Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Στο ρετιρέ (με… στιλ και αφασία) μέσω της πλατείας!

Στην κορυφή ο Ολυμπιακός, γκέλα ο ΠΑΟ, νίκη για ΠΑΟΚ

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Χάρης Δάντσης
Γιώργος Τότσικας

Ο ΠΑΟΚ μετά το περσινό πάθημα (ήττα με 1-0) έβαλε μυαλό, κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, αλλά πάλι έχασε τα… άχαστα και έμεινε στο φτωχό 1-0, μόνο που η ουσία μετράει! Μόλις στο 3′ ο «Δικέφαλος» ευτύχισε να πάρει… κεφάλι στο σκορ στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα με τον Ροντρίγκες. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής, που αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ, είχε μεγάλο πρόβλημα στο να κρατήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να δώσει τη συντριπτική κατοχή της στον ΠΑΟΚ.

5tt3

Ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Κλάους σε δύο περιπτώσεις, πρώτα στο 15′ με κεφαλιά και έπειτα στο 19′ με συρτό ευθύβολο σουτ, δεν κατάφερε να βρει τον στόχο. Στο 27′ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, με τον Ηρακλή να μένει με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σαραμαντά για κάτι που είπε στη βοηθό διαιτητή Κουρομπίλια. Μετά το τέλος του ματς ο κόουτς του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης.

■ «Απόδραση» από τη Νέα Σμύρνη 

Ουσιαστικός, χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Ολυμπιακός απέδρασε νικηφόρα (2-0) το Σάββατο από το «σπίτι» του Πανιωνίου και σε συνδυασμό με τη χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού φιγουράρει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Ο Μποτία με κεφαλιά στο 15ο λεπτό και ο Μιλιβόγεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ (έπρεπε να δοθεί πέναλτι) στο 64΄ πέτυχαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων». Πολλή συζήτηση πάντως έγινε για τη φάση του δεύτερου τέρματος και την απόσταση που θα έπρεπε να έχει το τείχος από την μπάλα. Οι Νεοσμυρνιώτες «φωνάζουν» για τη διαιτησία του Λαμπρόπουλου και των βοηθών του, κυρίως όμως για το (λανθασμένο) οφσάιντ του Ανσαριφάρντ στο 13΄, που έβγαινε τετ α τετ με τον Καπίνο. Στο 76΄ ο Ρέτσος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (με τους «κυανέρυθρους» να υποστηρίζουν ότι έπρεπε να είχε αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο), ενώ στο 88΄ αποβλήθηκε από τους γηπεδούχους -με δεύτερη κίτρινη- ο Βλάχος.

■ Ηττα-σοκ (1-2) στη Λεωφόρο!

Δεν άντεξε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας χθες την ήττα με 2-1 από την εξαιρετική Ξάνθη στη Λεωφόρο. Κακή εμφάνιση από τους «πρασίνους», με τον Λουκ Στιλ να φέρει ευθύνη και στα δύο τέρματα που δέχθηκε η ομάδα του. 

g3r

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε με αρκετές αλλαγές το «Τριφύλλι» σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα, καθώς επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Μέστο, Γουακάσο, ενώ στον πάγκο άφησε τον Κουτρουμπή (συμφώνησε για την επέκταση συμβολαίου του έως το 2019 με 280.000 ευρώ ετησίως). Το σκορ άνοιξε με εκπληκτικό φάουλ ο Ντε Λούκας στο 34′, αφήνοντας άγαλμα τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Ο Λέτο στο 62′ ισοφάρισε σε 1-1, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βασιλακάκης με ψιλοκρεμαστό σουτ έκανε το 1-2. Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του μέσου των Ακριτών επί του «Τριφυλλιού», που εξελίσσεται σε κακό δαίμονά του. 

Εξαιρετικά, πάντως, έστησε ο Λουτσέσκου στον αγωνιστικό χώρο την Ξάνθη, κερδίζοντας έτσι για δεύτερη συνεχή χρονιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

■ Αναβολή λόγω του σεισμού!

Ο σεισμός στα Γιάννενα χτύπησε και τη Σούπερ Λίγκα! Κατόπιν εισηγήσεως του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό. 

2q345y3256tw45«Κατόπιν εξαιρετικά επείγοντος αιτήματος του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και κατόπιν εισηγήσεως του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός για λόγους δημόσιας ασφάλειας και προκειμένου να προστατευτούν φίλαθλοι και αθλούμενοι από τη συνεχιζόμενη έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. 
Στην απόφαση αναβολής συναίνεσε αμέσως και η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος Super League διά του προέδρου της κ. Γεωργίου Στράτου» ανέφερε χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Ξέσπασε (4-0) ο Παναιτωλικός

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Κέρκυρα.

Οι γηπεδούχοι τις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές είχαν πετύχει συνολικά τρία γκολ, το Σάββατο το μεσημέρι πέτυχαν ένα παραπάνω και νίκησαν με 4-0 τους Φαίακες. 

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Παναιτωλικό, δεύτερη συνολικά ύστερα από εκείνη στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου. Απογοητευτική η Κέρκυρα, η οποία, ύστερα από πέντε αγωνιστικές, μετρά τέσσερις ήττες και μία νίκη (εντός με την ΑΕΛ). Φυσικά, μόνο ήττες εκτός έδρας και τρίτη διαδοχική.
«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πολλή ενέργεια και το είχαμε σχεδιάσει βλέποντας τις στατιστικές της Κέρκυρας που έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και αυτό προσπαθήσαμε» είπε ο Γιάννης Μαντζουράκης. «Η χειρότερη εμφάνιση της Κέρκυρας με μένα στον πάγκο» τόνισε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

 Πρώτο τρίποντο για τον Αστέρα! 

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 του Πλατανιά, εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Στάθη στο 55′. Ο Πλατανιάς στο πρώτο ημίχρονο έλεγξε απόλυτα το ματς, αλλά ήταν «φλύαρος» και δεν έφτανε εύκολα στην περιοχή των γηπεδούχων. Κατάφερε πάντως και να μην απειλείται και να το έχει στα… μέτρα του μέχρι να μείνει με δέκα παίκτες. Από το 55′ και μετά ήρθε η… κατάρρευση, με τον Αστέρα να υπερέχει κατά… κράτος και τον Βάντερσον να δίνει με αυτογκόλ τη λύση. Η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Βραζιλιάνου μπακ έπειτα από σουτ του Γιαννούλη και κατέληξε στα δίχτυα (0-1) στο 65′. Ακόμα και μετά το γκολ ο Αστέρας ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο, κάτι στο οποίο βοήθησαν η αποχώρηση του Στάθη και το αριθμητικό μειονέκτημα. Η χαριστική βολή ήρθε στο 84′ όταν ο αμαρκάριστος Καλτσάς πλάσαρε εύστοχα από κοντά (2-0).

 Με Τόνσο (1-0) ο Ατρόμητος

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Ατρόμητος πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, νικώντας τη Βέροια με 1-0. Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και στο 26′ άνοιξαν το σκορ. Μια αμυντική αδράνεια ανάμεσα σε Ναβαλόφσκι, Αρσε, Μεληκιώτη και Καλί την εκμεταλλεύτηκαν οι Παπαδόπουλος και Τόνσο, που συνεργάστηκαν άψογα, με τον Αργεντινό να τελειώνει τη φάση με γκολ (1-0)! 

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ατρόμητος πάτησε καλύτερα στο γήπεδο. Η Βέροια έφτασε μια… ανάσα από το 1-1 με στατική φάση. Στο 47′ το χτύπημα φάουλ του Αρσε βρήκε τον Μεληκιώτη αμαρκάριστο, αλλά αυτός από κοντινή θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ο Ατρόμητος στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, με τον Κορακάκη να αλλάζει πλευρές σε Βασιλείου – Στόιτσεφ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πήραν το δεύτερο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Απογοήτευση Στραματσόνι, επικό tweet της κυρίας Μπεργκ

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Αντρέα Στραματσόνι μετά την ήττα από την Ξάνθη.

Αναλυτικά, ο Ιταλός τεχνικός είπε: «Αν θέλουμε να παλέψουμε για την πρώτη θέση δεν θα πρέπει να χάνουμε παιχνίδια σαν και αυτά. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές αξίας έπαιξαν χειρότερα από ό,τι περιμέναμε». Από την άλλη, ο τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε λόγο για τεράστια νίκη: «Για εμάς είναι μία τεράστια νίκη έπειτα από αρκετή δουλειά. 

Ημασταν τυχεροί γιατί καταφέραμε να σκοράρουμε δύο φανταστικά γκολ, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είδα κάποια ευκαιρία από την πλευρά του Παναθηναϊκού». Τέλος, στο 88′ της αναμέτρησης στη Λεωφόρο Λισγάρας και Μπεργκ μονομάχησαν (φωτό κάτω αριστερά) με αποτέλεσμα ο Σουηδός επιθετικός να μείνει με το… εσώρουχο! Η σύζυγος του Μπεργκ ανέλαβε δράση και τοποθετήθηκε με ένα επικό tweet! «Ας συμφωνήσουμε ότι είμαι η μοναδική που επιτρέπεται να κατεβάζει αυτό το σορτσάκι» έγραψε η Ζοζεφίν!

Με Φορτούνη στην «ευρωμάχη» οι «ερυθρόλευκοι»

«Εχουμε πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε, αλλά πρέπει να έχουμε ομαλότητα στην πορεία μας. Αυτή η νίκη μάς αφήνει μια γλυκιά γεύση γιατί συνεχίζουμε τις νίκες» τόνισε ο Πάουλο Μπέντο για την προχθεσινή νίκη στη Νέα Σμύρνη, κοιτάζοντας πλέον μπροστά και στην αναμέτρηση της Πέμπτης με την Αστάνα στο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού θα έχει στη διάθεσή του για αυτή την κρίσιμη μάχη τον Κώστα Φορτούνη. «Ναι, σήμερα (σ.σ.: Σάββατο) άρχισε να προπονείται με τους ποδοσφαιριστές που ήταν εκτός αποστολής. 

Γενικά πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση. Πάντως είναι καλά ο Φορτούνης» τόνισε ο Μπέντο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου του Πανιωνίου, έδειχνε σε καλή κατάσταση και σίγουρος ότι θα βρίσκεται στο 100% για την εντός έδρας ευρωπαϊκή μάχη της Πέμπτης. Στο μεταξύ, η Αστάνα ηττήθηκε χθες 2-0 από την Καϊράτ Αλμάτι για το πρωτάθλημα.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....