Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Με μαθηματικό τύπο η επιλογή τακουνιού

Διαβάστε επίσης: «ΦΑΟΥΛ» ΣΤΟ MAKE UP • Tip για τοποθέτηση της κρέμας ματιών! • TREND ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ •

Με μαθηματικό τύπο η επιλογή τακουνιού

Η σχέση μιας γυναίκας με τα τακούνια είναι θέμα… Μαθηματικών. Η Βρετανίδα ποδίατρος Εμα Σαπλ έχει φτιάξει μια εξίσωση που έχει γίνει viral και καθορίζει ποια γυναίκα μπορεί να φοράει τακούνια χωρίς να υποφέρει. Ο τύπος PHH, όπως είναι τα αρχικά του Perfect Heel Height (Τέλειο Υψος Τακουνιού), προκύπτει από τη μέτρηση της ευκαμψίας του αστραγάλου, του οστού που συνδέει το πόδι με το πέλμα.

«Αν ο αστράγαλος γέρνει προς τα κάτω όταν κρατάτε το πόδι σας ίσο και το πέλμα σας χαλαρό, τότε έχετε τα ανατομικά χαρακτηριστικά να φορέσετε εύκολα ψηλοτάκουνα» εξηγεί η ειδικός και συνεχίζει: «Το πόδι μπορεί να κινείται πάνω κάτω πιο εύκολα. Αλλά αν ο αστράγαλος δεν έχει κλίση, τότε μια γυναίκα νιώθει πιο άνετα με φλατ παπούτσια». Για να βρείτε το κατάλληλο ύψος τακουνιού για εσάς, βάλτε μια φίλη να μετρήσει την απόσταση στην ευθεία από τη φτέρνα μέχρι το μαξιλαράκι κάτω από το μπροστινό μέρος του πέλματος.

«ΦΑΟΥΛ» ΣΤΟ MAKE UP

Μπορεί το μακιγιάζ να γερνάει την όψη μιας γυναίκας; Η μακιγιέζ των διασήμων Μίκι Φίλιπς υποστηρίζει πως ναι, και έχει συγκεντρώσει τα σχετικά λάθη. Το πιο σημαντικό είναι το λανθασμένο χρώμα κονσίλερ, το οποίο πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνο με το χρώμα της επιδερμίδας και να έχει υγρή μορφή.

gfw45tgw5g 3

Το ρουζ πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, ειδικά οι πολύ έντονες αποχρώσεις. Επιλέξτε τόνους σε ροδακινί και βάλτε το στα ζυγωματικά. Σε ό,τι αφορά τη βάση, απλώστε την καλά, για να μη συσσωρεύεται πολύ υλικό στις λεπτές γραμμές και τις τονίζει περισσότερο. Τέλος, για τα μάτια μεγάλη σημασία έχει τα φρύδια να είναι καλοσχηματισμένα με μολύβι ουδέτερης απόχρωσης.

Tip για τοποθέτηση της κρέμας ματιών!

Βάζετε την κρέμα ματιών σας σωστά; Η ειδικός σε θέματα επιδερμίδας Κάρολιν Χίτσκοκ μάλλον θα σας προβληματίσει με την απάντησή της. «Δεν θα πρέπει ποτέ να βάζετε την κρέμα ματιών ανάμεσα στο κόκαλο που ορίζει το κάτω μέρος του ματιού και το κάτω βλέφαρο» συμβουλεύει και εξηγεί ότι επειδή πολλές κρέμες ματιών περιέχουν υαλουρονικό οξύ, τραβούν υγρασία στην περιοχή όπου εφαρμόζονται.

Με την έκλυση, λοιπόν, περισσότερης υγρασίας σε αυτό το σημείο αυξάνεται το πρήξιμο. Οπότε η κρέμα ματιών πρέπει να τοποθετείται μόνο στο πάνω βλέφαρο, με ελαφρά χτυπηματάκια και ποτέ τρίβοντας.

TREND ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Το θέμα που ακολουθεί ανήκει στην κατηγορία «εμείς δεν κρίνουμε». Στο πλαίσιο των αξεσουάρ εντάσσεται πια και με τη βούλα του οίκου Yves Saint Laurent η bling bling καλύπτρα θηλής, η οποία, όπως αποδείχθηκε από τον αντίκτυπο που είχε στις διάφορες fashionistas του Instagram, τείνει να γίνει trend.

gfw45tgw5g 4

Αυτή η δανεισμένη από τον χώρο του burlesque στιλιστική τσαχπινιά έχει ήδη γίνει εμπορικό προϊόν από τη βρετανική εταιρία Ruth Melbourne, που φημίζεται για τα λαμπυρίζοντα αξεσουάρ της, τα οποία έχει προτιμήσει η Μάιλι Σάιρους, αλλά και από την αμερικανική εταιρία Cheeky Cheetah. Και επειδή έχει κι αυτό το know how του, η ίδια η Melbourne προτείνει οι ενδιαφερόμενες να κολλάνε τις καλύπτρες με ειδική υγρή κόλλα (spirit gum).

Gothic χείλη: Η top τάση για τον χειμώνα

Με το που εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα όλα τα καταστήματα καλλυντικών βγάζουν πιο μπροστά τις σκούρες αποχρώσεις κραγιόν. Η αλήθεια είναι ότι και η μόδα φέτος θέλει το πιο gothic look στα χείλη, αλλά, για να μη μετατραπεί σε εμφάνιση μόνο για Halloween πάρτι, το σκούρο κραγιόν θέλει επιδέξια εφαρμογή.

gfw45tgw5g 1

Αυτό σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται αν μπει πρώτα με απαλές κινήσεις το περίγραμμα με το μολύβι στις άκρες των χειλιών. Για πιο σαρκώδες αποτέλεσμα βάλτε το περίγραμμα λιγότερο από χιλιοστό πιο έξω από το φυσικό σας περίγραμμα.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...