Και νέες διώξεις για το «Noor1»!

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία Πειραιά για τους εγκεφάλους της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία Πειραιά για τους εγκεφάλους της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης

Νέες ποινικές διώξεις αναμένονται από την Εισαγγελία Πειραιά για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο «Noor1», μετά τα στοιχεία που συγκέντρωσε, στο πλαίσιο παράλληλης έρευνας που διεξάγει προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που έκαναν την παραγγελία του παράνομου φορτίου.

Τα κενά που έμειναν από την πρωτοβάθμια δίκη για την ταυτότητα των οργανωτών της μεταφοράς συμπληρώνονται από την κατάθεση βασικού πρωταγωνιστή της υπόθεσης, από την κατάθεση υψηλόβαθμου στελέχους του Λιμενικού και από ένα πλήθος στοιχείων που έστειλαν οι τουρκικές Αρχές.

Κομβική κρίνεται η κατάθεση του καταδικασμένου σε ισόβια για την υπόθεση εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη, που είναι «μάρτυρας υπό προστασία» στη συγκεκριμένη έρευνα και φέρεται να έχει υποδείξει τους άγνωστους ως σήμερα πρωταγωνιστές. Οπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο 42χρονος επιχειρηματίας ανέφερε στις 23 Νοεμβρίου του 2015 σε κλιμάκιο του Λιμενικού ότι ένας άλλος επιχειρηματίας (ήδη καταδικασθείς) «μου ζήτησε να δω ορισμένους τύπους στην Κωνσταντινούπολη για να φέρει πετρέλαια κλεμμένα με ένα καράβι που αγόρασε από τον εφοπλιστή Π. (σ.σ.: όνομα Ελληνα που δεν είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση), χωρητικότητας 7.000 τόνων, με το όνομα “Λένη”…»

Ο βαρυποινίτης εφοπλιστής αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε στην Κωνσταντινούπολη με δύο άτομα, με τα ονόματα «Αλεξ» και «Γκαμάλ», και με τον πρώτο από αυτούς και στο Ντουμπάι. Μάλιστα, κάνει αναφορά σε ένα e-mail, για το οποίο ζητεί την περαιτέρω διερεύνηση, λέγοντας ότι ανήκει στον Φαρίκ Ριγκαμπάντι, έναν 38χρονο Βρετανό τουρκικής καταγωγής.
 
Ο «Γκαμάλ» και ο «Αλεξ» 

«Στο βίντεο που έχω καταγράψει στην Κωνσταντινούπολη με τη συναλλαγή των ναρκωτικών φαίνονται δύο άτομα που έχουν τα ονόματα Γκαμάλ και Αλεξ. Μου είπαν ότι είναι αδέλφια και ο δεύτερος έχει εστιατόριο στην Αγγλία. Ο Αλεξ έφτασε στην Τουρκία στις 26 Φεβρουαρίου 2014 ή την επομένη, προερχόμενος από την Ολλανδία. Το e-mail του ήταν [email protected] Ο Αλεξ μου ζήτησε να σβήσω την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του, γιατί, όπως μου είπε, είναι αληθινή και οδηγεί σε αυτόν, λόγω του ότι αυτός δεν έχει σχέση με τέτοιες δουλειές και εκτελεί χρέη μεταφραστή στον αδελφό του, που είναι αυτός που κάνει αυτές τις δουλειές» αναφέρει στην κατάθεσή του ο Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Ο «Γκαμάλ», σύμφωνα με κατάθεση στελέχους του Λιμενικού, είναι στενός συγγενής -ίσως όχι αδελφός- του «Αλεξ» Ριγκαμπάντι. Πρόκειται για τον ιρανικής καταγωγής Τούρκο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος είχε δώσει μυστική κατάθεση με το όνομα «Ζυγός» τον Οκτώβριο του 2010 για το σκάνδαλο «Εργκένεκον». Τον Σεπτέμβριο του 2014, δηλαδή τρεις μήνες μετά τον εντοπισμό της ηρωίνης στην Ελευσίνα, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από δύο εκτελεστές η 19χρονη κόρη του Αρζού Σεντί και ο 23χρονος οδηγός του. Σύμφωνα με αναφορές του Ζιντάστι, αλλά και στοιχεία που απέστειλαν οι τουρκικές Αρχές, οι δολοφονίες σχετίζονται με τη μεταφορά και τον εντοπισμό του φορτίου ναρκωτικών του «Noor1».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ