Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μελάνια πουλάει… κολιέ για χάρη του Τραμπ

Τον δημιουργικό οίστρο της επιστράτευσε η Μελάνια Τραμπ για...

«Εφυγε» η Νάντια του ελαφρού τραγουδιού!

Η Κωνσταντοπούλου που έγραψε τη δική της ιστορία στο πεντάγραμμο, «έφυγε» έχοντας δίπλα της τον γιο της Πρίαμο από τον γάμο της με τον θρυλικό σύνθετη Τάκη Μωράκη

Η Κωνσταντοπούλου που έγραψε τη δική της ιστορία στο πεντάγραμμο, «έφυγε» έχοντας δίπλα της τον γιο της Πρίαμο από τον γάμο της με τον θρυλικό σύνθετη Τάκη Μωράκη

Μια σπουδαία ερμηνεύτρια και στιχουργός του ελαφρού τραγουδιού, που στα νεανικά χρόνια της ήταν συμμαθήτρια στο Γυμνάσιο και στενή φίλη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, όταν και οι δύο ζούσαν στην ίδια γειτονιά, στο Μαρούσι, ταξίδεψε για τη «γειτονιά των αγγέλων».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Η Νάντια Κωνσταντοπούλου, που τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, άφησε προχθές την τελευταία πνοή της σε ηλικία 83 χρόνων, στο πανέμορφο σπίτι της στην Καλλιτεχνούπολη, όπου έμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της γιο Πρίαμο, ταλαντούχο τζαζ κιθαρίστα, από τον γάμο της με τον αείμνηστο θρυλικό σύνθετη και μέντορά της Τάκη Μωράκη. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οντισιόν με τον Πλέσσα

Η Νάντια Κωνσταντοπούλου, που γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1933 και ήταν στα μουσικά πράγματα περισσότερο από μισό αιώνα, έγραψε τη δική της ιστορία στο πεντάγραμμο. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, έγινε τραγουδίστρια από τύχη! Εργαζόταν στη ραδιοφωνία ως μουσική παραγωγός και ο διευθυντής της -την άκουσε τυχαία να τραγουδάει βάζοντας δίσκους άλλων καλλιτεχνών- εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της. Αμέσως της πρότεινε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Ετσι, έκανε οντισιόν με τον Μίμη Πλέσσα και άρχισε τη θριαμβευτική καριέρα της, αφήνοντας πίσω της τη ραδιοφωνία. Αλλωστε, απολύθηκε -λόγω του ασυμβίβαστου-, όταν εμφανίστηκε στα «Αστέρια» αντικαθιστώντας τη Νάνα Μούσχουρη!

Το όνομα της μεγάλης κυρίας της ελληνικής μουσικής για πολλά χρόνια ήταν συνδεδεμένο με τον αείμνηστο μαέστρο και συνθέτη Τάκη Μωράκη, τον οποίο παντρεύτηκε το 1961. Οπως ήταν επόμενο, ερμήνευσε πολλά δικά του τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση. Από το 1960 έως το 1967 -για να ακριβολογούμε- πέντε φορές συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και απέσπασε αντίστοιχα βραβεία. Το δε 1964 κέρδισε το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ με το τραγούδι «Ποιος».

Το πρώτο τραγούδι της σε δίσκο ήταν το «Θα σε αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζοζέφ Κορίνθιου (1958). Με προτροπή του Μουζάκη εμφανίστηκε στο τότε «ελαφρύ» θέατρο, όπου γνωρίστηκε με τον Μωράκη. Ανάμεσα στα τραγούδια του συζύγου της που έχει ερμηνεύσει είναι τα πολύ γνωστά και αγαπημένα «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Ηταν κάποιο λούνα παρκ», «Πού πάτε κύριε», «Εκείνον», «Ξέρω ένα δρόμο», «Μαριλού», «Είδωλό μου», «Πες μπαλάλαϊκα», «Μια κάντιλακ γκρενά», «Η Κατερίνα».
Επίσης στη δεκαετία του ’60 εμφανίστηκε ως τραγουδίστρια στις ταινίες «Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης», «Πώς περνούν οι παντρεμένοι», «Αντίο ζωή», «Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι», «Σταχτοπούτα», «Η απολύτρωση», «Η Ελληνίδα και ο έρωτας», «Αθώα ή ένοχη», «Ολα και τη ζωή μου ακόμα», «Θα ζήσω για σένα».

Σε πολλά από τα τραγούδια της είχε γράψει η ίδια τους στίχους. Σημαντική θεωρείται επίσης η συνεργασία της με τον Κώστα Χατζή. Το τραγούδι του «Απ’ το αεροπλάνο» σε στίχους Σώτιας Τσώτου, το οποίο ερμήνευσε μοναδικά, έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν το 2014, στην κηδεία της Τζένης Βάνου.

Η συνέντευξη στην «Espresso» και η Βουγιουκλάκη

me mpounia

Το 2009 η Νάντια Κωνσταντοπούλου έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην «Espresso» αποκαλύπτοντας ότι η ηρωίδα του σίριαλ του Alpha για τη ζωή της «εθνικής σταρ» με το όνομα «Βάλια» (ήταν φίλη της τηλεοπτικής Αλίκης) είχε στοιχεία δικά της, που τα είχε αναφέρει μόνο στη βιογραφία «Η Αλίκη και οι… άλλοι», την οποία έγραψε ο υπογράφων και κυκλοφόρησε το 1984.

«Την Αλίκη τη γνώρισα όταν εγώ πήγαινα στη Γ’ οκτατάξιου γυμνασίου» μας είχε πει. «Ημουν μια τάξη μεγαλύτερη από εκείνη και είχαμε γίνει οι καλύτερες φίλες. Η φιλία μας συνεχίστηκε για ένα διάστημα και όταν πήγε στη δραματική σχολή, κι έμενε πλέον στην Αθήνα, σ’ ένα πολύ ωραίο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Παύλου, μαζί με τη μητέρα της και τη γιαγιά της. Τότε εγώ δούλευα στη ραδιοφωνία και κάποιες φορές τα μεσημέρια πήγαινα στο σπίτι της και μου έκανε το τραπέζι. Για εμένα η Αλίκη ήταν πάντα ένα χαριτωμένο, λαμπερό και πανέξυπνο κορίτσι! Ενας άγγελος!» είχε αποκαλύψει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...