Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Ανδρέας Μικρούτσικος σε Μουτσινά: «Κόψε τις συνεντεύξεις, δεν έχω δει χειρότερες»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Super...

«Παγιδευμένοι»: Ο Δημήτρης ρισκάρει τη δουλειά του για να αθωώσει την Άννα

Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας είναι σίγουροι ότι υπήρχε...

Eurovision 2023: Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας

Ο Βίκτωρ Βερνίκος θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει...

Γιώργος Γιαννόπουλος: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στα 70 μου με κατηγορούν...

Ως άτομο με «διαταραγμένο σεξουαλικό κόσμο, χωρίς αναστολές και...

Εισαγγελέας για τα ερωτικά e-mails αντιπροέδρου του ΣτΕ

Η κυβέρνηση απειλεί πάλι με ξαφνικό μαύρο τα κανάλια που δεν κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη άδεια

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει το ζήτημα της υποκλοπής της ηλεκτρονικής -«ροζ»- αλληλογραφίας αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία περιλαμβάνονταν προσωπικά δεδομένα σχετικά με εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε και τα οποία διέρρευσαν στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου διετάχθη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του δικαστή, ο οποίος μετέχει στη διάσκεψη που εξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά.

Σκληρή ανακοίνωση

Προχθές η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών με μια σκληρή ανακοίνωσή τους ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το ζήτημα της διαρροής των στοιχείων: «Η άμεση αντίδραση της Πολιτείας και κατεξοχήν της Δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία». Επιπλέον, χθες διαβιβάστηκαν στον κ. Παππά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τα δημοσιεύματα που απέστειλε στις δικαστικές Αρχές ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τη διαρροή των στοιχείων.

Οπως ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του, διαβιβάστηκαν στην κυρία Δημητρίου «δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Να σημειωθεί πως σε βάρος του δικαστή-πρωταγωνιστή του «ροζ» σκανδάλου έχει διαταχθεί και πειθαρχική έρευνα, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται ότι το 2014 διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ, γεγονός για το οποίο εκείνος έδειχνε έντονο ενδιαφέρον. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό τυχόν πειθαρχικών ή ποινικών ευθυνών στην υπόθεση.

Οι «πιπεράτες» λεπτομέρειες που έγιναν πρώτη είδηση

Η «ροζ» ιστορία με πρωταγωνιστή αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος μετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες και φέρεται ότι εκβιάζεται λόγω εξωσυζυγικής σχέσης, του είδε το φως της δημοσιότητας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.zougla.gr.

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε αποσπάσματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) του ανώτατου δικαστή με μια γυναίκα (επίσης παντρεμένη) νομικό με την οποία φέρεται ότι διατηρούσε ερωτική σχέση και τη «βοήθησε» να εισέλθει στο δικαστικό σώμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η αλληλογραφία (που δημοσιεύτηκε με πιπεράτες λεπτομέρειες) ανάμεσα στον δικαστή και στη σημερινή πλέον συνάδελφό του χρησιμοποιούνταν προκειμένου να εκβιαστεί ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών από εμπλεκόμενο στη διαγωνιστική διαδικασία ο οποίος είχε τη συνδρομή πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠ.

rtfw345tw3 2Στη συνέχεια, υπήρξε αναπαραγωγή του θέματος και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αλλά και καθημερινές εφημερίδες, ενώ τη Δευτέρα κατέθεσε ερώτηση βουλευτής ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για το ζήτημα. Υστερα από λίγες ώρες, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει διατάξει έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου, ζητώντας τη διερεύνηση τυχόν παράνομων πράξεων στην υπόθεση και συγκεκριμένα την τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Η κυβέρνηση απειλεί (πάλι) με ξαφνικό «μαύρο» τα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Ετοιμος να προχωρήσει στην εκ νέου κατάθεση της τροπολογίας που ρίχνει «μαύρο», εντός πέντε ημερών από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, στα μη αδειοδοτημένα κανάλια, εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (φωτό), βάζοντας φωτιά στο πολιτικό παιχνίδι που εξελίσσεται με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, η κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την Κυριακή, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, χθες, στους συγκεντρωμένους έξω από το Κοινοβούλιο δημοσιογράφους και τεχνικούς των ιδιωτικών καναλιών.

Οπως φαίνεται, στο Μέγαρο Μαξίμου προτίθενται να εκθέσουν τη Ν.Δ. για τη μη συναινετική στάση της, πιστεύοντας ότι θα χρεωθεί την «παλινόρθωση» των παλαιών καναλαρχών στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό.

«Θα γυρίσουμε σε ένα καθεστώς ανομίας με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους» προϊδέασε ο κ. Παππάς, όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο, ενώ με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος διευκρίνισε ότι «θα επιστραφούν τα χρήματα στους τέσσερις υπερθεματιστές».

Παράλληλα ο κ. Παππάς άφησε αιχμές για πιέσεις που δέχονται οι δικαστές, προετοιμάζοντας αφενός το πεδίο της επόμενης σύγκρουσης, εμφανίζοντας αφετέρου την κυβέρνηση στο στόχαστρο της διαπλοκής και τη Νέα Δημοκρατία ως υπέρμαχό της.

«Είχαμε ένα ΕΣΡ χωρίς νόμιμη σύνθεση, είχαμε τη νομική και την ηθική υποχρέωση να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των καναλιών και μια αξιωματική αντιπολίτευση να ναρκοθετεί τη διαδικασία για να μην μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος, στο ερώτημα σχετικά με το «ποιος εκβιάζει ποιον», απάντησε ότι αυτό διερωτώνται όλοι οι πολίτες. «Υπάρχουν δελτία ειδήσεων που δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με τους αποτυχόντες του διαγωνισμού» είπε ο κ. Παππάς.

_____

rtfw345tw3 3

Παράσταση διαμαρτυρίας για το «μαύρο» που προτίθεται να ρίξει η κυβέρνηση στους ιδιωτικούς σταθμούς πραγματοποίησαν χθες έξω από τη Βουλή τεχνικοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξαν οι ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό που έγραφε «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» και κόλλησαν στο σημείο αφίσες με τα συνθήματα «Κάτω τα ξερά σας από τις οικογένειές μας», «Κάτω η χούντα» και «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», ενώ φώναξαν και συνθήματα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δέχτηκε στο Κοινοβούλιο αντιπροσωπία των εργαζομένων. 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κι όμως αυτό το ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ έχει 30 χρόνια διαφορά και δεν φαίνεται καθόλου

Ο γνωστός πρωταγωνιστής βγήκε για ψώνια στο κέντρο της...

Πανέμορφη η μητέρα πετυχημένης τραγουδίστριας

Μπορεί μαμά και κόρη να είναι κούκλες ωστόσο μεταξύ τους δεν μοιάζουν σχεδόν καθόλου. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος είναι φίλος

Κορίτσια, ο Μπάρκουλης είναι τρελά ερωτευμένος και το δείχνει

Έρωτας «φωτιά» για τον Νίκο Μπάρκουλη και τη Natasha...

«Σασμός»: Ο Λευτέρης επισκέπτεται τον πεθερό του Φαρμάκη και τα μαθαίνει όλα

Η Στέλλα στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Σασμός» ζητά...

Πτώση αεροσκάφους F-4: Αυτός είναι ο νεκρός συγκυβερνήτης Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Συγκλονισμένη η χώρα μας σήμερα με τη συντριβή του...

Η άγνωστη «αδελφή» του Νίκου Ξανθόπουλου – Τα τελευταία του λόγια πριν μπει στο νοσοκομείο

Εννιά μέρες συμπληρώνονται σήμερα από το φευγιό του Νίκου...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...