Μελωδικό ταξίδι με τον Καβάφη!

Φωτεινή Δάρρα και Δημήτρης Παπαδημητρίου ετοιμάζουν μια παράσταση αφιερωμένη στον Αλεξανδρινό ποιητή.

Αν και έχουν περάσει μόλις οχτώ μήνες από τότε που η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υποδέχτηκαν στον κόσμο την κορούλα τους, οι δυο τους κάνουν δυναμική επαγγελματική επιστροφή στα μουσικά δρώμενα.

Η ερμηνεύτρια θα «ταξιδέψει» με τη μελωδική φωνή της το αθηναϊκό κοινό πρωταγωνιστώντας σε μια παράσταση που έχει τίτλο «Από τον Κ. Π. Καβάφη στον Νίκο Γκάτσο». Μαζί με τον συνθέτη ετοιμάζουν εδώ και λίγο καιρό την επιστροφή τους στα καλλιτεχνικά τους καθήκοντα προετοιμάζοντας ένα μοναδικό θέαμα.

Με αφορμή το γεγονός ότι το 2013 είναι Ετος Καβάφη, η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου ένωσε το ελληνικό τραγούδι με τη συμφωνική μουσική και χορογραφείται για πρώτη φορά από τη Hellenic Dance Company. Ετσι την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα συναντιούνται μία ακόμη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε παράσταση που θα συζητηθεί. Η Φωτεινή Δάρρα, έχοντας διεθνώς τραγουδήσει την ελληνική ποίηση (Lincoln Center, UNESCO UN και ΝΥ)  πλάι σε μορφές του τραγουδιού όπως τους Rolando Villazon, Angel Parra, ξανασυναντά ως κορυφαία σολίστ το θέατρο και τον χορό μαζί με 22 χορευτές και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο μέρος της παράστασης θα παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό ταξίδι στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Οι χορευτές της Hellenic Dance Company και η Φωτεινή Δάρρα με την ερμηνεία της δημιουργούν ένα άρτιο δραματουργικά εικαστικό δρώμενο, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Ερσης Πήττα.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Έξαλλος ο Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και ζητάει 1.000 ευρώ για να μας δώσει συνέντευξη»

«Όπως σας το λέω, η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και αυτός ζήτησε από τη Γιώτα Κηπουρού και άλλους συναδέλφους 1000 ευρώ»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...

Ανέστης Ευαγγελόπουλος για Μενεγάκη: «Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ένα κατεβατό»

Ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»...

Αγγελική Ηλιάδη για τον Μπάμπη Λαζαρίδη: «Με κακοποιούσε άσχημα – Φοβόμουν να μη μου πάρει το παιδί»

Η Αγγελική Ηλιάδη προχωρά σε μια βαθιά προσωπική αποκάλυψη,...