Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Πόλεμος» για την ωραία Ελένη

Της… κακομοίρας μετά την πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα (στο «DownTown») για τη Μενεγάκη

«Τρωικός πόλεμος» για τα μάτια της ωραίας Ελένης στην ελληνική σoουμπίζ και στο κυβερνητικό επιτελείο! Ποιος να περίμενε ότι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Καρανίκας στο περιοδικό «DownTown», στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου αφιερώματος στη «βασίλισσα του Αlpha», θα εξελισσόταν σε θρίλερ για γερά νεύρα;

Από την
Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ο ντόρος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα στη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα, που επικοινώνησε μαζί του με αφορμή αφιέρωμα στο πρόσωπο της -δηλωμένης από τον ίδιο- αγαπημένης του παρουσιάστριας Ελένης Μενεγάκη, ήταν τεράστιος. Ο κ. Καρανίκας υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι όσα είπε ήταν στο πλαίσιο ιδιωτικής συζήτησης, με το περιοδικό να τον διαψεύδει με σκληρή ανακοίνωση!

Φυσικά, οι υπεύθυνοι του περιοδικού δεν επικοινώνησαν μαζί του τυχαία, αφού ο κ. Καρανίκας ουκ ολίγες φορές έχει δείξει τον θαυμασμό του για την ωραία παρουσιάστρια μέσα από το twitter, με σχόλια όπως «Ελένη και σήμερα κούκλα είσαι» ή «προσωπικά με διατηρείς ορεξάτο και βλέποντάς σε, οργανώνω καλύτερα τις δουλειές μου».

Aγαπημένο topic στα social media

Και όπως ήταν φυσικό, μετά την κυκλοφορία του «DownTown» η συγκεκριμένη συνέντευξη έγινε το αγαπημένο topic όλων των τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ τα social media πήραν φωτιά από δεκάδες σχόλια. «Εισβολή στη Μενεγάκη ετοιμάζει σήμερα ο Καρανίκας…», «Ο Καρανίκας δεν προλαβαίνει να δει Μενεγάκη λόγω φόρτου εργασίας», «Καρανίκας λέει παρακολουθεί Μενεγάκη, διαβάζει κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Εγώ είμαι φανατικός με Πλάτωνα, Ντοστογιέφσκι και Σεφερλή» ήταν μόνο μερικά από τα χιουμοριστικά tweets των χρηστών. fqetwe 1Ωστόσο, δεν έλειψαν και πολύ πιο καυστικά σχόλια, του τύπου «εδώ η χώρα βυθίζεται και ο Καρανίκας δίνει συνεντεύξεις για την “εθνική παρουσιάστρια”», παροτρύνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να… μαζέψει επιτέλους τον συνεργάτη της.

Φαίνεται ωστόσο πως στον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά δεν τα βρήκαν καθόλου χαριτωμένα και… του τράβηξαν το αυτί. Ετσι, εκείνος προσπάθησε όπως όπως να «συμμαζέψει» την κατάσταση με μια ανακοίνωση:

«Ουδέποτε έδωσα συνέντευξη στο περιοδικό “DownTown”» είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, για να προσθέσει: «Το περιοδικό θεώρησε επαγγελματικό να δημοσιεύσει ως “συνέντευξη” μια συζήτηση, για την οποία είχα εξαρχής και με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθαρίσει ότι είναι ιδιωτική. Επειδή αυτό, εκτός από αντιδεοντολογικό, είναι και παράνομο, έχω ήδη ενημερώσει το περιοδικό, αλλά και τη συντάκτρια, ότι σκοπεύω να κινηθώ δικαστικά. Αρκετά με τον κανιβαλισμό» καταλήγει.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες της «Espresso», στη 40λεπτη τηλεφωνική συνέντευξή του ο Νίκος Καρανίκας λέει πολύ περισσότερα -και ακόμη πιο γαργαλιστικά- πράγματα για την Ελένη, τα οποία ωστόσο δεν χωρούσαν σε μία σελίδα.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο ηχογραφημένο υλικό της συνέντευξης, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αφορούσε την Ελένη Μενεγάκη, η συζήτηση έγινε πιο γενική και περιστράφηκε και σε άλλες κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης, όπως η Τατιάνα Στεφανίδου, η Πόπη Τσαπανίδου και η Σία Κοσιώνη, για τις οποίες ωστόσο ο κ. Καρανίκας δεν εκφράστηκε με τόσο κολακευτικά λόγια. Καθώς, όμως, το συγκεκριμένο τεύχος ήταν αφιερωμένο στην Ελένη Μενεγάκη, το υλικό της συνομιλίας δεν αξιοποιήθηκε.

Κόντρα με την Τσαπανίδου

Πάντως, στο παρελθόν ο κ. Καρανίκας έχει κοντραριστεί μέσω twitter και τηλεοπτικού αέρα με την Πόπη Τσαπανίδου, ανταλλάσσοντας «φιλοφρονήσεις», όπως: «Τσαπανίδου, είσαι τελικά πολύ μνημονιακιά και έχεις ασχημίσει».

Τη συγκεκριμένη φράση τού ανταπέδωσε έναν χρόνο μετά η παρουσιάστρια του Star μέσω της εκπομπής της «Live U». Με αφορμή ανάρτηση του Καρανίκα, που ανέφερε «μεγάλη νίκη της κυβέρνησης Τσίπρα και της Ελλάδας η συζήτηση για το χρέος στο Eurogroup», η Πόπη Τσαπανίδου είχε πάρει την… εκδίκησή της, λέγοντας on air: «Κύριε Καρανίκα, επειδή μας ενώνει κάτι από το παρελθόν, tweetερικά τουλάχιστον, θέλω να σας πω ότι “είστε μνημονιακός και ασχημίσατε”, μόνο αυτό, τίποτε άλλο».

Στη συνέντευξή του, πάντως, ο κ. Καρανίκας αποκάλυψε πολλά και διάφορα, μεταξύ των οποίων πως «η Ελένη Μενεγάκη έχει το δικό της κόλπο, τη δική της συνταγή. Την έχετε ακούσει ποτέ να μιλάει άσχημα για άνθρωπο;». Τη χαρακτήρισε μάλιστα «στρατηγό», λέγοντας: «Είναι όμορφη, διακριτική, δεν κουτσομπολεύει και δεν προσβάλλει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Οι Κινέζοι λένε το εξής: Υπάρχει η ευφυΐα του στρατηγού και αυτή που αναπτύσσεται στη φάση του πολέμου […] Η Μενεγάκη είναι ένας στρατηγός της τηλεόρασης. Υπάρχει ο πόλεμος των αριθμών και αυτή τον κερδίζει. Και καθώς είναι ενταγμένη σε αυτόν τον πόλεμο, αναπτύσσει μία ευφυΐα. Είναι η ευφυΐα του στρατηγού. Και θα είναι στην τηλεόραση μέχρι τη μέρα που θα βαρεθεί η ίδια».

w3rqwerwewfsdΗ απάντηση της Ζαμπέτογλου: «Φτάνει πια η σαχλαμάρα»!

Από την πλευρά της, η εκδότρια του περιοδικού «DownTown» Νάνσυ Ζαμπέτογλου δεν άφησε ασχολίαστη την ανακοίνωση του κ. Καρανίκα. Αναλυτικά, η απάντηση του «DownTown», που δόθηκε στη δημοσιότητα, έχει ως εξής:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, κύριο Νίκο Καρανίκα, ότι όταν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνεί σ’ ένα δημόσιο πρόσωπο, αναφέροντας από την πρώτη στιγμή τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, το όνομά του και τον λόγο του τηλεφωνήματος, και στη συνέχεια του θέτει ερωτήσεις, τότε οι απαντήσεις του δημοσίου προσώπου είναι σαφέστατα δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμες, εκτός κι αν διευκρινίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια συζήτηση off the record.

Ο κύριος Καρανίκας γνώριζε πολύ καλά ότι οι απόψεις του για την Ελένη Μενεγάκη θα δημοσιευτούν στο περιοδικό “DownΤown”, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για την παρουσιάστρια, μαζί με τις απόψεις επικοινωνιολόγων, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Μάλιστα, μας ζήτησε να μην αναφέρουμε όλα όσα είπε, πράγμα που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αφού η συνέντευξη με τη δημοσιογράφο διήρκεσε περισσότερο από 40 λεπτά.

Λυπούμαστε πολύ που η αγάπη του κυρίου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη τού δημιούργησε πρόβλημα και πίεση -όπως χαρακτηριστικά μας είπε- “από τη συλλογικότητά του και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει”, αλλά έτσι είναι η αγάπη, θέλει θυσίες.

Θα χαρούμε πολύ να τον συναντήσουμε σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ίσως και τις απόψεις του για άλλες παρουσιάστριες, όπως η κυρία Στεφανίδου, η κυρία Τσαπανίδου και η κυρία Κοσιώνη, τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Στον επίλογο της ανακοίνωσής του με τη φράση “φτάνει πια ο κανιβαλισμός” απαντάμε: Φτάνει πια η σαχλαμάρα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...