Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Oι νέες ταινίες

Δύο κορυφαίες ταινίες των Καννών «συγκρούονται» αυτή την εβδομάδα. Ετσι, ο Ασιάτης Παρκ Τσαν Γουκ και ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκιού κερδίζουν τις εντυπώσεις

Δύο κορυφαίες ταινίες των Καννών «συγκρούονται» αυτή την εβδομάδα. Ετσι, ο Ασιάτης Παρκ Τσαν Γουκ και ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκιού κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η υπηρέτρια

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν Γουκ.
Πρωταγωνιστούν: Γιουνγκ Γου Χα, Μιν Χι Κιμ, Γιν Γουνγκ Τζο, Τάε Ρι Κιμ.

Τη δεκαετία του 1930 στην Κορέα, κατά την περίοδο της ιαπωνικής κατοχής, μια νέα κοπέλα (Sookee) προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια σε μια Γιαπωνέζα κληρονόμο (Hideko), η οποία που ζει μια μοναχική ζωή σε ένα μεγάλο κτήμα στην ύπαιθρο, με τον αυταρχικό θείο της (Kouzuki). Αλλά η υπηρέτρια έχει ένα μυστικό. Είναι μία πορτοφολού που έχει προσληφθεί από έναν απατεώνα, ώστε να αποπλανήσει την κληρονόμο, να της κλέψουν την περιουσία και, τέλος, να την κλείσουν στο τρελοκομείο. Τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που η Sookee και η Hideko «ανακαλύπτουν» μεταξύ τους μερικές απρόσμενες συγκινήσεις. Πρόκειται για μια κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος «Fingersmith» της Σάρα Γουότερς, η οποία όμως τοποθετείται στην Κορέα της δεκαετίας του 1930. Ο Παρκ Τσαν Γουκ βέβαια δεν είναι πρωτάρης σε ό,τι αφορά τα άδυτα της γυναικείας φύσης -σας θυμίζουμε το έξοχο «Lady Vengeance»- και τούτη εδώ η ταινία του δεν απογοητεύει. Αντιθέτως σαγηνεύει τον θεατή από το πρώτο, πεντάμορφο πλάνο της ως το τελευταίο. Και οι σημάνσεις της έχουν να πουν πολλά πάνω στο καυτό και σήμερα ζήτημα της πάλης μεταξύ των δύο φύλων.

Ρισάλτο

2 21

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας.
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Πουρσανίδης, Αμαλία Αρσένη, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου.

Η κεντρική ιδέα του «Ρισάλτο» είναι πώς οι νέοι, που είναι γεμάτοι όνειρα και ενέργεια, συνθλίβονται κάτω από το βάρος αφενός της οικογένειάς τους -γεμάτης από τραύματα, παθογένεια κ.λπ.- και αφετέρου της κοινωνίας, την οποία χαρακτηρίζουν η αναλγησία, οι απάνθρωποι στόχοι για επιτυχία και η θέληση για απόλυτη κυριαρχία πάνω στα ανεξάρτητα άτομα. Ο Αρης (Νίκος Πουρσανίδης) είναι ένας νέος που ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία ο επαγγελματικός χώρος του στον κόσμο του θεάματος, που διψάει για λάμψη, χρήμα και εξουσία. Από την άλλη, η ασφυκτική οικογένεια και η κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα και επιδεινώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, που ούτως ή άλλως είναι περίπλοκες και τραυματικές. Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει την ισορροπία του μέσα από τον έρωτα, αλλά κι αυτός τον προδίδει. Θα βρει τελικά τη διέξοδο σ’ αυτή την επιστροφή του θρυλικού Ελληνα σκηνοθέτη, που τόσο σημάδεψε το νέο ελληνικό σινεμά με το «Ρεπό»;

Η αποφοίτηση

001

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Μουνγκιού.
Πρωταγωνιστούν: Αντριάν Τιτένι, Μαρία Βικτόρια Ντράγκους, Ράρες Αντριτσι.

Ο Ρομέο είναι ένας γιατρός που ζει σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Τρανσιλβανίας και έχει μεγαλώσει την 18χρονη κόρη του με την ιδέα ότι θα φύγει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Το σχέδιό του βρίσκεται πολύ κοντά στην επιτυχία, αφού η Ελίζα έχει κερδίσει μια υποτροφία για σπουδές Ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει απλώς να περάσει τις τελικές εξετάσεις, κάτι πολύ εύκολο για μια τόσο καλή μαθήτρια. Ομως μία μέρα πριν από τις εξετάσεις συμβαίνει ένα ατύχημα που θέτει σε κίνδυνο την αναχώρηση της Ελίζα. Τώρα ο Ρομέο καλείται να λάβει μία απόφαση. Υπάρχουν τρόποι να λύσει το πρόβλημα, αλλά κανένας από αυτούς δεν συμβαδίζει με τις αρχές που ο ίδιος ως πατέρας δίδαξε στην κόρη του. Ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκιού έφυγε πριν από κάποια χρόνια με τον Χρυσό Φοίνικα από τις Κάννες για το αριστουργηματικό «Τέσσερις μήνες, τρεις εβδομάδες και δυο μέρες» και εδώ εμμένει στη βαθιά ρεαλιστική όσο και αγωνιώδη γραφή του, ξεκινώντας και πάλι από μια ιστορία βγαλμένη μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα της χώρας του.

Inferno

014

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ.
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Φόστερ, Ιρφαν Καν, Ομάρ Σι.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ Ρον Χάουαρντ επιστρέφει σκηνοθετώντας το πρόσφατο best seller μυθιστόρημα του Dan Brown («Κώδικας Da Vinci») «Inferno», που ακολουθεί ξανά τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον (τον οποίο ερμηνεύει ξανά ο Χανκς) σε μια αποστολή όπου τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη. Οταν ο Λάνγκτον ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς), μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στον χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνωμοσία. Συνεχή γυρίσματα πλοκής, αγωνία, λίγη σύγχρονη ιστορία, και έτοιμο το γλυκό!

The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years

010

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ.
Το συγκρότημα το ξέρετε. Την ιστορία όχι. Μια συλλογή από σπάνιο υλικό γεμάτο μουσική, συνεντεύξεις και ιστορίες από τις 250 συναυλίες των Beatles από το 1963 ως το 1966 σας περιμένει σε αυτό το πολύτιμο ντοκιμαντέρ, που καλύπτει μια περίοδο η οποία εκτείνεται από τα πρώτα βήματα της μπάντας στο Κάβερν Κλαμπ του Λίβερπουλ ως την τελευταία επίσημη συναυλία τους στο Κάντλστικ Παρκ του Σαν Φρανσίσκο, στις 29 Αυγούστου του 1966. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φιλμ διαθέτει σπάνιο, ακυκλοφόρητο υλικό διάρκειας 30 λεπτών από την περίφημη συναυλία των «Σκαθαριών» στο Shea Stadium, με ψηφιακά αποκαταστημένα εικόνα και ήχο.

Παίζεται επίσης η ταινία «Το πρώτο ραντεβού»

swy 0471

σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ταν, με τους Πάρκερ Σόγιερς, Τίκα Σάμτερ, Βανέσα Μπελ Κάλογουεϊ, Φίλιπ Εντουαρντ Βαν Λιρ, Ντέμπορα Γκέφνερ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...