Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Δίκη show Λιάγκα – Σπυροπούλου

Η συζήτηση της αγωγής της παρουσιάστριας του Alpha για το «κοριτσάκι με τους bodyguards που απολύει κόσμο»! Οι δημοσιογράφοι-μπουλντόγκ και οι απολαυστικές ατάκες

Μια συζήτηση διάρκειας 3,5 ωρών, με υπερανάλυση του τηλεοπτικού τοπίου, απολαυστικές ατάκες, ακόμα και με «εμπλοκή» της Κοτιγιάρ, εκτυλίχθηκε χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Παρά τις προσπάθειες της πλευράς Γιώργου Λιάγκα και Σάσας Σταμάτη να βρεθεί εξωδικαστικά λύση με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η παρουσιάστρια του Alpha έμεινε αμετακίνητη στη θέση της και προχώρησε κανονικά στην εκδίκαση της αγωγής σε βάρος τους.

Η εκρηκτική ξανθιά περιόρισε όμως το αίτημα για αποζημίωση, που έφτασε τα 100.000 ευρώ (50.000 ευρώ για κάθε εναγόμενο), προκαλώντας την έκρηξη του συνηγόρου τους Μιχάλη Δημητρακόπουλου. «Τα 50.000 είναι πολλά σε μια κοινωνία όπου ο μέσος μισθός είναι 300 ευρώ. Δεν μπορεί να έρχεται η Σπυροπούλου και να ζητά 50.000 επειδή ο Λιάγκας την είπε κοριτσάκι!» ανέφερε, σχολιάζοντας ότι «οι δημοσιογράφοι είναι τα μπουλντόγκ της δημοκρατίας».

Μάρτυρας από την πλευρά της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής της τηλεόρασης του Alpha Κωνσταντίνος Σούσουλας: «Γνωρίζω και είδα τα αποσπάσματα των εκπομπών. Στο απόσπασμα της 7ης Ιανουαρίου η Σάσα Σταμάτη gwhertgισχυριζόταν ότι η Σπυροπούλου απολύει κόσμο, χωρίς να ισχύει. Δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άτομα. Δεν αναφέρθηκε στο πώς έχει τη δύναμη να το κάνει αυτό. Ισχυριζόταν ότι “τώρα ξέρουμε τι γίνεται και πώς, αλλά δεν μπορούμε να αναφερθούμε”. (…) Την επόμενη μέρα, στις 8 Ιανουαρίου, αυτό που ισχυρίστηκε ο Λιάγκας ήταν ότι “η Σπυροπούλου είναι ένα κοριτσάκι που κάποιοι την πληρώνουν και της βάζουν μπράβους και καλά κάνουν”».

Εκπομπή

Ο γενικός διευθυντής του καναλιού της Κάντζας υποστήριξε ότι όσα ισχυρίστηκαν οι δύο παρουσιαστές έθιξαν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Αρχικά να σας πω ότι δεν έχω δει ποτέ τη Σπυροπούλου με bodyguard. Αρα είναι κάτι που δεν ισχύει και στηρίχθηκε σε ανάρτηση της Ντέπης Γκολεμά. (…) Επίσης, το “έχει απολύσει τόσο κόσμο” είναι ψευδές. Δεν έχει τη θέση, είναι υπάλληλος του Alpha, όχι αφεντικό. Υπάρχει το τμήμα προσωπικού για προσλήψεις και απολύσεις. Δεν έχει έρθει ποτέ να ζητήσει απόλυση συνεργάτη. Εγώ ξέρω από τη θητεία μου ότι δεν ισχύει. Υπάρχει ένα όριο στη δημοσιογραφία. Ειπώθηκε κάτι που δεν είναι αλήθεια».

Για μεγάλο χρονικό διάστημα απασχόλησαν τη δίκη-show ο τρόπος λειτουργίας των καναλιών, του στησίματος μιας εκπομπής, αλλά και το πόσοι και ποιοι συνεργάτες της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου έφυγαν την περσινή σεζόν!

«Η ομάδα ανανεώνεται κάθε χρόνο. Εμείς φτιάχνουμε τις ομάδες που θα στελεχώσουν τις εκπομπές μέσα από σύστημα αξιολόγησης! Πήρα δημοσιογράφο από την “Ελληνοφρένεια” και τον πήγα στο “Happy day”. Ηταν για εκεί. Γίνονται μετακινήσεις για να ταιριάζουν καλύτερα κάποιοι. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις εκπομπές» είπε ο μάρτυρας, ενώ στη συνέχεια απάντησε ονομαστικά για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις δημοσιογράφων που έφυγαν εκείνη την περίοδο.

Για περίπου δύο ώρες εξετάστηκε ο κ. Σούσουλας, τονίζοντας: «Η Κωνσταντίνα επηρεάστηκε, στενοχωριόταν πολύ. Κάναμε κουβέντες και της είπα ότι ίσως να είναι αυτό το τίμημα του να είσαι γνωστή και παρουσιάστρια. (…) Θα μπορούσε να επηρεάσει την επαγγελματική της εξέλιξη».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έχασαν την ψυχραιμία τους οι παρουσιαστές και έκαναν σχόλια που έθιξαν την όμορφη Κωνσταντίνα. «Είναι δημοσιογράφοι που κάνουν αιχμηρά σχόλια. (…) Ο μέσος τηλεθεατής σκέφτηκε ότι προφανώς έχει κάποιου είδους δύναμη και το δικαίωμα να απολύει. Την εμφανίζουν κακιά και με παρεμβατικότητα» σχολίασε σχετικά με τις αναφορές της Σάσας Σταμάτη. Αντίστοιχη ήταν η άποψή του και για τα σχόλια Λιάγκα περί bodyguards, λέγοντας πως «ο μέσος τηλεθεατής σκέφτεται ότι είναι χαμηλής ηθικής. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήθελαν να τη θίξουν. Εχασαν την ψυχραιμία τους».

Ρεπορτάζ

Τους συνεργάτες κλήθηκε να στηρίξει η αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Το πρωινό» Ελεάννα Τρυφίδου, η οποία έκανε λόγο για μια εκπομπή χαλαρή, τονίζοντας πως τα σχόλια των παρουσιαστών βασίστηκαν σε ρεπορτάζ: «Πριν κάποιες μέρες είχε κάνει η Ντέπυ Γκολεμά μια ανάρτηση περιγράφοντας ένα γεγονός για έναν σωματοφύλακα. Εμείς κάναμε αναπαραγωγή. (…) Το θέμα των απολύσεων σερνόταν για αρκετό καιρό. Είχαν ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν σειρά δημοσιευμάτων για απομακρύνσεις από την εκπομπή. Γνωρίζω για απομάκρυνση έξι ατόμων. Ηταν αρχισυντάκτες. Δεν αλλάζουν κάθε τρεις εβδομάδες! Εγώ είμαι τέσσερα χρόνια. Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούσε ότι δεν είχαν καλή συνεργασία. Σε μια σεζόν δεν φεύγουν τόσοι άνθρωποι από μια εκπομπή. (…) Επιπλέον, ο παρουσιαστής έχει άμεσο λόγο για τον αρχισυντάκτη του. Είναι ο άνθρωπος που έχει στο αυτί του. Αν ο Λιάγκας και η Σκορδά εισηγηθούν ότι δεν τους κάνω, θα φύγω».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

Η πρόεδρος τους έβαλε τα γυαλιά στο… gossip

Αν και η πρόεδρος του δικαστηρίου εμφανίστηκε ενημερωμένη για τα τηλεοπτικά δρώμενα, διατύπωσε ορισμένα ερωτήματα όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των εκπομπών. Ενδεικτική είναι η ερώτηση προς τον μάρτυρα (από την πλευρά της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου), γενικό διευθυντή του Alpha, Κωνσταντίνο Σούσουλα:

Πρόεδρος: Πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει κάποιος παρουσιαστής; Φαντάζομαι δεν γίνεται αμέσως, ξεκινάει από χαμηλά.
Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Μπορεί να είναι ένα με τρία χρόνια, μπορεί να είναι 15!
Πρόεδρος: Μπορεί και ποτέ!
Μάρτυρας: Η Μαριόν Κοτιγιάρ ξαφνικά έγινε διάσημη από μια ταινία και τα προηγούμενα χρόνια δεν την ήξερε κανείς! Αλλο παράδειγμα, τα παιδιά του «World party». Τα είδα σε τέσσερα επεισόδια στην ΕΤ3 και τους δώσαμε εκπομπή.
Πρόεδρος: Είναι διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν αυτό στο οποίο αναφέρεστε. Τις ξέρω τις εκπομπές. Παρακολουθώ.

Σε άλλο σημείο η πρόεδρος είπε, απευθυνόμενη στον ίδιο μάρτυρα (Κωνσταντίνος Σούσουλας):

Πρόεδρος: Η κυρία Σταμάτη έχει απολυθεί στο παρελθόν από εκπομπή και επανήλθε αργότερα ηπιότερη;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι. Νομίζω πως ναι.

Αλλος ένας διάλογος ήταν ο εξής:

Πρόεδρος: Εχει την ευχέρεια ο κεντρικός παρουσιαστής να διακόψει το πρόγραμμα όποτε θέλει; Νωρίτερα από το καθορισμένο;
Μάρτυρας: Οχι.
Πρόεδρος: Μπορεί, για παράδειγμα, να μην του αρέσει ένα συγκρότημα που φιλοξενεί και να σταματήσει την εκπομπή νωρίτερα; Εχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο η κυρία Σπυροπούλου;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Μια φορά μόνο για λόγους υγείας της ίδιας.


{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...