Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Σταμάτησε στα δοκάρια!

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ανταποδώσει το γκολ του Σωτηρίου και έχασε στο Καραϊσκάκη με 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έμεινε μόνος στην κορυφή του ομίλου

Από τον
Χάρη Δάντση

Π ροδομένος από την άμυνά του αλλά κι από τα δοκάρια, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Παρά την ήττα οι Πειραιώτες παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης, ωστόσο η πίεση για νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ αυξάνεται για τον Πάουλο Μπέντο.

Με Λεάλι, Μάριν, Φορτούνη, μεταξύ άλλων, και σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του Πειραιά ο Μπέντο. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο λεπτό είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι Κύπριοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνά τους, παγώνοντας το φαληρικό γήπεδο με κεφαλιά του Σωτηρίου στο 10ο λεπτό.

Η ευθύνη του Λεάλι

Στο γκολ, ωστόσο, φέρει ευθύνη και ο Ιταλός τερματοφύλακας των Πειραιωτών. Παρότι στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δημιούργησαν (καλές) ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, δεν τα κατάφεραν.

Αλλωστε, σωστά (ως οφσάιντ) ακυρώθηκε γκολ του Ιντέγε στο 17ο λεπτό, ενώ δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ είχε στο 20΄ ο Φορτούνης.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, με τους φιλοξενουμένους να έχουν πιο παθητικό ρόλο, επιδιώκοντας να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Στο 48΄ ο Σεμπά με φαλτσαριστό σουτ από τα δεξιά είχε δοκάρι, ενώ ο Μερκής έδιωξε πάνω στη γραμμή, στέλνοντας την μπάλα και στο δοκάρι, μετά την κεφαλιά του Ιντέγε. Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση είχε και ο Ελιονούσι στο 80΄, με σουτ στην κίνηση που εξουδετέρωσε ο Βάτερμαν.

Στο μεταξύ, ο Γιαννιώτας κατά την αλλαγή του αποδοκιμάστηκε από μερίδα φιλάθλων του πειραϊκού συλλόγου. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Σωκράτης Κόκκαλης.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο προπονητής της ΑΕΚ, ο Τιμούρ Κετσπάγια, βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει ο ΑΠΟΕΛ.

Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, Αστάνα και Γιουνγκ Μπόις αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Καζακστάν. Αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί των δύο ομάδων, καθώς είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα.

Πλέον, ο Μπέντο, μετά από δύο σερί ήττες, βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Ενδεχομένως από το αποτέλεσμα της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη να κριθεί και το μέλλον του στον πάγκο του πειραϊκού συλλόγου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78΄ Μάρτινς), Φορτούνης (64΄ Ελιονούσι), Μάριν (78΄ Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόγλιο (65΄ Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82΄ Αστίθ), Βάντερ (68΄ Εφρέμ), Σωτηρίου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...