Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Παραιτήσεις δικαστικών λειτουργών από το ΣτΕ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η εκκρεμής υπόθεση της συνταγματικότητας ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκαλεί σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ στο εσωτερικό του!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η εκκρεμής υπόθεση της συνταγματικότητας ή μη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκαλεί σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ στο εσωτερικό του!

Ολα άρχισαν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου αποφάσισε να ματαιώσει την κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ για το «καυτό ζήτημα». Χθες έγινε γνωστό ότι δύο μέλη της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παραιτήθηκαν. Ο λόγος των παραιτήσεών τους είναι ότι την περασμένη Παρασκευή η ένωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στάθηκε στο πλευρό του κ. Σακελλαρίου.

Στις επιστολές των παραιτήσεών τους κάνουν λόγο για «μέγα ατόπημα» της ένωσης, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου. «Το συγκεκριμένο ατόπημα πλήττει καίρια τον θεσμικό ρόλο της ένωσης και σηματοδοτεί αλλαγή στη μακρόχρονη πορεία της, από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης του συνόλου των μελών του δικαστηρίου σε διοικητική του υπηρεσία. Εν όψει αυτού, με ειλικρινή λύπη αισθάνομαι ότι η ένωση δεν με εκφράζει πια και, διατηρώντας ακέραια τα αισθήματά μου για τα μέλη του Δ.Σ., δηλώνω ότι αποχωρώ» αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Τι θα λέγαμε αν ένας βοηθός εισηγητής αρνιόταν να καταθέσει προεισήγηση ή ένας σύμβουλος αρνιόταν να καταθέσει εισήγηση, επικαλούμενος ότι λόγω του κλίματος δεν μπορεί να ασκήσει με νηφαλιότητα τα καθήκοντά του; Μπορεί κανείς να διανοηθεί το 1969 αναβολή είτε της συζήτησης είτε της διάσκεψης επί της υποθέσεως των απολυμένων από τη στρατιωτική δικτατορία δικαστών, κατ’ επίκληση “δυσμενών συνθηκών” ή “κακού κλίματος”;» αναρωτιέται ο κ. Ράμμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημείο αιχμής των αντιδράσεων -εντός Ολομέλειας- ήταν το γεγονός ότι ο κ. Σακελλαρίου δεν χορήγησε στους συμβούλους της Επικρατείας τις προεισηγήσεις, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κ. Σακελλαρίου επικαλέστηκε ότι υπάρχει φόβος διαρροής του περιεχομένου τους στο Τύπο. Το επιχείρημα προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων, καθώς εξέλαβαν αυτήν την ενέργεια του προέδρου σαν να τους ζητούσε να «ψηφίσουν με κλειστά μάτια».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....