Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κέντρο θαυμάτων στην Ελλάδα

► Χειρουργική από «μάγους» για όσους ζουν στη «ζώνη του λυκόφωτος»
► Γάλλος ο πρώτος ασθενής, που έρχεται στην Αθήνα για να λύσει το πρόβλημά του

Ενας 29χρονος Γάλλος έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πέους στη μοναδική στην Ευρώπη κλινική «θαυμάτων»! Το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων ανοίγει σύντομα στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στα βόρεια προάστια.

Το υπερσύγχρονο κέντρο στελεχώνεται με επιστήμονες «μάγους», μια εξειδικευμένη ομάδα Ελλήνων και ξένων ουρολόγων, γυναικολόγων, ανδρολόγων και πλαστικών χειρουργών που αναλαμβάνουν λεπτές επεμβάσεις σε άνδρες και γυναίκες οι οποίες ζουν στη «ζώνη του λυκόφωτος», δηλαδή μεταξύ άλλων σε άνδρες με ακρωτηριασμένο πέος εξαιτίας ατυχήματος ή ιατρικών λόγων (καρκίνος) και σε διαφυλικά πρόσωπα (γυναίκες που θέλουν να κάνουν αλλαγή φύλου).

«Απόπειρες αυτοκτονίας»

Μάλιστα, ο 29χρονος Camille Franciosi από τη Γαλλία, ο οποίος γεννήθηκε με πέος σε μέγεθος κλειτορίδας, είναι ο πρώτος ασθενής που έρχεται στη χώρα μας για να λύσει το πρόβλημά του!

«Δεν μπορώ να έχω φυσιολογική σεξουαλική ζωή, έχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας! Ακόμη και όταν γνωρίζω μια κοπέλα, νιώθω πως δεν είμαι ολόκληρος. Το μυαλό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το σώμα» λέει ο νεαρός και συνεχίζει: «Με την οικογένειά μου ψάχναμε για 25 χρόνια να βρούμε ένα σοβαρό κέντρο και να απευθυνθούμε για βοήθεια. Πήγα σε διάφορους γιατρούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο. Από μικρός στο σχολείο είχα προβλήματα, γιατί μου έλεγαν ότι δεν είμαι άντρας. Είναι κάτι που δεν μπορείς να μοιραστείς».

Το κέντρο αποτελείται από το Τμήμα Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, στο οποίο υπεύθυνος θα είναι ο καθηγητής Ουρολογίας του πανεπιστημίου Stellenbosch στη Νότιο Αφρική, δρ Andre Van Der Merwe, ο πρώτος χειρουργός που πραγματοποίησε επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους, και το Τμήμα Διαφυλικής Χειρουργικής, με υπεύθυνο τον δρα Vladimir Kojovic, επίκουρο καθηγητή Ουρολογίας στο πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, στο οποίο πραγματοποιούνται οι περισσότερες διαφυλικές επεμβάσεις στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν 10.000-20.000 άνθρωποι που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου ή μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων.

«Κέντρα διαφυλικής χειρουργικής υπάρχουν σήμερα σε Λονδίνο, Αμστερνταμ, Βελιγράδι, Αθήνα. Ωστόσο στο νέο κέντρο θα γίνεται και μεταμόσχευση, που δίνει στους λήπτες μια σχεδόν απόλυτα φυσική και φυσιολογική ερωτική ζωή, συγκριτικά με τις τεχνικές της διαφυλικής χειρουργικής που δημιουργούσαν ψευδοφαλλούς και ψευδοκόλπους» είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, χειρουργός ουρολόγος, ανδρολόγος δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων.

Χωρίς μήτρα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κρεατσάς αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του γεννητικού συστήματος σε κορίτσια που γεννιούνται χωρίς μήτρα και χωρίς κόλπο ή στα οποία υπάρχει απόφραξη μεταξύ μήτρας και κόλπου:

«Σε αυτά εντάσσονται η ατρησία του παρθενικού υμένα, η απλασία του κόλπου ή και της μήτρας και περιπτώσεις κοριτσιών που γεννιούνται με χρωμοσωματικές διαταραχές, δηλαδή είναι βιολογικά αγόρια, αλλά η εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων είναι κοριτσιού ή και το αντίστροφο. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ψευδερμαφροδιτισμός.

Μέχρι σήμερα έχουμε χειρουργήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διακόσια πενήντα τέσσερα κορίτσια με απλασία κόλπου, με δική μας τεχνική, που φέρει διεθνώς και το όνομά μας: Κολποπλαστική κατά Κρεατσά».

rqwetwqert 3Ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία

Ο Andre Van Der Merwe (φωτό), που θα είναι υπεύθυνος στο πρωτοποριακό Τμήμα Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων στην Ελλάδα, «κρύβεται» πίσω από την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους παγκοσμίως στη Νότια Αφρική τον Δεκέμβριο του 2014.

Επρόκειτο για έναν 21χρονο, ο οποίος στα 18 του υπεβλήθη σε περιτομή από μη ειδικό, με αποτέλεσμα σχεδόν να ακρωτηριαστεί. Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στις ΗΠΑ έγινε από γιατρούς του γενικού νοσοκομείου Μασαχουσέτης με πέος από πτωματικό δότη και λήπτη έναν 64χρονο. Ο άνδρας είχε ακρωτηριαστεί το 2012, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Ηταν η δεύτερη επιτυχημένη (και η τρίτη συνολικά) μεταμόσχευση πέους στον κόσμο. Το 2006 στην Κίνα έγινε επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους, αλλά λίγους μήνες αργότερα ο λήπτης ζήτησε… αφαίρεση!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....