«Οδηγός επιβίωσης» με τα πεθερικά

Εξυπνες συμβουλές από ειδικούς για τη γυναίκα που πρόκειται να γνωρίσει τους γονείς του συντρόφου της

Εξυπνες συμβουλές από ειδικούς για τη γυναίκα που πρόκειται να γνωρίσει τους γονείς του συντρόφου της

Θέλει να σας γνωρίσει στους γονείς του… Στο άκουσμα της πρότασης συγκινείστε! Σας βλέπει σοβαρά, το επιβεβαιώνει η πρόταση, οπότε ναι, οσονούπω θα ακολουθήσει και το μονόπετρο.

Μετά τη συγκίνηση όμως, να τη η αγωνία: Πώς θα κάνετε καλή εντύπωση στα μελλοντικά πεθερικά; Σας έχει μιλήσει για τους δικούς του, σας έχει πει τα καλά, άντε και κάνα δυο αθώα… ελαττωματάκια, αλλά μήπως η πεθερά σας είναι πράσινη σαν σαύρα και ο πεθερός ξινός σαν λεμόνι, και δεν σας συμπαθήσουν; Αν ανησυχείτε, υπάρχουν οδηγίες έκτακτης ανάγκης.

Η ειδική επί των σχέσεων Ιντια Κανγκ δίνει τέσσερις απλές συμβουλές… διάσωσης.

Συμβουλή πρώτη: Οχι δώρα πολλά και ακριβά. Εχετε πάντα στον νου σας ότι το δώρο στη ζωή του κανακάρη τους είστε εσείς και μόνο, γι’ αυτό που είστε.

Συμβουλή δεύτερη:
Βεβαιωθείτε για το μεγάλο βήμα του γάμου που θα κάνετε με τον καλό σας πρώτα, αποκτήστε μια σχετική οικειότητα με τους γονείς του και κατόπιν γνωρίστε τους στους δικούς σας γονείς.

Συμβουλή τρίτη:
Δεν χρειάζεται να γίνετε «κολλητοί» αμέσως. Δώστε χρόνο και χώρο στη σχέση να αναπτυχθεί, ώστε να μη χρειαστεί στην κατόπιν του γάμου πορεία να διεκδικήσετε και τα δύο εκ νέου.

Συμβουλή τέταρτη:
Μην περνάτε όλες τις γιορτές, τις Κυριακές και τις λοιπές αργίες μαζί τους, γιατί θα καλομάθουν και θα τους… λείψει αργότερα, όταν εσείς θα θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Υπάρχει και πέμπτη συμβουλή, από την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Ελίζαμπεθ Κούνκε. Ακολουθήστε τις συνήθειες και τα «βήματά» τους. Παρατηρήστε πώς σας υποδέχονται, πώς σας χαιρετούν, πώς κινούνται, τι συνήθειες έχουν στο τραπέζι και γενικά ό,τι κάνουν. Κάντε ανάλογες κινήσεις όταν τους ανταποδώσετε τη φιλοξενία. Γενικώς, χαλαρώστε… Δείξτε ήρεμη και σίγουρη για ό,τι αισθάνεστε για τον γιο τους. Αν αντιληφθούν ότι αγαπάτε ειλικρινά τον κανακάρη τους, θα αισθανθούν καλύτερα. Στο τέλος τέλος, να θυμάστε πάντα ότι αγαπάτε και νοιάζεστε για τον ίδιο άνθρωπο που και εκείνοι λατρεύουν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ