Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

«Αυλαία» για τη Σοφία Ρούμπου

«Εφυγε» σε ηλικία 69 ετών η γοητευτική ηθοποιός, που αγαπήθηκε κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο

t34t554r 4Εφυγε από τη ζωή η Σοφία Ρούμπου τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Η χαμηλών τόνων γοητευτική ηθοποιός με το δωρικό, αριστοκρατικό παρουσιαστικό πέθανε στις 3 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Μέχρι το τέλος είχε στο πλευρό της τον σύζυγό της, τον παραγωγό ταινιών και οπερατέρ Νίκο Καβουκίδη, αλλά και την κόρη της, την επίσης ηθοποιό Μαρία Καβουκίδου.

t34t554r 2Η κλασικής ομορφιάς Σοφία Ρούμπου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και χορό στη σχολή της Σόνια Μοριάνοβα. Πρωτοεμφανίστηκε το 1965, μαθήτρια ακόμα της δραματικής, με την Ελληνική Σκηνή της Αννας Συνοδινού στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Το θέατρο αποτελούσε μεγάλο κομμάτι της καριέρας της, παρά το γεγονός ότι αγαπήθηκε κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο.

Θεατρικά συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες. Πρωταγωνίστησε στον «Βροχοποιό» με τον Φαίδωνα Γεωργίτση, συμμετείχε στον θίασο των Βουτσά – Ρίζου – Βογιατζή, στο έργο των Γιαλαμά – Πρετεντέρη «Πετάει πετάει», αλλά και σε εκείνον των Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ στα έργα «Αυτό που ξέρει κάθε γυναίκα» και «Ναταλί». Δούλεψε επίσης δίπλα στην Αντιγόνη Βαλάκου («Η Κοιμωμένη και ο Χαλεπάς») και στους Βασίλη Διαμαντόπουλο και Γιώργο Μιχαλακόπουλο («Ω, τι κόσμος, μπαμπά»). Αν και πλήρως ενεργή, αποφάσισε να αποσυρθεί λίγο για να ασχοληθεί με την οικογένειά της, ενώ από το 1978 και έπειτα ανέβηκε t34t554r 1πάλι στο αγαπημένο της σανίδι, δουλεύοντας με τον Κώστα Καρρά («Θυμήσου τον Σεπτέμβρη») και τους Τζένη Καρέζη και Κώστα Καζάκο («Οι θεατρίνοι», «Η αγριόγατα»).

Βραβείο

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1969, στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Γυμνοί στον δρόμο», ενώ την ίδια χρονιά πήρε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, καθώς και εκείνο της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών για την ερμηνεία της στην ταινία του Πέτρου Λύκα «Το κορίτσι του “17”». Πρωταγωνίστησε ακόμα στις ταινίες «Το στραβόξυλο» και «Πανικός». «Αγάπησα μια άγνωστη» «Ενα αστείο κορίτσι», «Η Μεσόγειος φλέγεται», «Το αγκίστρι», «Παραγγελιά», «Ηλεκτρικός άγγελος». Ωστόσο, διέκοψε πρόωρα τη σταδιοδρομία της.

Στην τηλεόραση έπαιξε σε θρυλικές σειρές, όπως «Θωμάς επί… Κολωνώ», «Οι Πανθέοι», «Οι πρωταγωνιστές» (1981) δίπλα στον αξέχαστο Ανδρέα Μπάρκουλη, «Οι συνυπάρχοντες» (1985) του Πάνου Κοκκινόπουλου. Ακόμα, ήταν αφηγήτρια στη σειρά ντοκιμαντέρ «Το Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης». Είχε συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του «Θεάτρου της Δευτέρας».

Η κηδεία της, η οποία θα είναι πολιτική, θα γίνει σήμερα, στη 1, από το Α’ Νεκροταφείο, ενώ αντί για στεφάνια η οικογένεια ζητεί να δοθούν τα χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...