Καθίζηση σε πολυκατοικία που στεγάζει το 102ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης!

Λαχτάρησαν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο 102ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης όταν πληροφορήθηκαν ότι η οικοδομή που το στεγάζει έχει υποστεί καθίζηση 50 χιλιοστών λόγω των εργασιών για το μετρό Θεσσαλονίκης!

Λαχτάρησαν οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο 102ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης όταν πληροφορήθηκαν ότι η οικοδομή που το στεγάζει έχει υποστεί καθίζηση 50 χιλιοστών λόγω των εργασιών για το μετρό Θεσσαλονίκης!

Ακριβώς από κάτω από την πολυκατοικία, που βρίσκεται στην οδό Παπαδάκη 3, στην περιοχή του πάρκου Κρήτης, περνάει ο μετροπόντικας που κατασκευάζει τη σήραγγα. Τόσο οι γονείς όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας αναστατώθηκαν ζητώντας ενημέρωση από τους υπευθύνους του μετρό. Οπως έγινε γνωστό, στην οικοδομή σημειώθηκε καθίζηση 50 χιλιοστών όταν, σύμφωνα με τη μελέτη, το όριο ασφαλείας είναι τα 25 χιλιοστά, ενώ σύμφωνα με κατοίκους, στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία δημιουργήθηκε και ρωγμή μήκους 20 μέτρων.

Μετρήσεις

Το γεγονός έγινε αντιληπτό την Παρασκευή και από τότε καθημερινά γίνονται συσκέψεις από τους υπεύθυνους μηχανικούς του έργου. Ομάδες μηχανικών της Αττικό Μετρό κάνουν συνεχείς μετρήσεις στατικότητας, που γίνονται από μεγάλο δίκτυο αισθητήρων το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλη τη διαδρομή διάνοιξης που ακολουθούν οι μετροπόντικες. «Φοβόμαστε. Θέλουμε ενημέρωση γιατί είδαμε ρωγμές στην πολυκατοικία! Η γκαραζόπορτα δεν ανοίγει εδώ και δύο μέρες» είπε στην «Espresso» ο Γιώργος Γκολέμας, ένοικος της πολυκατοικίας.

Χθες οι υπεύθυνοι του μετρό διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και δεν φαίνεται ως τώρα να χρειάζονται μέτρα θωράκισης ούτε της συγκεκριμένης πολυκατοικίας ούτε σε άλλα κτίρια της περιοχής» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Θόδωρος Παπαδόπουλος. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αττικό Μετρό, η οποία διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και τα όποια τεχνικά ζητήματα προκύψουν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα. Παρ’ όλα αυτά, γονείς δήλωσαν ότι δεν θα στείλουν σήμερα τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ