Εβγαλαν με το… ζόρι τον Ακη από τη φυλακή

Εκρηξη του πρώην υπουργού που βρέθηκε στα δικαστήρια χωρίς να το επιθυμεί, καθώς τον εκπροσωπούσε δικηγόρος

Μία ημέρα μετά το βροντερό «όχι» του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αίτηση αποφυλάκισής του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε εκτός Κορυδαλλού, αλλά… με το ζόρι και για λίγο! Η «Espresso» συνάντησε στην Ευελπίδων τον πρώην υπουργό (που προχθές προσπάθησε για δεύτερη φορά να δει την έξοδο από το κελί χωρίς να πείσει το δικαστήριο) και κατέγραψε την έκρηξή του για τη μεταγωγή του! «Τα έχετε κάνει μούσκεμα! Παίζετε εδώ πέρα» φώναζε.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν κατηγορούμενος ενώπιον του Θ΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για παράβαση του νόμου 1882/1990 για χρέη στο Δημόσιο. Αν και σε τέτοιες υποθέσεις ο κατηγορούμενος, ειδικά όταν είναι έγκλειστος με πολυετή ποινή κάθειρξης, συνήθως δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο tgw5eyery 2αλλά εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του, στην περίπτωση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ έγινε η ανατροπή. Κατά πληροφορίες, είχε σταλεί κλήση για την υπόθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού με αποτέλεσμα να γίνει η μεταγωγή του, χωρίς όμως ο ίδιος να το επιθυμεί (αποτελεί και δικαίωμά του).

Διαμαρτυρία

Κατά την εκδίκαση υπόθεσης, που προηγούνταν αρκετά νούμερα στο πινάκιο του δικαστηρίου, άρχισαν να ακούγονται φωνές. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μόλις είχε φτάσει και διαμαρτυρόταν για την παρουσία του εκεί για υπόθεση που θα έπαιρνε αναβολή.

Μάταια ο αστυνομικός και η δικηγόρος του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. «Δεν έχω καμία δουλειά εδώ» έλεγε εκείνος.

Προς αποφυγήν περαιτέρω εντάσεων, ο αστυνομικός ζήτησε από την έδρα να προηγηθεί η υπόθεση του πρώην υπουργού, προκειμένου να διαπιστωθεί η παρουσία του εκεί, να δοθεί η αναβολή και να μπορέσει να αποχωρήσει, όπως και τελικά συνέβη.

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος:

Τσοχατζόπουλος: Είσαι βέβαιος ότι είμαι εδώ; Αναβολή χρειάζομαι!
Αστυνομικός: Πρέπει να είστε. Πήρατε κλήση να έρθετε.
Τσοχατζόπουλος: Είναι εδώ η δικηγόρος μου. Εγώ δεν χρειάζεται να είμαι εδώ πέρα!
Αστυνομικός: Πρέπει να φανεί ότι είστε παρών.
Τσοχατζόπουλος: Καθόλου δεν θέλω να είμαι εδώ! Δεν θέλω να δηλώσω τίποτα.
Αστυνομικός: Σας παρακαλώ, ηρεμήστε!
Τσοχατζόπουλος: Τα έχετε κάνει μούσκεμα! Εγώ δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ πέρα! Τζάμπα με φέρατε!
Αστυνομικός: Σας παρακαλώ, μείνετε.
Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει! Εδώ πέρα οι υπηρεσίες τα έχουν κάνει μούσκεμα! Θα παίξετε κι άλλο ακόμη; Ασχετοι άνθρωποι! Παίζετε εδώ πέρα μέσα! Εχω τη δικηγόρο μου, γιατί να έρθω;

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ