Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Στο σφυρί το αερόστατο του Αλέξανδρου Ωνάση!

Δημοπρασία από την Εθνική Τράπεζα με τα έπιπλα, το αερόστατο και τη συλλεκτική Mercedes που ανήκουν στην Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. και βρίσκονται στις αποθήκες του Ελληνικού

Πανάκριβα έπιπλα επώνυμων οίκων που κοσμούσαν το γραφείο του Αλέξανδρου Ωνάση στο αεροδρόμιο του Ελληνικού καθώς και το αερόστατο του αδικοχαμένου χρυσού κληρονόμου βγάζει στο σφυρί η Εθνική Τράπεζα ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των απανταχού φαν της θρυλικής οικογένειας.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Τη σειρά με τα αντικείμενα συμπληρώνει η συλλεκτική Mercedes Benz Automatic-250/8, που αγόρασε ο Αλέξανδρος το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η οποία, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη πώλησης, τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., τα οποία θα βγουν στον πλειστηριασμό στις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου στην οδό Ομήρου στην Αθήνα (οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη προσφορά έως τις 21 Οκτωβρίου), έχουν εκτιμηθεί σε 31.000 ευρώ, 356yw445tαλλά στόχος είναι να ξεπεράσουν κατά πολύ το αρχικό ποσό εγγύησης. Ετσι, μόνο για τα έπιπλα γραφείου που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, το ποσό φτάνει τα 15.000 ευρώ. Τη σκαλιστή ξύλινη σειρά αποτελούν ένα μεγάλο τραπέζι συσκέψεων, τέσσερις ξύλινες καρέκλες, ένα γραφείο, δύο μεγάλα μπουφέ, μία διευθυντική πολυθρόνα, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές, όλα της ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει το ποσό εγγύησης, που είναι τα 10.000 ευρώ, υπάρχει και για τη Mercedes. Το πολυτελέστατο για την εποχή αυτοκίνητο του Αλέξανδρου Ωνάση διαθέτει λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο, επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό καθώς και πολλά άλλα αξεσουάρ. Για το συγκεκριμένο όχημα, ο νεαρός Αλέξανδρος είχε ξοδέψει τότε 250.000 δραχμές, ποσό αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!

Μεγάλη είναι και η συλλεκτική αξία του αερόστατου που βρέθηκε στις αποθήκες του Ελληνικού, το οποίο επίσης ανήκε στον Αλέξανδρο και φανέρωνε τη λατρεία του για τους αιθέρες. Το κατασκευής Sky Balloons Ltd και τύπου Sky 120-24 αερόστατο βγαίνει στον πλειστηριασμό με ποσό εγγύησης τα 6.000 ευρώ και συνοδεύεται από το ειδικό τρέιλερ, το καλάθι, διπλό καυστήρα fan ψυχρού αέρα, σχοινιά, πόλους τεφλόν και τέσσερα καλύμματα. Ολα τα αντικείμενα είχα βρεθεί και διασωθεί από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας (ΠΟΛ. Κ. Ε. Ο. Α.).

Στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό, που θα είναι γεμάτος από αναμνήσεις μιας εποχής η οποία τελείωσε με τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου, βγαίνουν επίσης ένα γραφείο στην Ιερουσαλήμ και μία θέση πάρκινγκ στο Λονδίνο, που αποτελούν επίσης περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε.

Το γραφείο (10.000 ευρώ) βρίσκεται επί της οδού 33 Yafo Road – Block 30035 Parcel18/7 στην Ιερουσαλήμ. Το ακίνητο είναι επιφανείας 39 τ.μ. στον πρώτο όροφο ενός γωνιακού κτιρίου στο κέντρο της πόλης, γνωστό ως Beit Yoel. Οσο για τη θέση πάρκινγκ, με τιμή 6.000 ευρώ, βρίσκεται στο No 23 Hanover Gate Mansions, στην οδό Park Road στο Λονδίνο και με τίτλο κτήσης NGL 795266. Το πάρκινγκ βρίσκεται σε καθεστώς leasehold (αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης, περιορισμένο χρονικά) για 120 έτη, από τη 18η Δεκεμβρίου 2000. Δικαίωμα αγοράς έχουν μόνο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο συγκρότημα Hanover Gate Mansions.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...