» γιατρός με την κόκκινη Ferrari μιλά στην «Espresso» μέσα από τις Φυλακές Ναυπλίου, όπου εκτίει την ποινή του για απάτη σε βάρος του Δημοσίου! Ο 58χρονος Γιάννης Καστάνης, που επί 13 ολόκληρα χρόνια εμφανιζόταν ως γιατρός με πλαστό πτυχίο και είχε γίνει διευθυντής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα της ιταλικής μαφίας των πανεπιστημίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

«Τότε που σπούδαζα στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, στις αρχές του ’90, η Μαφία έπαιρνε λεφτά από τους φοιτητές που καθυστερούσαν τη φοίτηση και δεν είχαν καλές εκπαιδευτικές δυνατότητες και καλή πορεία στο πανεπιστήμιο. Τους βοηθούσε να δώσουν συγκεκριμένη ύλη σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Πίσω από την όλη διαδικασία, όμως, κρυβόταν η Μαφία. Πλήρωσα 500.000 δραχμές τότε, αλλά δεν τους αρκούσαν και, για να με εκδικηθούν, εξαφάνισαν τα πιστοποιητικά των σπουδών μου» υποστηρίζει ο Γιάννης Καστάνης και εξηγεί:
«Τη διαδικασία αυτή την κάνουν οι bidelli (θυρωροί) των πανεπιστημίων. Είναι άτομα συνήθως ηλικιωμένα, με στολή, τα οποία γνωρίζουν ό,τι γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο. Είχαν πέσει στα δίχτυα της Μαφίας και κανόνιζαν δοσοληψίες με τους φοιτητές, που, για να περάσουν μάθημα, έπρεπε να πληρώσουν ως και 1.000.000 λίρες! Ετσι, και κατευθύνοντας η Μαφία τους καθηγητές, ήταν κερδισμένοι όλοι…Το 2008 έγινε δίκη και αθωώθηκαν 27 άτομα»!

«Υπηρέτησα την ιατρική» 

Ο 58χρονος επιμένει ότι δεν γνώριζε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό: «Δεν το ήξερα. Με αυτό έκανα το αγροτικό μου και πήρα την ειδικότητα γενικής ιατρικής στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας της Πάτρας. Υπηρέτησα την ιατρική 13 χρόνια και ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε κάποιος από τους ασθενείς μου».

Ο συνήγορος υπεράσπισής του Πέτρος Μαντούβαλος παραδέχεται ότι το πτυχίο του πελάτη του σαφώς είχε ελλείψεις: «Ομως, με τις ελλείψεις που είχε και τη Μαφία που παρεισέφρυσε, έδωσε εξετάσεις στην Πάτρα σε καθηγητές πανεπιστημίων για να πάρει ειδικότητα, την οποία πήρε με εξαιρετική βαθμολογία. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχτεί αν το πτυχίο είναι πλαστό ή όχι. Τώρα αναμένουμε το Εφετείο με ηρεμία και απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Στα 13 χρόνια που υπηρετούσε στη Σκύρο, εισπράττοντας 667.000 ευρώ από μισθούς και εφημερίες, ο Καστάνης δεν περνούσε απαρατήρητος και δεν θύμιζε γιατρό με την κλασική έννοια. Κυκλοφορούσε ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας, οδηγούσε πολυτελή Ferrari, την οποία δεν δίστασε να ρίξει σε ένα δέντρο για να εισπράξει την ασφάλεια, και μετακινούνταν με ιδιωτικό αεροπλάνο τύπου Piper!

«Υπηρέτησα την ιατρική»

Τις ίδιες κατηγορίες με τον Καστάνη για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση για ποσό άνω των 150.000 ευρώ και ww 24απάτη σε βάρος του Δημοσίου αντιμετώπισε ο 50χρονος Βασίλης Κανάκης, στον οποίο επιβλήθηκαν ισόβια δίχως ελαφρυντικά. Ο δικηγόρος του Τάσος Καραλίγκας (φωτό) διευκρινίζει στην «Espresso» ότι δεν παρουσιάστηκε ως γιατρός ακτινολόγος, αλλά ως χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος με πτυχίο ΤΕΙ: «Οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους. Θα μπορούσαν να αξιολογήσουν ότι επί 11 χρόνια πρόσφερε πραγματικές υπηρεσίες στο Ιατρείο Σκύρου. Σε παρόμοιες υποθέσεις ο Αρειος Πάγος απάλλαξε τους κατηγορουμένους γιατί έκρινε ότι, παρόλο που η πρόσληψή τους δεν ήταν σύννομη, δικαιούνταν τους μισθούς που εισέπραξαν σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο».

Ο κ. Καραλίγκας, μάλιστα, υποστηρίζει: «Ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου είναι παράλογος, διότι εξισώνει το αγαθό του δημόσιου χρήματος με αυτό της ζωής ή του πολιτεύματος και επιφέρει την ίδια ποινή, ισόβια. Θα έπρεπε να γίνει διάκριση σε περιπτώσεις πραγματικής εργασίας, όπως του εντολέα μου, σε αντίθεση με περιπτώσεις υπεξαίρεσης ή κατασπατάλησης χρήματος».

Η δίκη, πάντως, έγινε χωρίς την παρουσία του Κανάκη: «Ο εντολέας μου ζει εκτός της Ευρώπης και εργάζεται ως σερβιτόρος. Εχουμε κάνει έφεση».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...