Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αλλουνού Παππά (!) ευαγγέλιο

► Αοριστολογίες του υπουργού Επικρατείας στις ερωτήσεις για τον Χρήστο Καλογρίτσα και τις «βόμβες» Κοντομηνά
► Μόνο 30.000.000 ευρώ η χρυσοφόρα ταινιοθήκη του Mega;

Την μπάλα στην εξέδρα πετούσε συνεχώς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακρόασής του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Απαντήσεις στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έδωσε, ούτε για τον Χρήστο Καλογρίτσα ούτε φυσικά για όσα του καταλόγισε από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς. Αντιθέτως, υπερασπίστηκε τη διαγωνιστική διαδικασία, επιτέθηκε στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια αλλά και στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι «βήχει ένας καναλάρχης και η αξιωματική αντιπολίτευση παθαίνει πνευμονία».

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα 150 της Βουλής ήταν εξαρχής ηλεκτρισμένη. Ο υπουργός Επικρατείας είχε συγκεκριμένη ατζέντα στο μυαλό του και αυτή δεν ήταν άλλη από το να αποδείξει ότι η κυβέρνηση μάχεται τη διαπλοκή. Οταν, όμως, έπεσε στο τραπέζι το όνομα «Καλογρίτσας», βρέθηκε σε δύσκολη θέση.
Ενδεικτικό ότι, ενώ η Ν.Δ. τον ρωτούσε για τον Χρήστο Καλογρίτσα, εκείνος απαντούσε για τον γιο του Ιωάννη. «Ο Ι. Καλογρίτσας δεν ασκεί κατασκευαστική δραστηριότητα. Τα στοιχεία κάλυπταν επαρκώς το ποσό για να πάρει την άδεια. Από εκεί και πέρα δεν κατέστη δυνατό να πληρώσει» είπε χαρακτηριστικά, ενώ νωρίτερα είχε παραδεχθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της κυβέρνησης (π.χ. ο Χρήστος Σπίρτζης) διατηρούν στενές σχέσεις με τον επιχειρηματία.

Οταν δε κλήθηκε να απαντήσει στις καταγγελίες του Δ. Κοντομηνά, ρητόρευε περί ανέμων και υδάτων. «Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα αποχωρήσει από τηλεοπτικές πιέσεις. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί ή να κάνει τέρατα και σημεία» τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε, λες και έχει εσωτερική πληροφόρηση, ότι ο κ. Κοντομηνάς «έχει κάνει πλείστες επαφές και με άλλους επιχειρηματίες για να δει το μέλλον του σταθμού του». Μάλιστα, πέρασε και στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενος ότι μετά τη συμμετοχή του κ. Κοντομηνά στον διαγωνισμό «ξεκίνησε να με καθυβρίζει με συγκεκριμένους δημοσιογράφους».

Πάντως, ο Νίκος Παππάς δεν θέλησε να απαντήσει στη κατηγορία του Ευ. Βενιζέλου ότι άλλαξε τον νόμο για τη δικτύωση των περιφερειακών σταθμών για να ευνοήσει τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, στον οποίο, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ετοιμαζόταν να δώσει την πέμπτη άδεια.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Μ. Βορίδης, μετά τη συνεδρίαση, σε δήλωσή του δεν απέκλεισε, όταν η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του υπουργού Επικρατείας.

Αργά το απόγευμα ο κ. Παππάς απάντησε πως η δήλωση Βορίδη «αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται ως διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών με έντονη οσμή Ακροδεξιάς».

4rfwertgse 1Μόνο 30.000.000 ευρώ η χρυσοφόρα ταινιοθήκη του Mega;

Την ώρα που ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του Mega Ηλίας Τσίγκας τόνιζε την προηγούμενη Πέμπτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την αξία της ταινιοθήκης του Mega, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί υψηλά έσοδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης (φωτό), σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι έκανε πρόταση στις συστημικές τράπεζες για την αγορά της.

Πωλείται τελικά η ταινιοθήκη του Mega, πώς και πόσο; Οπως αναφέρουν οι πηγές, ο επιχειρηματίας έχει βάλει στο… μάτι τις παραγωγές του μεγάλου καναλιού και είναι διατεθειμένος να δώσει 30.000.000 ευρώ προκειμένου να περιέλθουν στην κατοχή του νέου σταθμού του. Και όχι τυχαία, αφού η απόκτησή τους είναι ένα μικρό χρυσωρυχείο.

Το πλούσιο υλικό της ταινιοθήκης και οι υψηλές τηλεθεάσεις που σημειώνει το κανάλι ακόμη και στις επαναλήψεις την αναδεικνύουν ως μία επικερδή επένδυση. Ο κ. Τσίγκας, που βρέθηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής στο πλαίσιο της διερεύνησης της χρηματοδότησης κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι αποτελεί το πιο κερδοφόρο έσοδο του σταθμού. «Ο προσανατολισμός του Mega ήταν στις ελληνικές σειρές και μέχρι το 2015 συσσωρεύτηκαν 16.200 επεισόδια. Μέχρι τον Σεπτέμβριο ήταν πρώτο σε θεαματικότητα. Αν θεωρήσουμε ότι ενοικιάζουμε ένα επεισόδιο για το ευτελές ποσό των 200 και 300 ευρώ, αυτό δίνει πάνω από 30.000.000 τον χρόνο» είπε χαρακτηριστικά.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν ο κ. Μαρινάκης να έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της ταινιοθήκης του Mega και να κάνει προσφορά, όταν, για να προβεί οποιοσδήποτε στην απόκτησή της, θα πρέπει πρώτα να κλείσει ο σταθμός και οι τράπεζες να προβούν σε πλειστηριασμούς επί των περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που δεν έχει συμβεί. Πάντως, και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος πριν από τρεις εβδομάδες μέσα από τη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του στο aixmiradio.gr είχε πει πως η ταινιοθήκη του σταθμού έχει κοστολογηθεί από σοβαρές εταιρίες στα 60.000.000 ευρώ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....