Δύο πρότυπα!

Διαμαντίδης και Σπανούλης έστειλαν το μήνυμα στα παιδιά δημοτικού

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Μέσα στις τέσσερις γραμμές το μάτι τους «γυάλιζε» για νίκη και συχνά συνοδευόταν από «μοχθηρό» βλέμμα. Ομως, εκτός γηπέδου οι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ μπορούν να χαμογελούν και -κυρίως-δίνουν μαζί μηνύματα ενότητας. Ο μέχρι πριν από τέσσερις μήνες αρχηγός του Παναθηναϊκού Δ. Διαμαντίδης και ο «κάπτεν» του Ολυμπιακού Β. Σπανούλης βρέθηκαν χθες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων ως πρεσβευτές του ευ αγωνίζεσθαι, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Αμφότεροι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, μιλώντας στα παιδιά, παίζοντας μαζί τους μπάσκετ και μοιράζοντας αυτόγραφα. 

Ο «Μήτσος» τόνισε στους μαθητές: «Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάζετε, να ακούτε τους δασκάλους και να ασχοληθείτε με τα σπορ που σας κάνουν χαρούμενους». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το μήνυμα είναι ότι βλέπουμε χαρούμενα πρόσωπα». Ο Σπανούλης επισήμανε στην αίθουσα: «Αισθανόμαστε κι εμείς παιδιά και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από χαμογελαστά πρόσωπα… Θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε ένα παράδειγμα. Ο αθλητισμός ενώνει, σε κάνει να συνεργάζεσαι και να έχεις πειθαρχία, χαρακτήρα. Παίζει μεγάλο ρόλο πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, γιατί καλύτεροι άνθρωποι σημαίνει καλύτερη κοινωνία».

Ο κ. Κοντονής, ο οποίος έβγαλε το σακάκι και σκόραρε λέι απ μπροστά στον Σπανούλη, δήλωσε: «Τα παιδιά μάς γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία. Δύο σπουδαίοι παίκτες τούς θύμισαν εδώ ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και όχι βία και μισαλλοδοξία». 

 ΠΑΟ: Στην τετράδα Τζέιμς, Γκιστ, Ρίβερς και Σίνγκλετον καταλήγει ο Αργύρης Πεδουλάκης που αναμένεται σήμερα να «κόψει» από τον πρώτο γύρο της Α1 τους Φελντέιν, Νίκολς.

• ΑΕΚ: Η «Ενωση», στο ματς με το Λαύριο (15/10) θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο 6 του Γιώργου Τρόντζου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Οριακά έχω προσωπική ζωή, έχω ξεχάσει πως είναι να με φλερτάρουν»

Απογοητευμένη δηλώνει η γνωστή ηθοποιός καθώς δεν τη φλερτάρουν όπως εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της.