Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Σπάνια και απόλυτα επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος σε 40χρονη

Eνα δώρο ζωής έδωσε η οικογένεια νεαρού δότη οργάνων...

Ο Σεφερλής μένει Σκάι και με night show

Τηλεαστέρες έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς τα κανάλια...

Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος παράγουν λιγότερο ιδρώτα

Τα μεγάλα στήθη βοηθούν τις γυναίκες να ιδρώνουν λιγότερο...

Εγκληματικές ομάδες με μέλη τεσσάρων οικογενειών στην Κρήτη!

Η μαφία των βοσκοτόπων είχε επιβάλει τον νόμο της...

Οι Πόντιοι καλούν τον Ρέμο σε συναυλία κατά του Κεμάλ

► Σε παρεξήγηση αποδίδει την ατάκα για τον Ατατούρκ την οποία δημοσίευσε η «Hurriyet»
► Η απάντηση του Τούρκου δημοσιογράφου για όσα είπε ο Ελληνας καλλιτέχνης!
► Πόντιοι: Ελα σε συναυλία κατά του Κεμάλ

«Λάθος μετάφραση ή λανθασμένη παρουσίαση των λεγομένων του από τα τουρκικά μέσα» υποστηρίζει πως έγινε ο Αντώνης Ρέμος στη συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες ημέρες στη «Hurriyet» κι ένα μέρος της δημοσίευσε χθες η «Espresso», στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε για τον Κεμάλ Ατατούρκ:

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης αλλά και συγχωριανός του. Οπως ξέρετε, στην πόλη (σ.σ.: Θεσσαλονίκη) υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει, όμως, και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες».

Για τον Μπουτάρη

Αναφέρθηκε, επίσης, και στον Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτήρισε «επιχειρηματία» που «βλέπει μπροστά και αγαπά πραγματικά την πόλη του. Και καταλαβαίνει ότι το μνημείο αυτό (σ.σ.: το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη) δεν είναι σημαντικό μόνο για τους Τούρκους αλλά και για μας».

Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο δημοφιλής τραγουδιστής δίνει τη δική του απάντηση, χωρίς ωστόσο, όπως λέει, να απολογείται σε κανέναν: «Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρίας για να δώσω δύο συναυλίες εκεί.

Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις. Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεών μου. Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα τούρκικα στα ελληνικά ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου, που είμαι Ελληνας. Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι, και οι Ελληνες και οι Τούρκοι, πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Οσον αφορά το θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από τη Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί. Κλείνοντας, δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος είχε μελετήσει πολύ καλά τον Αντώνη Ρέμο, με αποτέλεσμα να του κάνει ερωτήσεις τις οποίες θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει ακόμη και «επικίνδυνες».

f53eruru

Η απάντηση του Τούρκου δημοσιογράφου για όσα είπε ο Ελληνας καλλιτέχνης!

Ο δημοσιογράφος Σαβάς Οζμπέι μίλησε για την επίμαχη συνέντευξη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Η γνώμη μου είναι ότι ο Αντώνης είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Και οι δύο χώρες μοιράζονται τις δύο πλευρές του Αιγαίου, και έχοντας αυτό σαν δεδομένο, θα έλεγα ότι θα εκτιμούσα αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν εκείνον, είτε σε καλλιτεχνικό επίπεδο είτε σε πολιτικό, που θα είχαν την ίδια άποψη με αυτόν. Και που θα ερχόντουσαν πιο κοντά ο ένας με τον άλλον και αυτό θα βοηθούσε, πιστεύω, και τους Ελληνες και τους Τούρκους να έχουν περισσότερο ακεραιότητα σαν έθνη».

Οταν, ωστόσο, επισημάνθηκε στον κ. Οζμπέι πως «το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ είναι συνώνυμο της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ποντίων το 1922», εκείνος απάντησε: «Ναι, αλλά όταν του είπα τι θα γινόταν αν όλα αυτά δεν συνέβαιναν, οι μετακινήσεις των πληθυσμών, τι θα γινόταν αν υπήρχαν περισσότεροι Ελληνες στην Τουρκία και περισσότεροι Τούρκοι στην Ελλάδα, είπε ότι αυτό είναι το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κοιτάμε εκατό χρόνια πίσω. Αν κοιτάμε εκατό χρόνια πίσω, θα πρέπει να κοιτάξουμε και τετρακόσια χρόνια πίσω και έπειτα χίλια χρόνια πίσω. Πρέπει να κοιτάμε το τώρα, τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα».

Πόντιοι: Ελα σε συναυλία κατά του Κεμάλ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού σχολίασε σε ανακοίνωσή του τη δήλωση του Αντώνη Ρέμου για τον Κεμάλ Ατατούρκ στη «Hurriyet» και, μάλιστα, του έκανε και μια πρόταση. «Οι “παράφωνες” όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω τραγουδιστή, που έγιναν, θέλουμε να πιστεύουμε, λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914-1922 και των όσων τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι, Ασσύριοι και Ελληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στη συνέχεια, και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2.000.000 και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων, που χωρίς τη θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους, όπου έζησαν ειρηνικά για 2.000 χρόνια, και ό,τι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους, αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ακολουθεί μια πρόσκληση-πρόταση: «Τον κ. Ρέμο τον προσκαλούμε στα γραφεία μας για να τον ενημερώσουμε σχετικά για την προσωπικότητα του Κεμάλ Μουσταφά και τα όσα με εντολή του συντελέστηκαν σε βάρος των συμπατριωτών μας στα χωριά και στις πόλεις του ιστορικού Πόντου, να του εγχειρίσουμε σειρά ελληνικών και ξένων σχετικών βιβλίων και να του προτείνουμε, όταν τα μελετήσει και κατανοήσει το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του, αντί συγγνώμης να οργανώσουμε συναυλία με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας, τα έσοδα της οποίας θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έκδοσης σχετικών με την Ποντιακή Γενοκτονία εργασιών».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H γλώσσα του σώματος (αλά Ελισάβετ) της Μίντλετον στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Τα μηνύματα που έστειλε η πριγκίπισσα Κέιτ από το...

Κόσμος δίχως γυρισμό για τον Μπρους Γουίλις

Χαμένος στον κόσμο του μοιάζει ο Μπρους Γουίλις σε...

Σάλος με τη γεμάτη… τεστοστερόνη στήριξη Κούγια στον «Ρόκι» Λύτρα

Σε ακόμη ένα άνευ προηγουμένου σεξιστικό και συνάμα ομοφοβικό...

Τεμπέλικη κολοκυθόπιτα από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Η influencer έκλεψε την παράσταση σε βαφτίσια στη Φολέγανδρο

Βαφτίσια στη Φολέγανδρο με λύρες, influencers και πλήθος επωνύμων,...

Γενέθλια για τη Στέλλα Μπεζαντάκου – Δείτε πού τα γιόρτασε

Χαμός στα γενέθλια της Στέλλας Μπεζαντάκου στο πολυσύχναστο στέκι...