Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Η «συγγνώμη» του συζυγοκτόνου!

Αρχισε χθες στην Καστοριά η δίκη του Τάσου Τσιουχάρα, που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε την Ανθή Λινάρδου στο Βελβεντό

Με τη «συγγνώμη» του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου Τάσου Τσιουχάρα για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του και μητέρας των τριών ανήλικων παιδιών τους στο Βελβεντό Κοζάνης (που έκανε τη μητέρα της Ανθής Λινάρδου να ξεσπάσει) άρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς η δίκη για τη συγκλονιστική υπόθεση. Υστερα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο αναμενόταν να ανακοινώσει την ετυμηγορία του τα μεσάνυχτα.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

«Τα εγγόνια μου με ρωτούν αν μπορώ να ξαναγεννήσω τη μαμά τους!» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της άτυχης 37χρονης Βούλα και συνέχισε για τον 40χρονο Τάσο Τσιουχάρα: «Η απάθειά του ήταν εντυπωσιακή, όταν όλοι τότε αναζητούσαμε την Ανθή. Ευχαριστώ όσους είχαν κινητοποιηθεί για να βρεθεί το παιδί μου, έστω κι έτσι».

Η αδελφή της αδικοχαμένης γυναίκας φώναξε στον γαμπρό της «αν είσαι άντρας, πες την αλήθεια» και κατέθεσε: «Ηθελε να τον χωρίσει από το 2012, αλλά του έδινε ευκαιρίες. Εκείνος τη μείωνε. Συνεχώς η Ανθή ήταν τραυματισμένη».

Αστυνομικός που μετείχε τον περασμένο Ιανουάριο στις έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης (τότε) 37χρονης περιέγραψε: «Ο σύζυγός της ήταν ψύχραιμος σε όλη τη διαδικασία της ανάκρισης. Η γυναίκα του θα έπαιρνε τα παιδιά και θα έφευγε, όπως είχε πει ο ίδιος. Πάλεψαν για 5-10 λεπτά. Οταν διαπίστωσε πως είναι νεκρή, τη σκέπασε με μπουφάν και την έθαψε στο χωράφι, σε ένα μέτρο βάθος. Γύρισε σπίτι, έκαψε τα σκεπάσματα που είχαν αίμα και έκανε ένα τηλεφώνημα για να φανεί ότι έψαχνε τη σύζυγό του».

Ο πατέρας του Τάσου Τσιουχάρα κατέθεσε πως το ζευγάρι μάλωνε συχνά και ο ίδιος ανέβαινε στον πάνω όροφο για να το ηρεμήσει. Για το μοιραίο Σαββατόβραδο υποστήριξε πως δεν τους άκουσε να μαλώνουν: «Οταν πήγα στο χωράφι και το είδα φρεζαρισμένο, κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει. Το ανέφερα στην Αστυνομία. Είπα του Τάσου: “Πες την αλήθεια!” Εκείνος ήταν πολύ ψύχραιμος».

Ο 40χρονος ζήτησε συγγνώμη, όταν κάθισε στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι αφού σκότωσε τη σύζυγό του, τη μετέφερε και την έθαψε στο χωράφι του, το οποίο στη συνέχεια φρέζαρε για να σβήσει τα ίχνη του! Μάλιστα, από το επόμενο πρωί έπαιρνε μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό της Ανθής, παριστάνοντας τον ανήξερο!

Εν βρασμώ ψυχής

«Αποδέχομαι την πράξη μου και ζητάω συγγνώμη, δεν αποδέχομαι όμως όλες τις κατηγορίες» είπε ο Τάσος Τσιουχάρας, ισχυριζόμενος ότι πάνω στον καβγά η άτυχη Ανθή τον έβριζε και ο ίδιος προσπαθούσε να την κάνει να σωπάσει κλείνοντάς της το στόμα και χτυπώντας την. Η συνήγορος υπεράσπισής του επισήμανε πως ο κατηγορούμενος ενήργησε εν βρασμώ ψυχής και δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης μεταφέρθηκε από τις Φυλακές Γρεβενών στο Δικαστικό Μέγαρο Καστοριάς συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη και η 3ewgweg 2παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη σε κάθε σημείο της πόλης απ’ όπου θα περνούσε η κλούβα. Αστυνομικοί βρίσκονταν και έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενώ όσοι έμπαιναν στη δικαστική αίθουσα υποβάλλονταν σε έλεγχο.

«Οταν γίνονταν οι έρευνες για την κόρη μου, εκείνος όργωνε το χωράφι»

«Είναι ένας ψυχρός εκτελεστής! Οταν γίνονταν έρευνες για να βρούμε την Ανθή, εκείνος όργωνε το χωράφι! Με κοίταζε με το ψυχρό του βλέμμα» είπε η μητέρα της άτυχης 37χρονης, η οποία μεγαλώνει με τον σύζυγό της τα ορφανά της Ανθής Λινάρδου, το οκτάχρονο αγόρι και τα δίδυμα κοριτσάκια ηλικίας έξι ετών, στον Πειραιά.

Οπως πρόσθεσε η ίδια, «τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια είχε αποφασίσει να τον χωρίσει. “Θα αυτοκτονήσω, αν με αφήσεις” της έλεγε αυτός! Εγώ παρότρυνα την κόρη μου να τον αφήσει. Αγαπάει πολύ τον εαυτό του για να βάλει τέλος στη ζωή του. Αυτό έλεγα στην Ανθή!» Σύμφωνα με τους γονείς της άτυχης γυναίκας, ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος Τάσος Τσιουχάρας την πίεζε ακόμα και να σταματήσει από τη δουλειά της.

«Επεφταν τα μαλλιά της»

«Αρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά από τον πρώτο χρόνο που πήγε να ζήσει μαζί του στο Βελβεντό» σημείωσε η μητέρα της και πρόσθεσε: «“Δεν αξίζω τίποτα. Ετσι με κάνουν να νιώθω εδώ πέρα” μου έλεγε απογοητευμένη η κόρη μου. Πάλεψε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την οικογένειά της».

Οσο για τα τρία ανήλικα παιδιά, «αυτά με βοηθούν να σταθώ στα πόδια μου. Τα εγγόνια μου ξέρουν ότι η μαμά τους έχει πεθάνει και ο μπαμπάς τους είναι στη φυλακή».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...