Δίωξη κατά Ροβ. Σπυρόπουλου για «τρύπα» εκατομμυρίων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Αντιμέτωπος με δύο κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται από χθες ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Αντιμέτωπος με δύο κακουργηματικές κατηγορίες βρίσκεται από χθες ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της πολύχρονης προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα οικονομικά του άλλοτε κραταιού πολιτικού κόμματος, το οποίο βρέθηκε με «τρύπα» στα ταμεία του…140.000.000 ευρώ!

Σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απιστίας και της απάτης, ενώ πλέον τη σκυτάλη της δικαστικής έρευνας παίρνει ανακριτής, ο οποίος είναι δεδομένο πως θα εξετάσει εξονυχιστικά το γεγονός ότι το «χρέος» -όπως προκύπτει από τις εκθέσεις ελεγκτών- εκτοξεύτηκε αδικαιολόγητα την περίοδο που το «τιμόνι» του κόμματος, αλλά και της χώρας, το είχε στα χέρια του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σκάνδαλο

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αφορά δύο σκανδαλώδη ζητήματα για τα οικονομικά του κόμματος την περίοδο 2004-2012. Συγκεκριμένα, το αδίκημα της απιστίας αφορά την κακοδιαχείριση 15.000.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009. Οσον αφορά το αδίκημα της απάτης, αφορά τη σύναψη δανείου ύψους 5.000.000 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε από την Τράπεζα Αττικής το 2010. Το ποινικά κολάσιμο ζήτημα είναι ότι ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται ότι πέτυχε τη χορήγηση του δανείου υποσχόμενος τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση του κόμματος και λέγοντας πως δεν είχε δοθεί αλλού, όταν είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες. Μάλιστα, τα δάνεια στις υπόλοιπες τρεις τράπεζες υπερκάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

Κομβικό σημείο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση αποτέλεσε η έκθεση που συνέταξαν πέντε εταιρίες ορκωτών λογιστών και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε το ΠΑΣΟΚ να έχει χρέος 140.000.000 ευρώ! Τον έλεγχο των οικονομικών είχε ζητήσει από τις πέντε εταιρίες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ