Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Και νέες διώξεις για το «Noor1»!

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία Πειραιά για τους εγκεφάλους της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία Πειραιά για τους εγκεφάλους της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης

Νέες ποινικές διώξεις αναμένονται από την Εισαγγελία Πειραιά για τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιο «Noor1», μετά τα στοιχεία που συγκέντρωσε, στο πλαίσιο παράλληλης έρευνας που διεξάγει προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί που έκαναν την παραγγελία του παράνομου φορτίου.

Τα κενά που έμειναν από την πρωτοβάθμια δίκη για την ταυτότητα των οργανωτών της μεταφοράς συμπληρώνονται από την κατάθεση βασικού πρωταγωνιστή της υπόθεσης, από την κατάθεση υψηλόβαθμου στελέχους του Λιμενικού και από ένα πλήθος στοιχείων που έστειλαν οι τουρκικές Αρχές.

Κομβική κρίνεται η κατάθεση του καταδικασμένου σε ισόβια για την υπόθεση εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη, που είναι «μάρτυρας υπό προστασία» στη συγκεκριμένη έρευνα και φέρεται να έχει υποδείξει τους άγνωστους ως σήμερα πρωταγωνιστές. Οπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο 42χρονος επιχειρηματίας ανέφερε στις 23 Νοεμβρίου του 2015 σε κλιμάκιο του Λιμενικού ότι ένας άλλος επιχειρηματίας (ήδη καταδικασθείς) «μου ζήτησε να δω ορισμένους τύπους στην Κωνσταντινούπολη για να φέρει πετρέλαια κλεμμένα με ένα καράβι που αγόρασε από τον εφοπλιστή Π. (σ.σ.: όνομα Ελληνα που δεν είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση), χωρητικότητας 7.000 τόνων, με το όνομα “Λένη”…»

Ο βαρυποινίτης εφοπλιστής αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε στην Κωνσταντινούπολη με δύο άτομα, με τα ονόματα «Αλεξ» και «Γκαμάλ», και με τον πρώτο από αυτούς και στο Ντουμπάι. Μάλιστα, κάνει αναφορά σε ένα e-mail, για το οποίο ζητεί την περαιτέρω διερεύνηση, λέγοντας ότι ανήκει στον Φαρίκ Ριγκαμπάντι, έναν 38χρονο Βρετανό τουρκικής καταγωγής.
 
Ο «Γκαμάλ» και ο «Αλεξ» 

«Στο βίντεο που έχω καταγράψει στην Κωνσταντινούπολη με τη συναλλαγή των ναρκωτικών φαίνονται δύο άτομα που έχουν τα ονόματα Γκαμάλ και Αλεξ. Μου είπαν ότι είναι αδέλφια και ο δεύτερος έχει εστιατόριο στην Αγγλία. Ο Αλεξ έφτασε στην Τουρκία στις 26 Φεβρουαρίου 2014 ή την επομένη, προερχόμενος από την Ολλανδία. Το e-mail του ήταν [email protected]. Ο Αλεξ μου ζήτησε να σβήσω την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του, γιατί, όπως μου είπε, είναι αληθινή και οδηγεί σε αυτόν, λόγω του ότι αυτός δεν έχει σχέση με τέτοιες δουλειές και εκτελεί χρέη μεταφραστή στον αδελφό του, που είναι αυτός που κάνει αυτές τις δουλειές» αναφέρει στην κατάθεσή του ο Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Ο «Γκαμάλ», σύμφωνα με κατάθεση στελέχους του Λιμενικού, είναι στενός συγγενής -ίσως όχι αδελφός- του «Αλεξ» Ριγκαμπάντι. Πρόκειται για τον ιρανικής καταγωγής Τούρκο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος είχε δώσει μυστική κατάθεση με το όνομα «Ζυγός» τον Οκτώβριο του 2010 για το σκάνδαλο «Εργκένεκον». Τον Σεπτέμβριο του 2014, δηλαδή τρεις μήνες μετά τον εντοπισμό της ηρωίνης στην Ελευσίνα, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από δύο εκτελεστές η 19χρονη κόρη του Αρζού Σεντί και ο 23χρονος οδηγός του. Σύμφωνα με αναφορές του Ζιντάστι, αλλά και στοιχεία που απέστειλαν οι τουρκικές Αρχές, οι δολοφονίες σχετίζονται με τη μεταφορά και τον εντοπισμό του φορτίου ναρκωτικών του «Noor1».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...