Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Ετσι κατέληξα στη Λεωφόρο

Ο Πάρις Γεωργακόπουλος σε συνέντευξή του αποκαλύπτει γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό και γιατί δεν τα βρήκε με τον Βαρδινογιάννη

Ο Πάρις Γεωργακόπουλος σε συνέντευξή του αποκαλύπτει γιατί επέλεξε τον Παναθηναϊκό και γιατί δεν τα βρήκε με τον Βαρδινογιάννη 

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πάρις Γεωργακόπουλος 25 χρόνια μετά την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο πρώην διεθνής «πράσινος» άσος ανέλυσε τη δική του ιστορία ζωής και τη διηγήθηκε στο Sport24.gr σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του όλα αυτά τα χρόνια. Αποφάσισε να μιλήσει και να πει αλήθειες, αποτυπώνοντας τη σωστή εκδοχή των γεγονότων.

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Καταρχάς, ήμουν Παναθηναϊκός, αν και ο μπαμπάς Ολυμπιακός. Βέβαια, δεν ήταν αυτός ο σημαντικότερος λόγος, αλλά έπαιξε κάποιον ρόλο.

Η ΑΕΚ

Η μεταγραφή ήρθε το 1986, όταν εγώ ήμουν 20-21 ετών. Πρώτα με ζήτησε ο Ολυμπιακός, μετά η ΑΕΚ και μετά ο Παναθηναϊκός. Ο Νταϊφάς με ήθελε και μου το είπε ξεκάθαρα, όμως μου τόνισε πως δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να δώσει τα χρήματα που ζητούσε η Παναχαϊκή. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα μου ζητούσε αρκετά χρήματα για να με δώσει και καλά έκανε, φυσικά, για το δικό της συμφέρον. Η ΑΕΚ έδινε περισσότερα χρήματα, όμως εκείνη την εποχή ο Παναθηναϊκός ήταν η πιο δυνατή ομάδα. Ε, ήμουν και εγώ Παναθηναϊκός και πήρα τελικά μία μάλλον εύκολη απόφαση. Φαίνεται πως υποσυνείδητα αυτό ήθελα εξαρχής και αυτό έκανα. Δεν μέτρησαν τα χρήματα. Αν ήταν έτσι, θα πήγαινα στην ΑΕΚ».

Ενα συμβόλαιο

Για τη σχέση του με τον Βαρδινογιάννη: «Καταρχάς, να σου πω ότι και τότε, αλλά και τώρα εγώ δεν χρησιμοποίησα άσχημα λόγια για την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Μιλάμε για έναν πρόεδρο, μία οικογένεια που ανέβασε επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτιαξε μια πολύ δυνατή ομάδα σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Ωστόσο, θεώρησα και θεωρώ ακόμη πως σε εκείνο το ραντεβού πήγαμε να κάνουμε μια επαγγελματική κουβέντα, ένα συμβόλαιο. Δεν έχω στο μυαλό μου πως ο πρόεδρος πήγε να μου κάνει κακό. Και το πιστεύω πως δεν ήθελε να μου κάνει κακό. Αλλωστε, μετά μιλούσαμε δυόμισι χρόνια γα να γυρίσω στον Παναθηναϊκό.

Μετά από εκείνη τη μέρα, εγώ είχα έρθει αρκετές φορές στην Αθήνα, μέσα σε δυόμισι χρόνια όλο αυτό, με σκοπό να βρούμε τη χρυσή τομή και να συνεχίσω στην ομάδα.

Μιλούσαμε συνέχεια

Από το 1991 έως το 1993 ήμασταν σε διαρκή επαφή. Αλλά δεν τα βρίσκαμε στα ίδια θέματα. Είναι ωραίο να πω πως με κατέστρεψε ο Βαρδινογιάννης, ένας τόσο ισχυρός παράγοντας, θα ήταν ωραίο για τον κόσμο να διαβάσει κάτι τέτοιο. Μόνο που εδώ λέμε αλήθειες. Δεν ισχύει. Γι’ αυτό και δεν βγήκα να πω τίποτα τότε και γενικά μίλησα ελάχιστα από το 1991 έως και σήμερα. Μιλήσαμε, δεν συμφωνήσαμε, τι άλλο παραπάνω έχει; Πάντως, την ευθύνη δεν τη φέρω εγώ για ό,τι έγινε. Την έχει ο ισχυρός. Ο ισχυρός ήταν ο πρόεδρος, προφανώς. Εγώ μοναδικά όπλα είχα τα ποδοσφαιρικά μου προσόντα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...