Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Ανατίναξαν Ι.Χ. σωφρονιστικού

Αγνωστοι τοποθέτησαν χθες τα ξημερώματα ένα κιλό δυναμίτιδας κάτω από το αυτοκίνητο 55χρονου αρχιφύλακα του Κορυδαλλού!

Στη μαφία των φυλακών αναζητεί το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής τον άνθρωπο που «παρήγγειλε» την τοποθέτηση ενός κιλού δυναμίτιδας στο αυτοκίνητο αρχιφύλακα του Κορυδαλλού! Ο 55χρονος υπάλληλος των φυλακών πετάχτηκε έντρομος από το κρεβάτι του χθες τα ξημερώματα, εξαιτίας της εκκωφαντικής έκρηξης που είχε σημειωθεί στην πιλοτή της πολυκατοικίας του στο Αιγάλεω.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Γρήγορα διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητό του ήταν ο στόχος των άγνωστων βομβιστών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει μασούρια δυναμίτιδας βάρους ενός κιλού κάτω από το όχημα, με αποτέλεσμα να το διαλύσουν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έφτασαν επί τόπου περισυνέλεξαν τμήματα από βραδύκαυστο φιτίλι και οδηγήθηκαν στην εκτίμηση ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μασούρια δυναμίτιδας, τα οποία πυροδοτήθηκαν με το φιτίλι.

Τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Εκβιαστών, καθώς πριν από περίπου τρία χρόνια ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αγνώστους την ώρα που κατευθυνόταν με το μηχανάκι του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Κυλώματα που δίνουν εντολές από τα κελιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται σε κυκλώματα που λυμαίνονται τις φυλακές και είναι σε θέση να δίνουν μέσα από τα κελιά τους εντολές σε συνεργάτες τους.

Πάντως, από τις έρευνες δεν είναι δυνατό να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμη και τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς κατά το παρελθόν σωφρονιστικοί υπάλληλοι ή και διευθυντές φυλακών έχουν πέσει θύματα βομβιστικών ενεργειών από ένοπλες οργανώσεις.
Κατά πληροφορίες, ο 55χρονος αρχιφύλακας έδωσε κατάθεση, χωρίς όμως να προσθέσει κάποιο σημαντικό στοιχείο για την πορεία των ερευνών.

«Η νομιμότητα και η ισονομία στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν μαζί τους την Πολιτεία και την κοινωνία στο σύνολό τους. Οι προσπάθειες για φυλακές με ασφάλεια και νομιμότητα, με ανθρωπισμό και στόχο την επανένταξη θα συνεχιστούν. Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι στις φυλακές στοχοποιούμαστε και γινόμαστε το θύμα, εξαιτίας της αλόγιστης βίας και της απώλειας ελέγχου και νομιμότητας σε ορισμένες φυλακές. Αλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των βίαιων περιστατικών, επιθέσεων, “φιλικών προειδοποιήσεων” και απειλών που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε μορφή απειλών ή βίας, από όπου και αν προέρχονται».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...