Αναδιάρθρωση της Αστυνομίας: Φεύγουν από τους VIPs 700 φρουροί

Ετοιμος να αποσύρει τις στρατιές αστυνομικών που ασκούν καθήκοντα φρουρών σε VIPs και να τους εντάξει σε ευαίσθητα τμήματα και στην ΟΠΚΕ δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας. Παράλληλα…

Ετοιμος να αποσύρει τις στρατιές αστυνομικών που ασκούν καθήκοντα φρουρών σε VIPs και να τους εντάξει σε ευαίσθητα τμήματα και στην ΟΠΚΕ δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας. Παράλληλα, ανακάλυψε έναν… κρυμμένο θησαυρό από αναξιοποίητα κονδύλια, τα οποία θα διατεθούν για την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου στόλου της ΕΛ.ΑΣ., όπως και σημαντικά ποσά, που θα εξοικονομηθούν από τα ενοίκια που καταβάλλονται χρόνια τώρα για κτίρια «φαντάσματα»!

Τεράστιος αριθμός

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν διατεθεί στις φρουρές πρώην και εν ενεργεία πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών ξεπερνά ακόμη και το σύνολο του δυναμικού της Ασφάλειας (!), που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά του εγκλήματος.
Κατά την παρουσίαση του σχεδίου για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, ο κ. Τόσκας επιστράτευσε αρχικά το χιούμορ του, όταν ρωτήθηκε από την «Espresso» αν θα προχωρήσουν αυτήν τη φορά οι αποσπάσεις. «Να δω πόσες αναπάντητες έχω από αυτούς που αντιδρούν!» είπε κοιτώντας το κινητό του τηλέφωνο ο υπουργός, υπονοώντας πως δέχεται πιέσεις από τους κάθε λογής «επισήμους».

Τέλος Σεπτεμβρίου

Ομως, ήταν κατηγορηματικός ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμος ο κατάλογος με τις αποσπάσεις και στη συνέχεια οι περίπου 700 αστυνομικοί, που υπηρετούν στις φρουρές των VIP’s, θα μετατεθούν με άμεσες διαδικασίες, ώστε να ενισχύσουν τμήματα σε δύσκολες περιοχές της Αττικής, όπως τα δυτικά προάστια και οι μονάδες κρούσης.

Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Αναγνωστάκη πως, όταν άρχισαν οι διαβουλεύσεις για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., διαπίστωσε με έκπληξη ότι επί τέσσερα χρόνια η Αστυνομία πλήρωνε ενοίκια για τα κτίρια όπου στεγάζονταν 18 αστυνομικοί σταθμοί της περιφέρειας, οι οποίοι όμως δεν λειτουργούσαν πια! Το ποσό που διαθέτει για τα κτίρια «φαντάσματα» η ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζεται σε περίπου 350.000 ευρώ ετησίως και, όπως είπε ο κ. Αναγνωστάκης, θα εξοικονομηθούν για να διατεθούν στη συντήρηση περιπολικών και μοτοσικλετών.

Παράλληλα, θα εκταμιευτούν άλλα περίπου 13.000.000 ευρώ, βάσει ενός ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος που δεν είχε αξιοποιηθεί εδώ και χρόνια, και θα διατεθούν για την προμήθεια οχημάτων διάφορων τύπων, που θα ενισχύσουν τις μάχιμες υπηρεσίες. Για την αγορά τους θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός. Σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., πολλά τμήματα θα ενοποιηθούν, όπως τα δύο της Νέας Ιωνίας, αυτά στο Παλιό και το Νέο Ψυχικό με τη Φιλοθέη και τα Τμήματα Ακρόπολης, Νέου Κόσμου και Πετραλώνων.

ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ