Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής μόδας, Πάκο Ραμπάν

Ο Πάκο Ραμπάν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία...

«Ο παράδεισος των κυριών»: Στην οικογένεια Βασιλείου όπου οι έριδες και οι...

Απέραντη θλίψη επικρατεί στο σπίτι της οικογένειας Μπουραντά στο...

Άστον Κούτσερ: Αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν όταν η Ντέμι Μουρ...

Ο Άστον Κούτσερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire...

Συγκλονίζει ο Μέμος Μπεγνής: «Με απειλούσε γιατί δεν δέχτηκα να πάω για...

Ο Μέμος Μπεγνής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή...

Δωμάτιο (212) βασανιστηρίων

► Στις 20 Οκτωβρίου αρχίζει η δίκη των υπευθύνων της Γαλακτοκομικής για την ανεξέλεγκτη παρέα της σχολής
► Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες του βουλεύματος

Αποκαλύψεις-σοκ στο βούλευμα για την κόλαση που ζούσε ο σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης! Στις 20 Οκτωβρίου η δίκη των υπευθύνων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

Λεπτομέρειες-σοκ για τα άγρια καψώνια, που συχνά έπαιρναν μορφή βασανιστηρίων, σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μέσα από βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και Εφετών Ιωαννίνων.

Βάσει αυτών θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, στην πρώτη από τις δίκες της συγκλονιστικής υπόθεσης, στις 20 Οκτωβρίου, ο πρώην διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζιαρης, η καθηγήτρια Παναγιώτα Παπαπέτρου, καθώς και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Καταπέλτης το κατηγορητήριο, που αποκαλύπτει η «Εspresso», καταλογίζει στους υπευθύνους της σχολής ότι συγκάλυπταν τους οκτώ σπουδαστές – που είναι γνωστοί και ως «σκληρή ομάδα των Κρητικών». Στα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτονται τα 10 μαρτύρια του άτυχου 20χρονου στο δωμάτιο 212 της Γαλακτοκομικής ή στους διαδρόμους της σχολής για περίπου τρεις μήνες! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι της σχολής, ενώ γνώριζαν ότι οι σπουδαστές ασκούσαν καθημερινά σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ γνώριζαν επίσης ότι είχαν προκαλέσει και επικίνδυνη σωματική βλάβη στον άτυχο σπουδαστή, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για πειθαρχική διερεύνηση και τιμωρία.

Επιπλέον, ο πρώτος κατηγορούμενος, διευθυντής τότε της σχολής, ουδέποτε συγκάλεσε το πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να ελέγξει τα καταγγελλόμενα και να επιβάλει στους εμπλεκομένους πειθαρχική ποινή. Επίσης η καθηγήτρια, υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, ουδέποτε ζήτησε τη σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου βάσει κατηγορητηρίου.

Τηλεφωνική παρέμβαση

Οπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο διευθυντής της σχολής και η υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, «προκειμένου να εξασφαλίσουν στους φοιτητές αυτούς τη δυνατότητα να παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών 2013-2014 και 2014-2015 οικότροφοι στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και να απολαμβάνουν δωρεάν στέγαση και διατροφή, χωρίς να τη δικαιούνται, καθώς δεν τηρούσαν τις υποχρεώσεις διαμονής και θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί από αυτήν, προς βλάβη του Δημοσίου, που επιβαρύνθηκε με τη στέγαση, τη διατροφή και την εκπαίδευσή τους, αλλά και προς βλάβη των συμφοιτητών τους και ιδίως του Ευάγγελου Γιακουμάκη, την εκπαίδευση και τη διαβίωση των οποίων δυσχέραναν ουσιωδώς, παρέβησαν το υπηρεσιακό τους καθήκον».

Ως ηθικό αυτουργό στην περίπτωση συγκάλυψης ενός εκ των οκτώ σπουδαστών κατηγορεί η Δικαιοσύνη τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που φέρεται ότι έκανε τηλεφωνικώς παρέμβαση στον διευθυντή της σχολής υπέρ του νεαρού. Οπως αποκαλύπτεται μέσα από έγγραφα, η καθημερινότητα του Βαγγέλη (που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και βρέθηκε νεκρός, με κομμένες φλέβες, στις 15 Μαρτίου 2015) ήταν κόλαση.

Μεταξύ άλλων, σπουδαστές της σχολής φέρεται ότι σχεδόν καθημερινά από τα Χριστούγεννα του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 έκλειναν το νερό του μπάνιου την ώρα που το χρησιμοποιούσε, τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά ενώ κινούνταν στους χώρους της εστίας και τον χτυπούσαν καταφρονητικά, με σφαλιάρες στον σβέρκο, αιφνιδιάζοντάς τον από πίσω.

Σε ημερομηνία που δεν έχει εξακριβωθεί, πάντως εντός διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014, επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τον κρέμασαν (!) για ώρα από το παράθυρο του διαδρόμου του δευτέρου ορόφου της εστίας της σχολής, προκαλώντας του τραυματισμό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και τη ζωή του!

Αλλη φορά ένας εκ των εμπλεκομένων φοιτητών φέρεται ότι με κλοτσιές «γκρέμισε» τον Γιακουμάκη από τις σκάλες του δευτέρου ορόφου ως τον πρώτο, ενώ συνέχισε να τον κλοτσάει βίαια σε όλο το σώμα και το κεφάλι, ακόμη και όταν ο άτυχος σπουδαστής είχε πέσει από τα σκαλοπάτια και βρισκόταν στο έδαφος, με κίνδυνο ακόμη και να τον σκοτώσει.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η ομάδα των «σκληρών» τον κλείδωσε με τη βία σε ντουλάπα στο δωμάτιο 210 και τον εξανάγκασε να τραγουδάει διάφορα τραγούδια, κάθε φορά που του πετούσαν κέρματα μέχρι να αποφασίσουν να τον ελευθερώσουν!

«Τον χλεύαζαν»

Οι ίδιοι ξύρισαν με τη βία τον 20χρονο για να τον εξευτελίσουν και τον χλεύαζαν, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Γιακουμάκης εμφανιζόταν μονίμως με μώλωπες σε αυτιά και μύτη! Ξημερώματα της 8ης Μαρτίου του 2014 οι εμπλεκόμενοι σπουδαστές είχαν στήσει γιορτή και τραγουδούσαν με κρητική λύρα στο δωμάτιο του «μαρτυρίου» υπ’ αριθμόν 212 της εστίας, όπου διέμενε ο Γιακουμάκης, αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα έλειπε στην Κρήτη.

Οι σπουδαστές έκαναν φασαρία που έφτανε ως το φυλάκιο και γι’ αυτό τους είχε γίνει σύσταση από τον φύλακα να μην αργήσουν για να μην ενοχλήσουν τους υπολοίπους. Στο τετράδιο παρατηρήσεών του ο φύλακας έγραψε ότι ακούγονταν ήχοι από σανίδες, έπιπλα αλλά και «σωματικοί ήχοι», ενώ άργησαν χαρακτηριστικά να του ανοίξουν την πόρτα του δωματίου, όταν ανέβηκε για να τους επιπλήξει.

Μάλιστα, του απέκρυψαν τι είχε συμβεί, ενώ στο βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το κρεβάτι του Ευάγγελου Γιακουμάκη ήταν μισοδιαλυμένο και το δωμάτιο ανάστατο και βρόμικο». Σε άλλο σημείο του βουλεύματος γίνεται λόγος για τρεις σπουδαστές, οι οποίοι είχαν προξενήσει φθορές σε κοινόχρηστα πράγματα, χαράζοντας τα ονόματα των χωριών τους στον τοίχο της εστίας, ενώ περιγράφεται ακόμη ένα απεριστατικό βίας σε βάρος του Γιακουμάκη, και συγκεκριμένα:

4qrwqertwety 1Τον Ιανουάριο του 2015 τρεις σπουδαστές συνέχιζαν να παρενοχλούν τον Γιακουμάκη, τον πλησίαζαν από πίσω και τον χτυπούσαν με σφαλιάρα στον σβέρκο, ενώ το Σαββατοκύριακο των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 έδεσαν σε καρέκλα τον Βαγγέλη και τον περιέπαιζαν και στη συνέχεια ένας εξ αυτών εθεάθη να τον καταδιώκει κρατώντας πετσέτα την οποία του πέρασε στον λαιμό με τη βία!

Για ποιο λόγο κατηγορείται ο Χρ. Μαρκογιαννάκης!

Ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης αρχικά είχε παραπεμφθεί σε δίκη ως ηθικός αυτουργός και για περιπτώσεις συγκάλυψης ορισμένων ακόμη σπουδαστών, αλλά τελικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάχτηκε από την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησιν ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και δικάζεται την ερχόμενη Πέμπτη με την κατηγορία ότι παρενέβη υπέρ σπουδαστή, ο οποίος φέρεται ότι είχε χαράξει το όνομα του χωριού του σε τοίχο της εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Τα αναφερόμενα στο βούλευμα στοιχειοθετούν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, για τα οποία δικάζονται οι δύο υπεύθυνοι της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που φέρεται ότι, ενώ τα γνώριζαν, δεν έλεγξαν πειθαρχικά τα καταγγελλόμενα και δεν επέβαλαν οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης αρχικά αντιμετώπιζε κατηγορία για παρεμβάσεις στην περίπτωση τριών φοιτητών, προκειμένου να τους επιβληθεί ηπιότερη από την ποινή της τριήμερου αποβολής από την εστία. Σύμφωνα με το βούλευμα, «δεν μπορεί να λεχθεί ότι το γεγονός πως ο κατηγορούμενος Χρήστος Μαρκογιαννάκης παρενέβη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας για την επιεική μεταχείριση ενός σπουδαστή, ο οποίος είχε παραπεμφθεί μαζί με άλλους δύο στο πειθαρχικό συμβούλιο, δεν μπορεί να αποτελέσει ένδειξη ότι παρενέβη και άλλες φορές μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών». Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρεται, τηλεφωνούσαν διαφορά πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να μιλήσουν με τον διευθυντή της σχολής, δεν σημαίνει ότι ήταν αυτά ο κατηγορούμενος, καθώς δεν προέκυψε ούτε η ταυτότητά τους ούτε το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βγήκε με τη ρόμπα της στο Κολωνάκι για να αγοράσει τσιγάρα και μια σφουγγαρίστρα

Η γνωστή ηθοποιός μένει στο κέντρο της Αθήνας και...

Κι όμως αυτό το ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ έχει 30 χρόνια διαφορά και δεν φαίνεται καθόλου

Ο γνωστός πρωταγωνιστής βγήκε για ψώνια στο κέντρο της...

Τους «τσακώσαμε» στο κέντρο της Αθήνας – Κι όμως δεν είναι ζευγάρι αλλά πατέρας με κόρη

Βλέποντας κάποιος τον γοητευτικό κύριο με τη νεαρή κοπέλα...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Ερωτευμένη η Κατερίνα Ζαρίφη – Ξεκίνησε διαδικασία υιοθεσίας παιδιού

Νέα δεδομένα στην προσωπική ζωή της Κατερίνας Ζαρίφη.Η παρουσιάστρια...

Μία κούκλα η κόρη Έλληνα πρωταγωνιστή – Η εμφάνιση στην πρεμιέρα του

Η όμορφη δεσποινίδα είναι κόρη Έλληνα πρωταγωνιστή.Ο πατέρας της...

Μαρία Αναστασοπούλου: «Με τον Γιάννη είμαστε μαζί πολλά χρόνια αλλά θα παντρευτούμε αν το αισθανθούμε»

Η Μαρία Αναστασοπούλου σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στη μακροχρόνια...