Απλήρωτοι (δύο χρόνια μετά) οι εργολάβοι του τύμβου Καστά

Η περίοδος χάριτος που φαίνεται ότι είχαν δώσει στους αρχαιολόγους και τους αρμόδιους φορείς φαίνεται πως τελείωσε, αφού αποφάσισαν πλέον να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό

Περισσότερο από δύο χρόνια μετά την ανακάλυψη του εντυπωσιακού μνημείου στην Αμφίπολη, που έκανε γνωστή την περιοχή σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι εργολάβοι που είχαν πάρει εντολή να εκτελέσουν τις πρώτες χωματουργικές εργασίες, οι οποίες ήταν απαραίτητες για την ανάδειξη του τύμβου Καστά, παραμένουν ως σήμερα απλήρωτοι!

Η περίοδος χάριτος που φαίνεται ότι είχαν δώσει στους αρχαιολόγους και τους αρμόδιους φορείς φαίνεται πως τελείωσε, αφού αποφάσισαν πλέον να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό. Σε μια προσπάθεια να βρουν το δίκιο τους, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους αρμοδίους του υπουργείου Πολιτισμού, ελπίζοντας να δοθεί το πράσινο φως και να τους καταβληθεί το ποσό των 75.000 ευρώ, που υπολογίζεται ότι κόστισαν οι εργασίες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κινηθούν δικαστικά.

Υπό την πίεση να έρθει στο φως η σημαντική (όπως αποδείχθηκε) αρχαιολογική ανακάλυψη, οι υπεύθυνοι είχαν κάνει πριν από το 2013 προφορική ανάθεση σε εργολάβους, για να απομακρυνθούν οι τόνοι χώματος, κάτω από τους οποίους κρυβόταν για χιλιάδες χρόνια ένα μνημείο τεράστιας αρχαιολογικής αξίας. Το μνημείο αποκαλύφθηκε στο σύνολό του έναν χρόνο αργότερα, πέρασε κι άλλος καιρός, όμως οι εργολάβοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματα για τις εργασίες που εκτέλεσαν στο αρχικό στάδιο, προτού ακόμη το μνημείο βρεθεί στο παγκόσμιο επίκεντρο!

Για τον λόγο αυτόν, αν δεν έχουν αίσια κατάληξη οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Πολιτισμού, που είναι υπεύθυνο για να λυθεί το ζήτημα, θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι επικεφαλής της ανασκαφής θα κληθούν να βεβαιώσουν αν έδωσαν πράγματι εντολή για να γίνουν εργασίες σε συνεργεία, έτσι ώστε να πιστοποιηθούν οι απαιτήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ