Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Η πρώην του Παπαδόπουλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, τα… έβαλε με τα media

Τι κι αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τον...

Μαθήματα selfie στη γιαγιά από την κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου

Με τη λατρεμένη της εγγονή έμαθε και τις selfies!...

Πατέρας Αντώνιος για τις μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές: «Είναι όλα ψέματα!»

Με τη μέθοδο των… διαρροών από το περιβάλλον του...

Απειλές στον 19χρονο μετά τις καταγγελλίες για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Απάτη διαστημική με κληρονομιές

► «Τρελή» κομπίνα με ανύπαρκτες «χρυσές» κληρονομιές. Το παραμύθι του «τραπεζίτη» με τα δεκάδες «ορφανά» εκατομμύρια του αστροναύτη και του μεγιστάνα θείου
► Ο ντετέκτιβ Γ. Τσούκαλης πάει στο Λονδίνο με στοιχεία για το κύκλωμα

Ο Αμερικανός αστροναύτης, μέλος πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου «Κολούμπια», ο οποίος σκοτώθηκε τον Φεβρουάριο του 2003, ο Λονδρέζος «τραπεζίτης» ή «δικηγόρος», που ψάχνει τον κληρονόμο της «χρυσής» διαθήκης, και τα «ορφανά» 20.000.000 ευρώ! Αυτά είναι τα τρία συστατικά της… διαστημικής απάτης, που έχει στήσει άγνωστο κύκλωμα στην Αγγλία, με τρία θύματα (ήδη) στην Ελλάδα!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Μεγαλοεπιχειρηματίας στην Αθήνα, γυναίκα δημόσιος υπάλληλος και ακόμα ένας άνδρας, οι οποίοι… πήγαιναν για «εξαργύρωση» (αδιανόητης) κληρονομιάς, έχασαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους πάνω από μισό εκατομμύριο. Οταν διαπίστωσαν ότι πίσω από τα ουρανοκατέβατα χρήματα, που θα έρχονταν από το Λονδίνο ως κληρονομιές κάποιου πάμπλουτου μοναχικού θείου ή ενός νεκρού αστροναύτη (!), κρύβεται υπερ απάτη ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος, ήταν αργά. Τα λεφτά τους εξαφανίστηκαν, όπως βέβαια και ο κουβαρντάς «τραπεζίτης» από το Λονδίνο!

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», μεταξύ των θυμάτων είναι ένας Αθηναίος επιχειρηματίας, μετρ του μάνατζμεντ, ο οποίος πίστεψε τις υποσχέσεις του δήθεν διευθυντικού στελέχους της Loyds Banking Group για «αζήτητα» σχεδόν 20.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά από τον λογαριασμό του 350.000 ευρώ. Ηταν πριν από μερικούς μήνες όταν ο 55χρονος έλαβε e-mail δήθεν από τραπεζικό κατάστημα του Λονδίνου, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Καλημέρα, αγαπητέ […] Το όνομά μου είναι δρ Ντάγκλας Ράντκλιφ, επικεφαλής διευθυντής του τραπεζικού υποκαταστήματος […]»

Δημοφιλείς ειδήσεις  Απειλές στον 19χρονο μετά τις καταγγελλίες για ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού»

Το e-mail

«Κατά τη διάρκεια του ετήσιου ελέγχου ανακάλυψα ένα “εγκαταλελειμμένο” ποσό συνολικού ύψους 19.100.000 GBP (δεκαεννέα εκατομμύρια εκατό χιλιάδες αγγλικές λίρες) σε λογαριασμό που ανήκει σε έναν από τους ξένους πελάτες μας. Πρόκειται για Αμερικανό από τη Βιρτζίνια, μέλος του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου “Κολούμπια”, το οποίο ανατινάχτηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2003».

Επειτα ο αποστολέας αποκάλυψε στον επιχειρηματία: «Ανακάλυψα ότι δεν προσδιορίζει κανένα συγγενή ή δικαιούχο στον λογαριασμό του. Ζητούμε τη συγκατάθεσή σας για να σας παρουσιάσει ως τον πλησιέστερο συγγενή, ώστε τα χρήματα να μεταφερθούν σ’ εσάς. Το ποσό θα μοιραστεί σε αυτά τα ποσοστά αναλογίας: 55% για μένα και το 45% για εσάς».

Την έρευνα για λογαριασμό του 55χρονου ανέλαβε ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

«Τα επόμενα 24ωρα θα μεταβώ στο Λονδίνο, καθώς έχω ήδη σημαντικά στοιχεία στα χέρια μου και θα ξεσκεπάσω το κύκλωμα» λέει στην «Εspresso» και προσθέτει: «Κατάφεραν και του “έφαγαν” 350.000 ευρώ. Ωστόσο ο επιχειρηματίας δεν είναι το μοναδικό θύμα. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό».

Ακόμη ένα θύμα των απατεώνων είναι, συγκεκριμένα, μια υπάλληλος στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Η άτυχη γυναίκα πείστηκε ότι θα γινόταν κάτοχος αμύθητης κληρονομιάς, η οποία άγγιζε τα 32.000.000 δολάρια!

Οι ελπίδες της όχι μόνο αποδείχτηκαν φρούδες, αλλά τις… πλήρωσε με 150.000 ευρώ. Προ ημερών παρόμοια επιστολή έφθασε και σε τρίτο πρόσωπο, η οποία έκανε λόγο για μια βαθύπλουτη θεία που πέθανε και του άφηνε 7.500.000 ευρώ! Ο «κληρονόμος», όμως, έπρεπε να καταθέσει 20.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες αποδοχής της κληρονομιάς, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση το θύμα ενημερωνόταν ότι ένα δικηγορικό γραφείο διεκδικούσε μικρό μερίδιό της.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Βολές του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου κατά του πατέρα Αντωνίου

Πώς το κύκλωμα παγιδεύει τα θύματα   

Οι απατεώνες στέλνουν στο υποψήφιο θύμα τους ηλεκτρονική επιστολή με τα στοιχεία πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου ή τράπεζας του Λονδίνου. Σε αυτήν αναφέρουν ότι πελάτης τους, που έχει αποβιώσει, ήταν μακρινός συγγενής του παραλήπτη ή ακόμη και κάποιος άγνωστος, όπως ο αστροναύτης στην περίπτωση του Αθηναίου επιχειρηματία. Επικαλούμενοι πραγματικά γεγονότα, όπως το ατύχημα στο μετρό της Βαλένθια το 2006 ή το δυστύχημα του διαστημικού λεωφορείου «Κολούμπια» πάνω από το Τέξας και τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ το 2003, αναφέρουν ότι ο νεκρός έχει χρήματα στα αζήτητα! Οι «δικηγόροι» βάζουν αυστηρό χρονικό περιθώριο (το πολύ 15 ημέρες) για να πιέσουν το θύμα τους να πέσει στην παγίδα, ειδάλλως (υποτίθεται) η τράπεζα θα κατασχέσει τα χρήματα.

Η διαδικασία που ακολουθείται έχει ως εξής: Ο παραλήπτης πρέπει να ανοίξει λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα για να γίνει η κατάθεση των εκατομμυρίων! Οι απατεώνες τον πείθουν ότι η μεταφορά του ποσού βρίσκεται σε εξέλιξη, αποστέλλοντας έγγραφα, δήθεν επίσημα, με ψευδείς τραπεζικές επιστολές και κινήσεις λογαριασμών. Επειτα από συνεχή ανταλλαγή e-mail και fax τού ανακοινώνουν ότι προέκυψαν προβλήματα που εμποδίζουν την κατάθεση και ότι είναι αναγκαίο να πληρωθούν φόροι, ειδικά τέλη και δικηγορική αμοιβή. Προκύπτουν διαρκώς νέοι φόροι και τέλη και όταν το θύμα πάψει να πληρώνει, εκείνοι εξαφανίζονται.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακή η μητέρα Έλληνα πρωταγωνιστή

Η όμορφη κυρία δεν είναι κάποια διάσημη ηθοποιός ή...

Το παράπονο του Σπύρου Ιωάννου: «Έμαθα ότι ο γιος μου παντρεύτηκε από το facebook»

Ο Σπύρος Ιωάννου εξέφρασε το παράπονό του καθώς είδε...

Γιάννης Τουλουπιάδης: Πέθανε ο πρώην σύζυγος της Μπέλλας Αδαμοπούλου

Μποέμ, ευγενής, από «τα καλύτερα παιδιά» της παλαιάς αθηναϊκής...

«Ψυχοκόρη» στον ΑΝΤ1 η κόρη του Γιώργου Κιμούλη

Η κόρη του Γιώργου Κιμούλη, Μαριάννα πρωταγωνίστρια στον ΑΝΤ1!...

Δήμητρα Παπαδήμα: «Έχω πει άπειρες φορές “τέλος” στη σχέση μας, ο Γιάννης δεν το λέει»

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στην...

Η μικρούλα είναι πρωταγωνίστριας πετυχημένης σειράς που κάνει «πάταγο» αυτή τη σεζόν

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι πρωταγωνίστριας πετυχημένης σειράς...