Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στην ΑΕΚ ο Ζοζέ (του Μουρίνιο!)

Με συνοπτικές διαδικασίες το τέλος Κετσπάγια και η πρόσληψη Μοράις, (πρώην βοηθός του «Special One»)

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Ο Ζοζέ Μοράις, ο επί χρόνια συνεργάτης του Ζοσέ Μουρίνιο, είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ στη θέση του Τιμούρ Κετσπάγια. Προσωπική επιλογή του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και με τις ευλογίες του Φερνάντο Σάντος έκλεισε το ντιλ με τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Σάντος τόνισε στον τεχνικό διευθυντή της «Ενωσης» ότι πρόκειται για έναν εργατικό τεχνικό, με μεγάλες γνώσεις στο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας μίλησε και με τον ίδιο τον Μοράις, τονίζοντάς του ότι η ΑΕΚ αποτελεί για αυτόν τη μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει σε μια μεγάλη ομάδα ως πρώτος προπονητής.

«Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και θα σου δώσει την ευκαιρία να πετύχεις κάτι σημαντικό ως πρώτος προπονητής» τόνισε ο Σάντος στον Μοράις. Η πρώτη επαφή έγινε στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στον Μαϊστόροβιτς και τον Μοράις και η δεύτερη στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου, ανάμεσα στον Πορτογάλο, στον Μπάγεβιτς και τον Μελισσανίδη, όπου και άναψε το πράσινο φως. Η προπονητική καριέρα του Ζοζέ Μοράις είναι ταυτισμένη με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Συνεργάστηκαν στην Πόρτο, στην Ιντερ, στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Τσέλσι. Ο Ζοζέ Μοράις δούλεψε ως πρώτος προπονητής στη Σάντα Κλάρα (Πορτογαλία), στην Ασιρίσκα (Σουηδία), στην Αλ Χαμζ (Σαουδική Αραβία), στη Σταντ Τινισιέν (Τυνησία), στην Εθνική ομάδα της Υεμένης και την Εσπεράνς (Τυνησία). Το 2014 κατέκτησε το Σούπερ Καπ με την Αλ Σαμπάμπ, ενώ τελευταία ομάδα του ήταν η τουρκική Αντάλιασπορ.

«Για εμένα είναι μεγάλη ικανοποίηση η συμφωνία μου με την ΑΕΚ. Γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν σύλλογο από τους πιο μεγάλους στην Ελλάδα, ότι έχει καταπληκτικούς οπαδούς και μεγάλη επιθυμία για επιτυχία. Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να πάρω ένα πρωτάθλημα και να κερδίσω όσο γίνεται περισσότερους αγώνες. Ετσι έμαθα στα χρόνια που δούλεψα με τον Μουρίνιο και αυτό θέλω να κάνω».

Λίγο πιο νωρίς είχαν πέσει τίτλοι τέλους στη συνεργασία με τον Τιμούρ Κετσπάγια, που πάντως έδειξε να βρίσκεται σε σύγχυση.

Στους παίκτες έλεγε «δεν κρατάω κακία σε κανέναν», αλλά λίγο πιο μετά ξέσπασε: «Τελειώσαμε. Μας είπαν ότι τελειώνει η συνεργασία μας. Εγώ πήγα και τους είπα πως φεύγω μετά τον Ολυμπιακό. Παίξαμε επτά Ελληνες παίκτες. Και είναι αυτό που μας ζήτησαν. Αφήνουμε την ομάδα στη δεύτερη θέση.

Περιμένουμε αυτός που θα έρθει να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη θέση».

Η επικοινωνία «Τίγρη» – Κουτσοκούμνη για όλα

Δύο σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε το τελευταίο διήμερο ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Η πρώτη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και η δεύτερη με τον Χρήστο Παναγόπουλο. Ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον κ. Κουτσοκούμνη εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία του για τα θέματα της διαιτησίας και κυρίως για το γεγονός ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με το σημερινό μοντέλο (δηλαδή με την ΚΕΔ του Σωμαρακάκη ως… επιδιαιτητή) μέχρι να οριστικοποιηθεί η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης και να καθοριστεί η νέα δομή που θα επιβάλει η FIFA στην ελληνική διαιτησία.

Χθες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κουτσοκούμνη και ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου. Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε να μάθει αν υπάρχει απάντηση της FIFA στην επιστολή του Παναθηναϊκού (ζήτησε να είναι παρών στις επαφές του κ. Κουτσοκούμνη) και εισέπραξε την αρνητική θέση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας τού είπε ότι η FIFA δεν θα καλέσει στις συναντήσεις και στις συνομιλίες απολύτως κανέναν και οι αποφάσεις θα είναι αποκλειστικά δικές της.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...