Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Θεατρική πρόκληση στα Κατεχόμενα

Η πρόεδρος του κόμματος Κίνημα Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους καταγγέλλει ότι θα ανέβει παράσταση στην πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου

Η πρόεδρος του κόμματος Κίνημα Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους καταγγέλλει ότι θα ανέβει παράσταση στην πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε η πρόεδρος του κυπριακού κόμματος Κίνημα Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με αφορμή ιατρικό συνέδριο που έγινε στα Κατεχόμενα, στο οποίο συμμετείχαν και Ελλαδίτες γιατροί.

Ανέφερε ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο σκοπεύει να μεταβεί στο αρχαίο θέατρο της Αμμοχώστου για να παρακολουθήσει παράσταση που θα ανεβάσουν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Θέατρο των Αθηνών, δηλαδή στα Κατεχόμενα, στην πόλη-φάντασμα που εγκαταλείφθηκε μετά την τουρκική εισβολή!

Αμεση ήταν, πάντως, η διάψευση του Ελληνα πρέσβη στην Κύπρο Ηλία Φωτόπουλου. Οπως και να έχει, η παράσταση όντως θα γίνει και εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, με το επιχείρημα ότι «ο πολιτισμός ενώνει» και δίνει την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά οι δύο κοινότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι ηθοποιοί που αναμένεται να συμμετάσχουν έχουν εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί η δράση.

Αναβάθμιση

Στις χθεσινές δηλώσεις της, η κυρία Θεοχάρους, αφού χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι σε ιατρικό συνέδριο συμμετείχαν και Ελλαδίτες καθηγητές, συμπλήρωσε: «Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, ακόμη και σε αυτούς τους τομείς της χαμηλής πολιτικής; Είναι πραγματικά να τρομάζει κανείς, αν δει την μπροσούρα που έχουν κυκλοφορήσει για αυτό το συνέδριο, γιατί δίνεται η εικόνα ότι στη νήσο Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμα ανεξάρτητα κράτη, ένα εκ των οποίων είναι η λεγομένη “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίμαχη παράσταση λέγοντας: «Δεν γνωρίζω εγώ να υπάρχει θέατρο της Αμμοχώστου – εγώ γνωρίζω το κατεχόμενο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας του Τεύκρου. Υπάρχουν πληροφορίες και καταγγελίες ότι στην παράσταση θα παραστεί και ο εξοχότατος πρέσβης της Ελλάδος. Ελπίζω να είναι μόνο φήμες. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου γι’ αυτό».

Σε επικοινωνία του με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατες, αβάσιμες και εξωφρενικές δήθεν φήμες για μετάβαση του πρέσβη της Ελλάδας στην παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας».
Λεζάντα: Το κατεχόμενο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας του Τεύκρου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...