Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Πανέμορφα καθαρόαιμα «στο σφυρί»

Με τεράστια επιτυχία και συνολικό τζίρο πάνω από 200.000 ευρώ η δημοπρασία 23 ίππων στο Μαρκόπουλο!

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν πάρει τη θέση τους γύρω από τα τραπέζια που έχουν στηθεί στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου, στο Μαρκόπουλο.

Ρίχνουν μια τελευταία ματιά στα βιογραφικά των 23 καθαρόαιμων ίππων που θα βγουν σε λίγα λεπτά στο σφυρί και σχεδιάζουν τις κινήσεις τους. Απέναντί τους, σε ένα υπερυψωμένο βάθρο, στο κέντρο της αμμώδους πίστας, οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας, εφοδιασμένοι με μικρόφωνα, δίνουν το σύνθημα για την εκκίνηση της διαδικασίας.

«Ο τριετής Back to Bond προέρχεται από τον επιβήτορα Monsieur Bond, υψηλών προδιαγραφών σπρίντερ στην ηλικία των τεσσάρων, από γενιά προικισμένη με ταχύτητα. Τιμή εκκίνησης τα 7.800 ευρώ» ακούγεται η φωνή από τα μεγάφωνα.

Το άλογο βγαίνει στην αρένα. Οι ενδιαφερόμενοι αρχίζουν τις προσφορές, σηκώνοντας κάθε φορά ένα μικρό ταμπελάκι το οποίο κρατούν στα χέρια τους. Κάθε χτύπημα αυξάνει την τιμή πώλησης του αλόγου κατά 250 ευρώ. Αν το ποσό ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ, σε κάθε νέα προσφορά το τίμημα ανεβαίνει κατά 500 ευρώ. Ο πρώτος ίππος βρίσκει αγοραστή. Το ίδιο και οι υπόλοιποι 22 που ακολουθούν.

Διακρίσεις στις κούρσες

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοπρασία ίππων με «καθαρή» γραμμή αίματος (η πρώτη διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο), που διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η εταιρία Ιπποδρομίες Α.Ε. του ομίλου ΟΠΑΠ. Παλιοί ιδιοκτήτες, αλλά και νέοι, που θέλουν να μπουν δυναμικά στο κάδρο των ελληνικών ιπποδρομιών, «κονταροχτυπήθηκαν» για να αποκτήσουν τα άλογα που θα τους δώσουν πρωτιές και διακρίσεις στις κούρσες.

Τα καθαρόαιμα άλογα με την καλοχτενισμένη χαίτη (οι φοράδες είχαν «κοτσιδάκια») και το γυαλισμένο τρίχωμα ταξίδεψαν στην Ελλάδα από τη Βρετανία. Στην πλειονότητά τους έχουν δοκιμαστεί σε αγώνες στο εξωτερικό και λόγω του νεαρού της ηλικίας τους -δύο και τριών ετών- έχουν αγωνιστικό μέλλον. Το μεγαλύτερο προσόν τους, πέρα από τις νίκες στους αγώνες, είναι η γενεαλογική τους προέλευση, που μετρά ιδιαίτερα στο χρηματιστήριο των ιπποδρομιών. Συγκεκριμένα, οι 23 ίπποι που απέκτησαν προχθές νέους ιδιοκτήτες προέρχονται από γονείς με καλές επιδόσεις και μαχητικούς απογόνους στην Ελλάδα.

Η υψηλότερη τιμή πώλησης έφτασε τα 20.000 ευρώ για τον διετή ίππο Carson City. Ο συνολικός τζίρος της προχθεσινής δημοπρασίας, την οποία οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν απόλυτα επιτυχημένη, ξεπέρασε τα 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι ίπποι θα αρχίσουν άμεσα προπονήσεις και σε περίπου δύο μήνες θα είναι πανέτοιμοι για να τρέξουν στις πίστες του Μαρκόπουλου.

Οι δρόμωνες ίπποι (αυτοί που διαγωνίζονται στις κούρσες) τρέχουν, συνήθως, έως την ηλικία των εφτά ετών. Εκτός από σανό και βρόμη, τρέφονται με συμπληρώματα διατροφής για να έχουν ενέργεια και να αναπληρώνουν τους ηλεκτρολύτες που χάνουν στους αγώνες.

Carson City: Ο διετής που τίναξετην μπάνκα!

rq34wtqw34rt

«Προικισμένος» με το προσόν της εκρηκτικής εκκίνησης, ο διετής Carson City (φωτό), στη σύντομη καριέρα του (έχει συμμετάσχει μόλις σε έξι αγώνες), μετρά δύο δεύτερες θέσεις.

Ο Carson City είναι απόγονος του Excelebration, νικητή έξι ιπποδρομιών υψηλού επιπέδου, ο οποίος τερμάτισε τέσσερις φορές δεύτερος πίσω από τον απόλυτο δρομέα Frankel.

Η μητέρα του έχει διακριθεί σε ιπποδρομίες στη Γαλλία (από τα 1.300 έως τα 2.000 μέτρα) και η καταγωγή της κρατά από την περιζήτητη γενιά του Machiavelian.

Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 8.350 ευρώ και εκτοξεύτηκε στα 20.000 ευρώ, ύστερα από ένα «πινγκ πονγκ» προσφορών που παίχτηκε μεταξύ δύο ενδιαφερομένων.

Δείτε τις φωτογαφίες:

4rw4etwes 5

4rw4etwes 4

4rw4etwes 2

4rw4etwes 3

4rw4etwes 1

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...