Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Αγόρευση «φωτιά» για Σάββα – Νικολάι

► Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων χωρίς κανένα ελαφρυντικό
► Σοκ! Βούρκωσε το δικαστήριο με τη φρικιαστική περιγραφή του τεμαχισμού της τετράχρονης Αννυ

Κανένα περιθώριο για ελαφρυντικά δεν άφησε στην αγόρευση-καταπέλτη η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον πατέρα της 4χρονης Αννυ και τον φίλο του, που κατηγορούνται για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό του άτυχου κοριτσιού. Η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου «κατακεραύνωσε» τον Σάββα και τον Νικολάι, ζητώντας την ενοχή τους, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την καταδίκη του πατέρα «Χάνιμπαλ» Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και του Νικολάι (Ναζίφ Αχμέντοφ) για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιύβριση νεκρού, ενώ ζήτησε την αθώωση της μητέρας Δημητρίνα Μπορίσοβα, που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά την καταδίκη της για ψευδορκία. «Μετά από 10 συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία αυτής της φρικιαστικής, μοναδικής στα παγκόσμια χρονικά, υπόθεσης!»

«Ούτε μνήμα να την κλάψουμε»

«Η μοίρα έμελλε στην Αννυ, ούτε καν τεσσάρων ετών, να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα. Εχω σημειώσει τη φράση της γιαγιάς, που ήταν η πρώτη μάρτυρας στο δικαστήριο, η οποία δακρυσμένη είπε εδώ μπροστά μας “δεν υπάρχει ούτε ένα μνήμα να την κλάψουμε”» είπε κατά την έναρξη της συνεδρίασης η εισαγγελέας.

Σε μια αγόρευση «φωτιά», διάρκειας τουλάχιστον μιας ώρας, περιέγραψε τους δύο βασικούς κατηγορουμένους ως «ψυχρούς, παγερούς και χωρίς συναίσθημα ανθρώπους», που εκτέλεσαν «με απόλυτη νηφαλιότητα, ψυχραιμία και μεθοδικότητα τον τεμαχισμό της Αννυ»!

Η κυρία Δημητριάδου αναφέρθηκε και στις ιδιομορφίες που έχει η ανατριχιαστική υπόθεση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ενώ υπάρχει νεκρός, το πτώμα έχει εξαφανιστεί. Οπότε, ούτε ιατροδικαστική έκθεση ούτε άλλη έκθεση, από άποψη επιστημόνων υπάρχει, που μπορεί να αποφανθεί για τους λόγους θανάτου του παιδιού. Ομολογουμένως, το παιδί έχει τεμαχιστεί. Επομένως, όποιο αίμα ή άλλο βιολογικό υλικό έχει βρεθεί στο διαμέρισμα είναι από τα υπολείμματα του τεμαχισμού. Ο χώρος έχει καθαριστεί με ισχυρά καθαριστικά, με χλωρίνη, επομένως έχουν εξαφανιστεί τα στοιχεία. Και τίθεται το ερώτημα: Εχει διαπραχθεί το τέλειο έγκλημα; Εγκλημα χωρίς τιμωρία; Οχι σε αυτήν την υπόθεση!» Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σάββας και ο Νικολάι σκότωσαν και τεμάχισαν την 4χρονη παραμονές του Πάσχα του 2015 μέσα στο σπίτι του πατέρα «Χάνιμπαλ» στην οδό Μιχαήλ Βόδα και μετά έβρασαν τα μέλη της και τα πέταξαν στα σκουπίδια.

«Οι δυο τους σκότωσαν το παιδί με οξύ και βίαιο τρόπο. Η Αννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχεδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού» ανέφερε η εισαγγελέας.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται το μεσημέρι της Τρίτης και, αν η πρότασή της εισαγγελέως γίνει δεκτή, τότε στους δύο κατηγορουμένους θα επιβληθεί ισόβια κάθειρξη. Αντίστοιχα, στην περίπτωση που η Δημητρίνα Μπορίσοβα καταδικαστεί μόνο για το πλημμέλημα της ψευδορκίας, όπως πρότεινε η εισαγγελέας, θα βρεθεί εκτός φυλακής.

cetyr 2Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή (για το αδίκημα της ψευδορκίας) και του Διογένη Γουργούρη, ιδιοκτήτη του διαμερίσματος όπου οι γονείς της Αννυ διέμειναν μετά τη δολοφονία της.

Σοκ! Βούρκωσε το δικαστήριο με τη φρικιαστική περιγραφή του τεμαχισμού της τετράχρονης Αννυ

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως υπήρξε περίπου ένα δεκάλεπτο που ακροατήριο και ένορκοι είχαν παραλύσει νιώθοντας ναυτία!

Για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα ακούστηκε η φρικιαστική περιγραφή του τεμαχισμού της Αννυ, όπως την είχε κάνει ο πατέρας «Χάνιμπαλ» στους αστυνομικούς.

Η εισαγγελέας διάβασε λέξη προς λέξη το φρικιαστικό σκηνικό που στήθηκε επί τρεις ημέρες στο υπόγειο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, προκαλώντας σοκ!

«Δεν ήθελε μπλεξίματα»

«Οι περιγραφές του ξεπερνούν τα όρια της βαρβαρότητας. Αν θέλει η κατηγορούμενη (σ.σ.: η μητέρα του κοριτσιού Δημητρίνα), να αποχωρήσει. Εγώ θα τα πω» είπε αποφασιστικά η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου, θέλοντας να καταδείξει τον ειδεχθή χαρακτήρα του εγκλήματος.

«Ως αιτιολογία του τεμαχισμού παρουσίασε πως δεν ήθελε μπλεξίματα με την Αστυνομία, φοβόταν τη Δημητρίνα και έπρεπε να εξαφανιστεί το πτώμα του παιδιού. Αστειότητες» ανέφερε η εισαγγελέας, ξεκινώντας την ανάγνωση της κατάθεσης του Σάββα (Στάνισλαβ Μπακάρτζιεβ).

Η Δημητρίνα Μπορίσοβα, που έτρεμε έως εκείνη την ώρα καθισμένη στο εδώλιο, βγήκε από την αίθουσα (σχεδόν με λυγμούς). Ενας από τους ενόρκους είχε σκύψει το κεφάλι του και έκρυβε το πρόσωπό του με τα χέρια κι ένας άλλος βούρκωσε. Αρκετοί από το ακροατήριο έφυγαν από την πρώτη στιγμή.

Για περίπου 10 λεπτά η εισαγγελέας διάβαζε όσα με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε στις Αρχές ο πατέρας «Χάνιμπαλ» και συγκεκριμένα πώς έκοβε κομμάτι κομμάτι το σώμα της Αννυ και το ανακάτευε με φαγητά. Δεν έμεινε ούτε ένας χωρίς να ανατριχιάσει από τη φρικαλεότητα των πράξεων!

«Σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις διεθνώς υπάρχει έντονο αίσθημα οργής, εκδίκησης, πάθους, ένα συναισθηματικό υπόβαθρο, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Φραντζή. Είχε ο Σάββας οργή, πάθος για εκδίκηση για την Αννυ; Οχι, δεν προκύπτει. Γιατί δεν απομάκρυνε το πτώμα; Γιατί δεν το έβαλε σε βαλίτσα και να το εξαφανίσει; Δεν ήταν πράξη έξαρσης συναισθήματος, εκτελέστηκε με σχέδιο και μηχανικότητα. Γιατί; Γιατί στόχο είχε όχι την εξαφάνιση της Αννυ, αλλά του τρόπου που πέθανε. Ακόμα και η πιθανότητα ανεύρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανάτου του παιδιού. Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι πετσόκοβε το πτώμα τρεις μέρες, το πέταγε στα σκουπίδια και καθάριζε το διαμέρισμα από το να το μεταφέρει κάπου και να το πετάξει ή να το θάψει, αν το παιδί “έφυγε” από παθολογικά αίτια;» κατέληξε η κυρία Δημητριάδου.

«Ψυχροί και αδίστακτοι»

Το προφίλ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της Αννυ σκιαγράφησε η εισαγγελέας.

Είπε για τον Σάββα: «Ενήργησε με πλήρη διαύγεια, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα. Είναι αμετανόητος, χωρίς ίχνος συναισθήματος, παγερός και ψυχρός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός -περιύβριση νεκρού- δεν έχει ποινική συνέπεια, παρά μόνο φυλάκιση δύο ετών». Για τον Νικολάι: «Είναι ένας ψυχρός, παγερός άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα, αδίστακτος. Με λυσσαλέες προσπάθειες επιχείρησε να αποσυνδέσει την παρουσία του στον χώρο. Χαρακτηριστική είναι η απάθεια με την οποία αφομοίωσε τα γεγονότα κατά την ακροαματική διαδικασία. Ομως και ο Σάββας προσπάθησε να αποσυνδέσει την παρουσία του Νικολάι. Δεν ειδοποίησε καμία Αρχή και έφυγε από την Αθήνα, cetyr 1την “κακιά Ελλάδα” και νόμιζε ότι ξέφυγε. Ομως κάτι είπε σε κάποιον, του ξέφυγε και το είπε, και βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα».

Πρόταση να απαλλαγεί η μητέρα της μικρής

Για τη μητέρα της άτυχης Αννυ, τη Δημητρίνα (φωτό), η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και από την πλημμεληματική μορφή του αδικήματος, με το σκεπτικό ότι ο πατέρας του κοριτσιού δεν ήταν βίαιος ούτε η χρήση ναρκωτικών τον καθιστούσε επικίνδυνο για το παιδί.

«Δούλευε συνεχώς»

«Η Δημητρίνα Μπορίσοβα, εκδιδόμενη από την αρχή σχεδόν που ήρθε στην Ελλάδα, δούλευε συνεχώς. Ο πατέρας είχε αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού.

Ο Σάββας δεν εκδήλωσε πότε σημάδι βιαιότητας απέναντι στο παιδί. Δεν κατέθεσε κάτι τέτοιο ούτε ένας μάρτυρας. Προέβλεψε ότι ο Σάββας θα σκότωνε το παιδί και δεν έκανε τίποτα; Οδηγεί σε άτοπο» είπε η εισαγγελέας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...