Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Λιάγκα σε Σολωμού: «Βγες και πες εντίμως και πες ότι χρησιμοποίησες μια...

Η Μαρία Σολωμού σε podcast που έκανε ξεκαθάρισε τι...

«Μαύρο Ρόδο»: Η συνάντηση Αλεξίας με τον Βίκο την ώρα που ο...

Η άφιξη του Πέτρου στη Γερακιανή αναστατώνει την Ελισάβετ...

Τρισάγιο στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός

Ράγισαν καρδιές χθες στο τρισάγιο που τελέστηκε στην οδό...

Μπέττυ Μαγγίρα: «Αυτούς του επιλέγουν για κράχτες γιατί τους νοιάζουν τα ταμεία»

Η Μπέττυ Μαγγίρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ • Βατερλό για Τόλη και Αντζελα

Η Γκερέκου έχασε σπίτι (στο Ψυχικό) από πλειστηριασμό και 83.000 € ! Ο Βοσκόπουλος καλείται να πληρώσει 9.000 € για κοινόχρηστα

Δύο διαφορετικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών «στρίμωξαν» τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Αντζελα Γκερέκου!

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Ο πρώην «άρχοντας της νύχτας» καλείται πλέον να εξοφλήσει τεράστιο χρέος από κοινόχρηστα, ενώ η πρώην βουλευτής έχασε τα χρήματα τα οποία «επένδυσε» σε σπίτι από πλειστηριασμό!

Ειδικότερα, με τις δικαστικές αποφάσεις-βατερλό για το ζεύγος, όπως αποκαλύπτει η «Espresso», ο Τόλης Βοσκόπουλος πρέπει να πληρώσει 9.000 ευρώ ενώ η Αντζελα Γκερέκου έχασε 83.000 ευρώ που είχε δώσει «χτυπώντας» την προσφορά για σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό. Η πρώην βουλευτής αποδείχθηκε ασυνεπής στην εξόφληση του συνολικού ποσού, ύψους 800.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει όσα είχε καταβάλει, και βέβαια το ακίνητο, που πέρασε στα χέρια του επόμενου πλειοδότη!

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

ΠΩΣ Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΕΧΑΣΕ 83.000 € ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

«Χτύπησε» ακίνητο σε πλειστηριασμό αλλά μετά ζήτησε επιστροφή των χρημάτων

«Χαστούκι» έριξε το Πρωτοδικείο της Αθήνας στην Αντζελα Γκερέκου, η οποία με αγωγή της διεκδικούσε περίπου 80.000 ευρώ από τον Δήμο Δημητσάνας και την Κοινότητα Ζάτουνας για διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό. Η πρώην βουλευτής και υφυπουργός Πολιτισμού είχε πλειοδοτήσει για την αγορά του ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό, όμως στη συνέχεια ζήτησε επιστροφή χρημάτων!

gwey54 1Το ακίνητο προερχόταν από κληροδότημα και η σύζυγος του άρχοντα της νύχτας, προκειμένου να γίνει δεκτή η συμμετοχή της, είχε καταβάλει το 1/10 της αξίας του στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς, όπως αναφερόταν στους όρους διακήρυξης. Οταν τελικά «κέρδισε» το ακίνητο, όφειλε σε 30 ημέρες να υπογράψει και να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό. Η διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος τήρησε στάση αναμονής για 14 μήνες, υπερβαίνοντας κατά πολύ το χρονικό περιθώριο του νόμου, και προχώρησε τελικά τις διαδικασίες με τον επόμενο πλειοδότη.

Επιθυμία του δημάρχου

Κατά την ακροαματική διαδικασία τον Φεβρουάριο του 2015 στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος: «Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ήταν ένας από τους πρώτους δημάρχους του Παλαιού Ψυχικού. Είχε αποκτήσει δύο διαμερίσματα στην περιοχή. Οταν πέθανε, η βούλησή του ήταν να δημιουργηθεί κάτι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Δήμο Γορτυνίας, στην Κοινότητα Ζάτουνας. Μετά την επιθυμία του, δημιουργήθηκε μια διαχειριστική επιτροπή, αποτελούμενη από έξι μέλη που είχαν οριστεί προκειμένου να διαχειριστούν το κληροδότημα. Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος ζητούσε να εκποιηθεί η περιουσία του και στη συνέχεια να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο στη Ζάτουνα, τα έσοδα του οποίου θα πήγαιναν σε άπορους ανθρώπους του χωριού».

Ηταν 2013, όταν η επιτροπή προχώρησε στην πώληση των διαμερισμάτων. «Η κυρία Γκερέκου συμμετείχε στον διαγωνισμό. Μάλιστα, έγιναν δύο. Επειδή στον πρώτο ήταν η μόνη συμμετοχή, προχωρήσαμε και σε δεύτερο. Δόθηκε εκ μέρους της εγγυητική επιστολή 83.000 ευρώ και κλήθηκε να υπογράψει και να καταβάλει το συνολικό τίμημα για να το αποκτήσει μέσα σε 30 μέρες. Η Αντζελα Γκερέκου δεν το έκανε πότε. Αν και δεν ήρθε στις 30 μέρες, σκεπτόμενοι καλόπιστα περιμέναμε 14 μήνες.
Ξεφύγαμε εντελώς από το πρόγραμμα που είχαμε για την ανέγερση του ξενοδοχείου.

Μέσα σε 14 μήνες αυξήθηκαν το κόστος των οικοδομικών υλικών, τα μεροκάματα εργατών και πολλά άλλα». Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Αντζελας Γκερέκου και την αξίωσή της για επιστροφή του ποσού.

ΧΡΕΟΣ 9.000 € ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ «ΚΑΙΕΙ» ΤΟΝ ΤΟΛΗ

Το ποσό οφειλής αφορά τρία διαμερίσματα ιδιοκτησίας του τραγουδιστή

Υποχρεωμένος να καταβάλει περίπου 9.000 ευρώ για χρέη κοινοχρήστων είναι πλέον ο Τόλης Βοσκόπουλος, καθώς η απόφαση υπ’ αριθμόν 582/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών δέχτηκε την αγωγή της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας. Μετά τον δικαστικό λαβύρινθο των 5.500.000 ευρώ από χρέη στην Εφορία, που τον έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες, σειρά παίρνουν οι οφειλές από απλήρωτα κοινόχρηστα σε κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του. Ο άρχοντας της νύχτας βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2015 αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για οφειλές κοινοχρήστων έξι ετών σε πολυκατοικία στην οποία διαθέτει τρία διαμερίσματα. Η συνήγορός του Ζωή Μπαρδούτσου είχε ζητήσει τότε αναβολή: «Δυστυχώς, ο Τόλης Βοσκόπουλος, εξαιτίας των χρεών στο Δημόσιο, δεν έχει χρήματα. Οι οφειλές του έχουν οδηγήσει σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις των περιουσιακών του στοιχείων και των λογαριασμών του, αλλά και των δικαιωμάτων του στην ΑΕPI. Εάν μπουν σε λογαριασμό του χρήματα, θα τα πάρει η Εφορία. Ζητούμε αναβολή. Εχει πρόβλημα ρευστότητας».

«Δεν πληρώνει»

Το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό, καθώς η άλλη πλευρά δεν είχε συναινέσει. «Η αγωγή είναι από το 2012. Ο κ. Βοσκόπουλος έχει τρία διαμερίσματα κλειστά στην πολυκατοικία και δεν πληρώνει. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Τα χρέη έχουν φτάσει περίπου τα 9.000 ευρώ και μετρούν από το 2009. Μας προτάθηκε κάποια στιγμή να καταβληθεί ένα ποσό εφάπαξ και μετά να δίνονται τμηματικά κάποια ποσά, αλλά δεν προχώρησε η συζήτηση» είχε αναφέρει η συνήγορος της διαχειρίστριας. Μάλιστα, ένοικος της πολυκατοικίας που κατέθεσε ως μάρτυρας είχε διαμαρτυρηθεί έντονα: «Δεν πληρώνει τίποτα. Στην αρχή στο ένα διαμέρισμα είχε την πρώτη του γυναίκα, τη Στέλλα Στρατηγού, και τα άλλα ήταν κενά. Από το 2008 έως το 2012 τα χρέη είναι περίπου 5.000 ευρώ, αλλά τώρα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί»! Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει χρήματα και δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο που δεν πληρώνει: «Τα Χριστούγεννα του 2015 δούλεψε και έβγαλε καλά λεφτά, αλλά δεν πλήρωσε τίποτα. Η σύζυγός του, η Αντζελα Γκερέκου, βουλευτής ήταν! Αποκλείεται να μην έχει χρήματα. Μάταια έχουμε απευθυνθεί και στον λογιστή του».

Λίγο προτού κλείσει η υπόθεση, ένας από τους ενοίκους φώναξε εκνευρισμένος, κάνοντας λόγο για αδιαφορία του τραγουδιστή: «Οταν πέθανε η πρώτη του γυναίκα τον ειδοποιήσαμε να έρθουν να κλείσουμε τα σώματα, αλλά δεν ήρθε!».

 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως αυτό το ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ έχει 30 χρόνια διαφορά και δεν φαίνεται καθόλου

Ο γνωστός πρωταγωνιστής βγήκε για ψώνια στο κέντρο της...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Ερωτευμένη η Κατερίνα Ζαρίφη – Ξεκίνησε διαδικασία υιοθεσίας παιδιού

Νέα δεδομένα στην προσωπική ζωή της Κατερίνας Ζαρίφη.Η παρουσιάστρια...

Μία κούκλα η κόρη Έλληνα πρωταγωνιστή – Η εμφάνιση στην πρεμιέρα του

Η όμορφη δεσποινίδα είναι κόρη Έλληνα πρωταγωνιστή.Ο πατέρας της...

Νυχτοπερπάτησαν μετά από καιρό και τους «τσακώσαμε»

Το γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις...

Πτώση αεροσκάφους: Βρέθηκε νεκρός και ο πιλότος του F-4, Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Δυστυχώς νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του αεροσκάφους της πολεμικής...