Παραιτήσεις δικαστικών λειτουργών από το ΣτΕ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η εκκρεμής υπόθεση της συνταγματικότητας ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκαλεί σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ στο εσωτερικό του!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η εκκρεμής υπόθεση της συνταγματικότητας ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκαλεί σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ στο εσωτερικό του!

Ολα άρχισαν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου αποφάσισε να ματαιώσει την κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ για το «καυτό ζήτημα». Χθες έγινε γνωστό ότι δύο μέλη της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παραιτήθηκαν. Ο λόγος των παραιτήσεών τους είναι ότι την περασμένη Παρασκευή η ένωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στάθηκε στο πλευρό του κ. Σακελλαρίου.

Στις επιστολές των παραιτήσεών τους κάνουν λόγο για «μέγα ατόπημα» της ένωσης, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου. «Το συγκεκριμένο ατόπημα πλήττει καίρια τον θεσμικό ρόλο της ένωσης και σηματοδοτεί αλλαγή στη μακρόχρονη πορεία της, από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης του συνόλου των μελών του δικαστηρίου σε διοικητική του υπηρεσία. Εν όψει αυτού, με ειλικρινή λύπη αισθάνομαι ότι η ένωση δεν με εκφράζει πια και, διατηρώντας ακέραια τα αισθήματά μου για τα μέλη του Δ.Σ., δηλώνω ότι αποχωρώ» αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Τι θα λέγαμε αν ένας βοηθός εισηγητής αρνιόταν να καταθέσει προεισήγηση ή ένας σύμβουλος αρνιόταν να καταθέσει εισήγηση, επικαλούμενος ότι λόγω του κλίματος δεν μπορεί να ασκήσει με νηφαλιότητα τα καθήκοντά του; Μπορεί κανείς να διανοηθεί το 1969 αναβολή είτε της συζήτησης είτε της διάσκεψης επί της υποθέσεως των απολυμένων από τη στρατιωτική δικτατορία δικαστών, κατ’ επίκληση “δυσμενών συνθηκών” ή “κακού κλίματος”;» αναρωτιέται ο κ. Ράμμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημείο αιχμής των αντιδράσεων -εντός Ολομέλειας- ήταν το γεγονός ότι ο κ. Σακελλαρίου δεν χορήγησε στους συμβούλους της Επικρατείας τις προεισηγήσεις, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κ. Σακελλαρίου επικαλέστηκε ότι υπάρχει φόβος διαρροής του περιεχομένου τους στο Τύπο. Το επιχείρημα προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων, καθώς εξέλαβαν αυτήν την ενέργεια του προέδρου σαν να τους ζητούσε να «ψηφίσουν με κλειστά μάτια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ