Θρίλερ με 5.000 λίρες στη Λάρισα

Μαλλιά κουβάρια έγινε οικογένεια με αφορμή τον «θησαυρό» που έκρυβε σε θυρίδα μακαρίτης γιατρός

Μαλλιά κουβάρια έγινε οικογένεια με αφορμή τον «θησαυρό» που έκρυβε σε θυρίδα μακαρίτης γιατρός

Μια απίστευτη ιστορία, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας, με λίρες, θυρίδες, χαμένα κλειδιά, υποψίες και κατηγορίες, διαδραματίστηκε στη Λάρισα, με «πρωταγωνιστές» έναν γιατρό, τη σύζυγό του και την αδελφή του!

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού η μία από τις γυναίκες κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για απόπειρα απάτης.

Ολα ξεκίνησαν πριν από 23 χρόνια όταν ο γιατρός αποφάσισε να ανοίξει θυρίδα σε τράπεζα για να βάλει αντικείμενα αξίας. Τα δύο κλειδιά που του έδωσαν τα είχε μόνο αυτός, αλλά όρισε ως πληρεξούσια την αδελφή του. Εναν χρόνο μετά παντρεύτηκε και έκανε μια κόρη και έπειτα από πολλά χρόνια αρρώστησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία», η κατάστασή του ήταν σοβαρή και μη αναστρέψιμη, με αποτέλεσμα, λίγο προτού πεθάνει κι ενώ είχε πέσει σε κώμα, η αδελφή του να πάει στην τράπεζα και να καταθέσει δύο έγγραφα ως πληρεξούσια.

Πήρε τα κλειδιά

Με το ένα ανέφερε ότι χάθηκαν τα κλειδιά της θυρίδας και με το άλλο ότι ο αδελφός της ήταν υγιής! Με αυτόν τον τρόπο ζήτησε να ανοίξει μια καινούργια θυρίδα, δίπλα στην προηγούμενη, κάτι που έγινε δεκτό. Παρουσία υπαλλήλων της τράπεζας, άνοιξε η παλιά και το περιεχόμενο μεταφέρθηκε σε άλλη θυρίδα, με τα δύο κλειδιά να τα παίρνει η ίδια.

Οταν ο γιατρός πέθανε (λίγες μέρες μετά), η αδελφή του επισκέφτηκε ξανά την τράπεζα ζητώντας να ανοίξει τη θυρίδα. Η τράπεζα, όμως, της αρνήθηκε κάτι τέτοιο, καθώς έπαψε να ισχύει το πληρεξούσιο και πλέον νόμιμοι κληρονόμοι ήταν η γυναίκα και η κόρη του μακαρίτη, οι οποίες ζήτησαν -μέσω δικηγόρου- και πήραν τα κλειδιά της νέας θυρίδας. Η σύζυγος βρήκε 1.760 λίρες (εκτιμάται ότι ξεπερνούν σε αξία τα 400.000 ευρώ), αλλά ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν συνολικά 5.000 λίρες, κάτι που πάντως δεν στοιχειοθετήθηκε.
Τελικά, η 70χρονη αδελφή του γιατρού, με παραπεμπτικό βούλευμα από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών, κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση, με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχη και να της επιβληθεί ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ