Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Μπουμπούκι» σε συμμορία που έκλεβε φορτηγά

Ο γνωστός από την αιματηρή ληστεία στο Κρατικό Νίκαιας (το 1993) Σ. Τσιριμιάγκος είχε σημαντικό ρόλο στη σπείρα

Ο γνωστός από την αιματηρή ληστεία στο Κρατικό Νίκαιας (το 1993) Σ. Τσιριμιάγκος είχε σημαντικό ρόλο στη σπείρα

Αρχηγικό ρόλο σε μία από τις μεγαλύτερες σπείρες κλοπής οχημάτων, που δραστηριοποιούνταν και στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς από την Αλβανία, είχε ένας από τους πιο παλιούς γνώριμους της Ασφάλειας, ο οποίος συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας το 1993, που είχε στοιχίσει τη ζωή του ταμία.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο 54χρονος Σωκράτης Τσιριμιάγκος απασχολεί την Αστυνομία από τις αρχές τις δεκαετίας του ’90 και εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής απάτης, της εκβίασης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Μάλιστα, τη δεκαετία του 2000 απασχολούσε τις Αρχές για εκβιάσεις καταστηματαρχών και έχει εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης, ενώ είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Ο ρόλος του 54χρονου στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς φέρεται ότι είναι ο άνθρωπος που συντόνιζε τις ενέργειες για τις κλοπές οχημάτων (κυρίως φορτηγών) και της μετατροπής τους σε ανταλλακτικά, τα οποία διακινούνταν είτε στην εγχώρια αγορά είτε σε χώρες της Αφρικής!

2 17

Επτά συλλήψεις

Eπειτα από συντονισμένες και ταυτόχρονες έρευνες στην Αττική, στα Ιωάννινα και στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη σπείρα και να συλλάβουν συνολικά επτά άτομα: τρεις Αλβανούς, έναν Νιγηριανό, έναν Σομαλό, έναν υπήκοο Καμερούν και τον 54χρονο Σωκράτη Τσιριμιάγκο. Οι αστυνομικοί είχαν χωριστεί σε δύο κλιμάκια προκειμένου να πραγματοποιήσουν με μυστικότητα τις έρευνες και στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στα Ιωάννινα, όπου συνέλαβαν δύο Αλβανούς που μετέφεραν ποσότητα κάνναβης, βάρους 72 κιλών και 895 γραμμαρίων, για λογαριασμό της σπείρας.

3 7 4 3

Το δεύτερο κλιμάκιο εντόπισε στον Ασπρόπυργο ένα από τα μεγαλύτερα διαλυτήρια κλεμμένων οχημάτων, αλλά και κοντέινερ με ανταλλακτικά, τα οποία προορίζονταν για χώρες της Αφρικής. Εκεί, σύμφωνα με την Ασφάλεια, βρέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα και τέσσερις κλεμμένες μοτοσικλέτες, ένα κομμένο φορτηγό μέσα σε κοντέινερ, που προοριζόταν για αποστολή στο εξωτερικό, διαλυμένα αυτοκίνητα, τμήματα κομμένων αυτοκινήτων, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και εξαρτημάτων κλεμμένων και κομμένων αυτοκινήτων, καθώς και εργαλεία κοπής.

Ακόμη, κατασχέθηκαν περισσότερες από 50 πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, δεκάδες άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια και έγγραφα κλεμμένων αυτοκινήτων, πλήθος πλαστών ταυτοτήτων, εγγράφων και σφραγίδων, περισσότερα από 50 κλειδιά οχημάτων και άνω των 15 τηλεκοντρόλ από γκαραζόπορτες. Τα μέλη της σπείρας είχαν στην κατοχή τους πλήθος κοσμημάτων και δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, η προέλευση των οποίων ερευνάται, αλλά και δύο πιστόλια, ένα πιστόλι κρότου και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...