Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ανταλλακτικά για τα «αγροτικά» των τζιχαντιστών!

Ασπρόπυργος: Η μεγάλη σπείρα που έκλεβε φορτηγά ερχόταν σε επαφή με τον ISIS για την αποστολή των υλικών

Ασπρόπυργος: Η μεγάλη σπείρα που έκλεβε φορτηγά ερχόταν σε επαφή με τον ISIS για την αποστολή των υλικών

Σε ισλαμικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Βόρειο Αφρική και σε πυρήνες του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ φέρεται ότι κατέληγαν τα ανταλλακτικά φορτηγών και ημιφορτηγών που «έκοβε» από κλεμμένα οχήματα η μεγάλη σπείρα, την οποία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής την περασμένη εβδομάδα! Οπως προκύπτει, από τη μάντρα-διαλυτήριο οχημάτων του Ασπροπύργου «ταξίδευαν» δεκάδες υλικά για τα «αγροτικά» του ISIS!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Η συνταρακτική αποκάλυψη για τη σοβαρή υπόθεση, που εξιχνίασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, σήμανε συναγερμό σε μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, καθώς πολλά από τα ανταλλακτικά οχημάτων τοποθετούνταν σε κοντέινερ με προορισμό χώρες όπως η Υεμένη και η Λιβύη, όπου δρουν ομάδες του Ισλαμικού Κράτους, σε απευθείας σύνδεση με την «πρωτεύουσα» του ISIS στη Ράκα της Συρίας.

Αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών αποκαλύπτει στην «Espresso»: «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και ενδείξεις πως τα ανταλλακτικά από τα φορτηγά και τα ημιφορτηγά που έκλεβε η σπείρα κατέληγαν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις της Βορείου Αφρικής αλλά και στο ISIS. Με δεδομένο το πρόβλημα που έχουν οι ισλαμιστές μαχητές όσον αφορά την επισκευή των οχημάτων τους λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, οι φονταμενταλιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου πληρώνουν όσο όσο για ένα κοντέινερ με ανταλλακτικά. Ζεστό και αφορολόγητο χρήμα, δηλαδή».

ayti

Η αποκάλυψη για τη σπείρα, της οποίας φέρεται ότι ηγούνταν ένας 31χρονος Σομαλός και ένας 46χρονος Καμερουνέζος, ενώ ενεργό ρόλο έπαιζε και γνωστός Ελληνας κακοποιός, ο οποίος τη δεκαετία του ’90 διατηρούσε επαφές με πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σήμανε συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες, κυρίως της Βρετανίας και των ΗΠΑ, ενώ ανάλογη ενημέρωση έχουν λάβει και οι αντίστοιχες ρωσικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές μόλις διαπίστωσαν τα περίεργα δρομολόγια των κλεμμένων ανταλλακτικών ενημέρωσαν την ΕΥΠ, η οποία ερεύνησε εκ νέου τους ανθρώπους που είχαν συλληφθεί και κυρίως τον Σομαλό και τον υπήκοο Καμερούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της ΕΥΠ, που ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνέταξαν πληροφοριακά δελτία και τα έστειλαν σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες και ειδικότερα στα τμήματα που ασχολούνται με την ισλαμική τρομοκρατία.
Κατά πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΥΠ «ξετίναξαν» τους λογαριασμούς των δύο συλληφθέντων, ανακαλύπτοντας εισροές και εκροές μεγάλων ποσών από Υεμένη, Λιβύη και Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνεργαζόμενες μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τους Ελληνες συναδέλφους τους για την ανάγκη που έχουν ισλαμιστικές οργανώσεις για ανταλλακτικά οχημάτων, έπειτα από τα μέτρα που έχει λάβει η Δύση απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία αλλά και τις κινήσεις που έχουν κάνει προκειμένου να προμηθευτούν συγκεκριμένα ανταλλακτικά για φορτηγά και ημιφορτηγά, πληρώνοντας για ένα κοντέινερ με ανταλλακτικά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...