Το μέλλον σε δύο τροχούς

Η «flexframe» της BMW εξισορροπεί απολύτως μόνη της ακόμη και όταν είναι ακίνητη

Είναι μαύρη, δυναμική, κομψή, σβέλτη, θυμίζει αιλουροειδές και γίνεται «ένα» με τον αναβάτη της. Τον στηρίζει τόσο δυνατά και σταθερά, εξισορροπώντας απολύτως μόνη της ακόμη και ακίνητη, ενώ υπόσχεται την καλύτερη εμπειρία οδήγησης.

Ο λόγος για τη νέα μοτοσικλέτα «flexframe» της BMW, η οποία, εκτός από τη μοντέρνα και λιτή της σχεδίαση, έχει ένα μοναδικό σύστημα αυτοεξισορρόπησης που υπόσχεται τόσο ασφαλή οδήγηση, ώστε ο αναβάτης της δεν χρειάζεται να φοράει κράνος, αφού δεν κινδυνεύει στο ελάχιστο και δεν πρόκειται να πέσει ποτέ και για κανέναν λόγο. Η μοτοσικλέτα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ η «flexframe» σχεδίασή της ρυθμίζει την οδήγησή της χωρίς τις γνωστές αρθρώσεις που διαθέτουν οι σύγχρονες μοτοσικλέτες: η στροφή στο τιμόνι μεταφέρεται στο σύνολο του πλαισίου, οπότε η μηχανή αλλάζει κατεύθυνση.

Το σύστημα αυτοεξισορρόπησης των τροχών τής δίνει τη δυνατότητα να σταθεί με απόλυτη σταθερότητα όρθια, σε πλήρη στάση, ακόμη και αν ο αναβάτης είναι αφηρημένος. Η ίδια σταθερότητα της δίνει αδιατάρακτη ισορροπία στον δρόμο.

«Ψηφιακή παρέα»

Ο αναβάτης αλληλεπιδρά και επικοινωνεί μέσα από ένα ζευγάρι γυαλιά, που καλύπτουν όλο το οπτικό πεδίο του. Η «ψηφιακή παρέα» τού δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ανά πάσα στιγμή, εκτιμά κάθε κατάσταση συνεχώς, αλλά παραμένει σιωπηλή ώσπου να χρειαστεί να στείλει σήμα μέσω της διεπαφής. Τότε, δείχνει όλα τα στοιχεία σε τέσσερις καθορισμένες περιοχές της επιφάνειας των γυαλιών, ακολουθώντας τις κινήσεις των ματιών του οδηγού, αλλάζοντας τις πληροφορίες κάθε φορά που εκείνος κοιτάζει ίσια μπροστά. Οπως υποστηρίζει ο Εντγκαρ Χάινριχ, διευθυντής σχεδιασμού μοτοσικλετών της BMW, η μοτοσικλέτα σχεδιάστηκε για να προσφέρει «συγκίνηση χωρίς κίνδυνο». Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία την παρουσίασε στο Motorrad Vidion Next 100, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, και στην παραγωγή αναμένεται να βγει ως το 2021 σε συνεργασία με την Intel και τη Mobileye.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ