Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

Χαμός στο ΣτΕ για τις άδειες των καναλιών

Υψηλοί τόνοι κατά τη διάρκεια της πεντάωρης διάσκεψης της Ολομέλειας ανάμεσα στους 30 συμβούλους. Σημείο «κλειδί» η αντισυνταγματικότητα ή μη της διαδικασίας

Υψηλοί τόνοι κατά τη διάρκεια της πεντάωρης διάσκεψης της Ολομέλειας ανάμεσα στους 30 συμβούλους. Σημείο «κλειδί» η αντισυνταγματικότητα ή μη της διαδικασίας

Η πρώτη κρίσιμη κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του «νόμου Παππά» για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας άρχισε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε -ύστερα από περίπου πέντε ώρες- γύρω στις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης επικράτησαν υψηλοί τόνοι. Στη διάσκεψη μετείχαν 30 σύμβουλοι Επικρατείας. Συγκεκριμένα, εκτός του προέδρου του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαου Σακελλαρίου, συμμετείχαν τρεις αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η χθεσινή διάσκεψη ήρθε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη ματαίωση της προηγούμενης, η οποία είχε προγραμματιστεί με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, λόγω -όπως υποστήριξε- του κλίματος που είχε διαμορφωθεί από δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις.

Eνστάσεις και διαφωνίες

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψης υπήρξαν εντάσεις και διαφωνίες, καθώς δεν δόθηκαν οι προεισηγήσεις στους συμβούλους Επικρατείας με απόφαση του κ. Σακελλαρίου. Σημειώνεται πως εισηγητής της υπόθεσης έχει οριστεί ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε χθες η Ολομέλεια είναι το «παραδεκτό των προσφυγών», αν δηλαδή στο τυπικό και όχι στο ουσιαστικό μέρος έχουν τηρηθεί οι νομικές διαδικασίες. Σε περίπτωση που κριθούν παραδεκτές οι προσφυγές στο τυπικό μέρος, τότε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα προχωρήσει στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, κάτι που πιθανότατα θα χρειαστεί παραπάνω από μία διασκέψεις. Αλλωστε ο κ. Σακελλαρίου έχει ορίσει ακόμα μία κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη για αύριο το πρωί.

Οσον αφορά την ουσία των προσφυγών, η διευρυμένη Ολομέλεια του ΣτΕ καλείται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Το κομβικό σημείο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι το ποιος κατά το Σύνταγμα είχε την αρμοδιότητα να προκηρύξει και να διενεργήσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και συγκεκριμένα αν αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ή στον υπουργό Επικρατείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη πραγματοποιήθηκε με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος στο κτίριο του ΣτΕ ακόμα και στους δημοσιογράφους. Εως την ώρα που η «Espresso «όδευε» προς το τυπογραφείο δεν είχε γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...