Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αποικία στον Αρη ονειρεύεται ο Μασκ

Ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει το πιο super διαστημόπλοιο, ώστε το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι να γίνει σε 6 χρόνια

Ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει το πιο super διαστημόπλοιο, ώστε το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι να γίνει σε 6 χρόνια

Μπορεί οι πύραυλοι που εκτοξεύει η εταιρία του να διαλύθηκαν μόλις απογειώθηκαν, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Ελον Μασκ να φιλοδοξεί να προλάβει ακόμα και τη NASA στη δημιουργία αποικίας στον Αρη. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του PayΡal και ιδιοκτήτης της διαστημικής εταιρίας SpaceΧ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το πιο μεγάλο και ισχυρό διαστημόπλοιο που έχει υπάρξει και το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι του μπορεί να γίνει πραγματικότητα έως το 2022, δηλαδή σε έξι χρόνια.
Αυτά, βέβαια, αν βγάλει άκρη για ποιον λόγο εξερράγη ένας πολυδιαφημισμένος πύραυλος της Space X προ ημερών, λίγο πριν από την εκτόξευσή του στη Φλόριντα, καταστρέφοντας μαζί του έναν ισραηλινό δορυφόρο αξίας 200.000.000 δολαρίων.

Το σχέδιο αποίκισης θα βασιστεί σε ένα σκάφος που θα μπορεί να μεταφέρει 100 ανθρώπους και θα κάνει μόνο 80 μέρες για να φτάσει στον κόκκινο πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα το εν λόγω ταξίδι διαρκεί μίνιμουμ έξι μήνες.

Κίνδυνος θανάτου

«Θέλω να κάνω τον Αρη να φαίνεται προσιτός, κάτι που μπορούμε να κάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ο καθένας να μπορεί να πάει, αν το θέλει» δήλωσε ο Μασκ μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Αστροναυτικού Κογκρέσου στο Μεξικό. Υπάρχουν όμως κάποιες λιγότερο ρόδινες παράμετροι στο πλάνο του.

«Ο κίνδυνος θανάτου θα είναι υψηλός. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό» παραδέχτηκε. Στις πρώτες αποστολές η συμμετοχή θα κοστίζει 200.000 δολάρια, ποσό που σταδιακά μπορεί να πέσει στο μισό. Αν όλα πάνε καλά, το πρώτο πιλοτικό διαστημόπλοιο, που θα είναι μια κάψουλα για ανθρώπους αλλά και εμπορεύματα, προγραμματίζεται να κάνει δοκιμές σε τέσσερα χρόνια. Και αν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, σε 100 χρόνια έως 1.000.000 άνθρωποι μπορεί να ζουν σε αυτή την αποικία.

Ο Ρώσος, που κάνει σχέδια για εμπορικές πτήσεις στο Διάστημα

information items 3635

Στο παιχνίδι της κατάκτησης του Διαστήματος μπαίνει και ένας Ρώσος, ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρίας, που συμφώνησε να αγοράσει εξοπλισμό ώστε να αρχίσει και εκείνος σχέδια για εμπορικές πτήσεις στο Διάστημα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Βλάντισλαβ Φίλεφ, συνιδρυτής του ομίλου S7, χαρακτήρισε την εξαγορά πλωτής πλατφόρμας εκτόξευσης που αγόρασε η εταιρία του «εισιτήριο εισόδου» στην αεροδιαστημική βιομηχανία. «Γιατί το κάνουμε; Απλά επειδή είναι όμορφο» σχολίασε σε συνέντευξή του πριν ταξιδέψει στο Μεξικό, όπου βρίσκεται η πλατφόρμα εκτόξευσης, για να υπογράψει τη συμφωνία. Το εγχείρημά του δεν είναι απλό, αφού θα απαιτηθούν μεγάλες προσπάθειες ώστε η πλατφόρμα Sea Launch, που κατασκευάστηκε το 1995, να επαναλειτουργήσει, καθώς παραμένει ανενεργή από το 2014.

«Αυτοκτονία» για το «Rosetta»

13555953

Επειτα από 12 χρόνια μοναχικής περιήγησης στο ηλιακό σύστημα, με αποστολή τη μελέτη των υλικών των κομητών, το διαστημόπλοιο «Rosetta» θα βάλει τέλος στην επιστημονική ύπαρξή του. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει προσεδάφιση «αυτοκτονίας» στην επιφάνεια κομήτη 700 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη υπό την καθοδήγηση των μηχανικών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Το σχέδιο προβλέπει ότι το «Rosetta» θα κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος 19 χιλιομέτρων προς την επιφάνεια του κομήτη 67Ρ με ταχύτητα 30 εκατοστών ανά δευτερόλεπτο. Πριν από την πρόσκρουση θα στείλει τις μετρήσεις που θα χει κάνει στον κομήτη, αλλά και φωτογραφίες.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...