Η… κερκόπορτα των «Πυρήνων»!

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί αχίλλειο πτέρνα τους τη διασύνδεση με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου

Τα τρωτά σημεία του ασύλληπτου πυρήνα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβα στην πολυκατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από το «αναβαθμισμένο» χτύπημα των τρομοκρατών στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις για καθοδήγηση των τρομοκρατών μέσα από τις φυλακές, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το προσχέδιο της προκήρυξης με την ανάληψη ευθύνης (μέσω της οποίας εκτοξεύονται απειλές για αιματοκύλισμα στο μέλλον και όχι «μόνο υλικές ζημιές») να συντάχθηκε επίσης εντός φυλακής. Επιπλέον, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν σοβαρές ενδείξεις για σχέση των προσώπων που απαρτίζουν τον αλώβητο πυρήνα της Συνωμοσίας με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Αυτό θεωρείται πως είναι η κερκόπορτα της ένοπλης οργάνωσης, που είναι δυνατόν να οδηγήσει στα ενδότερά της, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις τους με ποινικούς αφορούν την προμήθεια όπλων και εκρηκτικών. Αλλωστε, όπως αποδείχθηκε από την επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς πέρασε από τα αυτοσχέδια εκρηκτικά χαμηλής εκτόνωσης σε πλαστικές εκρηκτικές ύλες υψηλής ταχύτητας, όπως η αμμωνιοδυναμίτιδα και η ζελατοδυναμίτιδα.

Στοιχεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική φαίνεται ότι έχουν μια άποψη για τους ανθρώπους που τροφοδότησαν με εκρηκτικά τους Πυρήνες. Κατά συνέπεια, φέρεται ότι οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για ποινικούς που έχουν σχέση με άτομα τα οποία επέλεξαν το ένοπλο «μονοπάτι» και τα βοήθησαν μέσω των επαφών τους να προμηθευτούν αρχικά εκρηκτικές ύλες.

Από τις έως τώρα έρευνες φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο προφίλ έξι συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία στρατολογήθηκαν στη νέα γενιά των Πυρήνων και με την τελευταία ενέργειά τους εναντίον της εισαγγελέως Εφετών έδειξαν πως έχουν αναβαθμισμένη δράση και ίσως καλύτερη εκπαίδευση σε σχέση με τους «παλιότερους» στην οργάνωση. Πάντως, στην Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χτύπημα του συγκεκριμένου πυρήνα να είναι αιματηρό και την ευθύνη να αναλάβει η Σέχτα Επαναστατών!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ