«Διαμάντι» της ελληνικής οικολογίας!

Πρότυπη μονάδα επεξεργασίας πετρελαιοειδών ναυτιλιακών καταλοίπων από τον όμιλο της Aegean στη Δραπετσώνα

Την πλέον σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας πετρελαιοειδών ναυτιλιακών καταλοίπων στον κόσμο, που λειτουργεί η ελληνική εταιρία Hellenic Environmental Center Α.Ε. (HEC) του ομίλου Aegean, στη Δραπετσώνα, παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Οπως είπε, η HEC «αποτελεί πρότυπο όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Αυτό που καθιστά τη HEC πρωτοπόρο εταιρία παγκοσμίως είναι το γεγονός ότι εισήγαγε την καινοτόμο διασύνδεση της ναυτιλίας και της ενέργειας με την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος και tweter 2απέκτησε υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση και τεχνογνωσία σε ένα μείζον ζήτημα, την Προληπτική Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος».

Πρόκειται «για μία σημαντική επένδυση, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε έκταση 35 στρεμμάτων, στη θέση που λειτουργούσε επί δεκαετίες η εγκατάσταση της BP και από την οποία τροφοδοτούσε με καύσιμα και λιπαντικά όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τεχνογνωσία

Η HEC, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση και την τεχνογνωσία που απέκτησε από την ενασχόλησή της επί 23 και πλέον χρόνια με την αναφερόμενη δραστηριότητα, εκσυγχρόνισε και μετέτρεψε τη μονάδα αυτή στην πλέον σύγχρονη περιβαλλοντική εγκατάσταση του είδους στον κόσμο».

Η HEC, όπως είπε ο κ. Μελισσανίδης, δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο με πολύ καλές προοπτικές. Πρόσφατα εξαγόρασε τον περιβαλλοντικό βραχίονα του γερμανικού ομίλου Eckelmann, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το έργο της διαχείρισης των καταλοίπων των πλοίων που καταπλέουν στο λιμάνι του Αμβούργου, ενώ από τις αρχές του έτους παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης των πετρελαιοειδών καταλοίπων των πλοίων στο Γιβραλτάρ.

Αυτή την περίοδο η ελληνική εταιρία «βρίσκεται ένα βήμα πριν από την είσοδό της στα λιμάνια της Ισπανίας, ενώ είναι σε προχωρημένο στάδιο για ανάλογες επενδύσεις σε κομβικά σημεία και λιμάνια της παγκόσμιας ναυτιλίας, όπως στη Νότιο Αφρική, στην Αίγυπτο (Κανάλι Σουέζ), στον Παναμά, στην Τζαμάικα και αλλού». Εκτός από τα βασικά λιμάνια της χώρας και τη συνεχή διεθνή επέκταση η HEC έχει υπογράψει συμβάσεις και με ισχυρούς εγχώριους και πολυεθνικούς ομίλους από τον χώρο της βιομηχανίας.

Ο κ. Μελισσανίδης τόνισε: «Κινητήρια δύναμη της HEC είναι το άρτια καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της εταιρίας, που αποτελεί στην κυριολεξία την κινητήριο δύναμή της, η οποία δικαιούται τον χαρακτηρισμό “διαμάντι της ελληνικής οικολογίας” και αποτελεί απόδειξη ότι εμείς οι Ελληνες, όταν βρούμε κατάλληλο περιβάλλον εργασίας και συνεργασίας, μεγαλουργούμε και κάνουμε θαύματα».

Με πιστοποίηση ISO από το 2014 η Hellenic Environmental Center

Χαρακτηριστικό της θέσης που κατέχει η HEC σε διεθνές επίπεδο είναι το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη εταιρία στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο ISO 16304:2013 από τον Φεβρουάριο του 2014 για τη διευθέτηση και τη διαχείριση των λιμενικών εγκαταστάσεων διαχείρισης καταλοίπων.

Οσον αφορά την ταυτότητα της HEC, πρόκειται για μία καθαρά ελληνική εταιρία, στελεχωμένη με Ελληνες επιστήμονες και τεχνικούς, η οποία είναι πρωτοπόρα παγκοσμίως και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στις διεθνείς αγορές.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ