Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ισόβια στον πατέρα «Χάνιμπαλ» και τον φίλο του

Αυλαία στην ανατριχιαστική υπόθεση, με την καταδίκη του πατέρα και του φίλου του. Εξι χρόνια φυλάκιση (αλλά ελεύθερη μέχρι το Εφετείο) στη μητέρα της Αννυ

Αυλαία στην ανατριχιαστική υπόθεση, με την καταδίκη του πατέρα και του φίλου του. Εξι χρόνια φυλάκιση (αλλά ελεύθερη μέχρι το Εφετείο) στη μητέρα της Αννυ

Με την καταδίκη σε ισόβια του μπαμπά «Χάνιμπαλ» και του φίλου του για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της Αννυ, αλλά και με κρίσιμα ερωτήματα να μένουν αναπάντητα, έπεσε η αυλαία της υπόθεσης-θρίλερ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Εδρα και ακροατήριο έμοιαζαν πάντως με αργοπορημένους θεατές που δεν έμαθαν ποτέ την αρχή του «έργου», δηλαδή τις συνθήκες θανάτου της 4χρονης, καθώς και την ταυτότητα του τρίτου κατηγορούμενου άντρα!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Ο πατέρας της Αννυ, Σάββας (Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ) και ο φίλος του Νικολάι (Νασίμ Αχμέντοφ) καταδικάστηκαν για το φρικτό τέλος της σε ισόβια κάθειρξη. Η μητέρα Δημητρίνα Μπορίσοβα -σε αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση για απαλλαγή από το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο- καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν ο πρόεδρος και δύο ένορκοι) σε έξι χρόνια κάθειρξη, αλλά είναι ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο. Μάλιστα, της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στον πατέρα επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών -μεταξύ άλλων- για τον τεμαχισμό, δηλαδή την κατηγορία της περιύβρισης νεκρού που αποτελεί πλημμέλημα, και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, ενώ διατάχθηκε η απέλασή του αμέσως μετά την έκτιση της ποινής του ή την υφ’ όρων απόλυσή του, η οποία συνοδεύεται με απαγόρευση εισόδου στη χώρα για 10 χρόνια μετά. «Πώς είμαι ένοχος;» είπε ο Σάββας στο άκουσμα της καταδίκης τους, για να λάβει την απάντηση του προέδρου: «Θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης, όταν συνταχθεί».

dfsdfsd

Στον Νικολάι, που αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, επιβλήθηκαν πέρα των ισοβίων και τρία χρόνια για την περιύβριση νεκρού και την παράνομη οπλοχρησία, ενώ σε 12 μήνες για ψευδορκία καταδικάστηκε ο Διογένης Γουργούρης, στο σπίτι του οποίου οι γονείς της Αννυ είχαν βρει καταφύγιο μετά το ανατριχιαστικό τέλος του παιδιού.

«Είναι αμετανόητοι» ήταν η απάντηση της εισαγγελέως στα αιτήματα για ελαφρυντικά των δύο βασικών κατηγορουμένων. Η υπεράσπιση του πατέρα της μικρής άφησε στην κρίση του δικαστηρίου την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού, ενώ η υπεράσπιση του Νικολάι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και της έμπρακτης μετανοίας. Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της ήταν κατηγορηματική: «Τους έκρινα αμετανόητους. Και οι δύο εκδίδονταν επί χρήμασι, δεν ασκούσαν κάποιο επάγγελμα. Δηλαδή τι να πω; Οτι προσέφεραν ένα έργο θετικό στην κοινωνία; Να απορριφθούν τα αιτήματά τους για ελαφρυντικά. Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και ψυχρά εκτέλεσαν την πράξη».

Για τη μητέρα της Αννυ, της οποίας ο συνήγορος ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού μη ταπεινών ελατηρίων, η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου δέχτηκε, λέγοντας πως «εκείνο το διάστημα είχε φύγει στη Γερμανία για να δώσει μια προοπτική στην οικογένειά της». Στο μεταξύ, το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αυτεπάγγελτα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των βασανιστηρίων, ύστερα από καταγγελίες του Σάββα για περιστατικά εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Λίγο πριν από το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ μητέρας και γιου, αφού η μητέρα του Σάββα, συντετριμμένη, απευθύνθηκε στον γιο της που καθόταν στο εδώλιο. «Η θα πεις την αλήθεια ή θα την πω εγώ. Δεν ντρέπεσαι λίγο!» του φώναξε. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν τόσο στα βουλγαρικά όσο και στα ελληνικά, ενώ η μητέρα του Σάββα βγήκε εκτός αίθουσας φωνάζοντας: «Με τι το έκοψες; Με μαχαίρι μικρό; Μ…κα, μ…κα!».

Η απόφαση για τα παιχνίδια που είχαν κατασχεθεί

f4 2

Σκότωσε και τεμάχισε το παιδί του, αλλά τα παιχνίδια επιστρέφουν σε εκείνον! Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η μητέρα της Αννυ ζήτησε από το δικαστήριο να άρει την κατάσχεση για τα παιχνίδια της μικρής και να της τα αποδώσει, διότι, όπως είπε ο συνήγορός της, έχουν για εκείνη μεγάλη συναισθηματική αξία. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε πως τα παιχνίδια θα επιστραφούν στον καταδικασμένο σε ισόβια Σάββα, από την κατοχή του οποίου είχαν κατασχεθεί.

dsc 7673

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τη δολοφονία του παιδιού του ο πατέρας «Χάνιμπαλ» είχε πουλήσει, σύμφωνα με κατάθεση υπαλλήλου κοσμηματοπωλείου της γειτονιάς του, αντί 55 ευρώ, κουκλάκια με τα οποία έπαιζε το παιδί του, το καρότσι αλλά και την κούνια του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...