Ιερώνυμος: Τα νέα προγράμματα στα Θρησκευτικά είναι επικίνδυνα!

Για τα καλά φαίνεται ότι έχει ραγίσει πια το γυαλί στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, με αφορμή τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Για τα καλά φαίνεται ότι έχει ραγίσει πια το γυαλί στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, με αφορμή τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Xθες, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε απαράδεκτα και επικίνδυνα τα νέα προγράμματα σπουδών του μαθήματος μετά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων. «Εγώ με μια λέξη θα έλεγα σήμερα, επειδή διάβασα τα καινούργια προγράμματα και τα είδα, ότι είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία μας, και ρήξη μέσα στην Εκκλησία στη σχέση της με την Πολιτεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Μάλιστα, ο κ. Ιερώνυμος απηύθυνε προσωπική έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει την προσπάθεια αυτή, να αναβάλει κάθε νέα πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο όπου ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο λόγος».

Ο υπουργός

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου ήταν η σειρά του κ. Φίλη να ρίξει νερό στον μύλο της κόντρας με επίκεντρο τα Θρησκευτικά. «Τα νέα προγράμματα σπουδών είναι αποτέλεσμα πιλοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας τριών ετών, καθώς και πολύμηνου διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς θεολόγους και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Τα Θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα άλλα. Η ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών ανήκει, σύμφωνα με τον νόμο, στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Είναι λάθος ένα ώριμο αίτημα, όπως η αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία, να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας» σημείωσε ο υπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ