Η πατέντα του γιου του Ευαγγελάτου για να μην κλείσει κανένα κανάλι!

Δύο φοιτητές, ο Λεωνίδας Παπαναστασίου και ο Λάμπης Ευαγγελάτος (γιος του δημοσιογράφου), βρήκαν τρόπο για να συνεχίσουν να εκπέμπουν οι κομμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί

Οι δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία βοήθησαν δύο φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών να δώσουν την ευκαιρία στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που καταργούνται να ξεπεράσουν το πρόβλημα του νόμου Παππά και να εξακολουθήσουν να εκπέμπουν!

Ο Λεωνίδας Παπαναστασίου και ο Λάμπης Ευαγγελάτος (γιος του γνωστού παρουσιαστή και της δημοσιογράφου Ζέτας Θεοδωρακοπούλου) βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν το επερχόμενο «μαύρο» χάρη σε μια εφαρμογή που δημιούργησαν και ονόμασαν Vision TV.

Οπως οι ίδιοι λένε, θα το καταφέρουν απλούστατα μέσω ενός αποκωδικοποιητή η αξία του οποίου δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ! Οι χρήστες, εκμεταλλευόμενοι την τηλεόραση μέσω διαδικτύου (web TV), θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν στην τηλεόρασή τους οποιοδήποτε κανάλι. Οι δύο νεαροί κατάφεραν να υλοποιήσουν την ιδέα τους σε διάστημα μικρότερο των 30 ημερών. Σχεδιάζοντας το ηλεκτρικό κύκλωμα που απαιτείται για τη λειτουργία του Vision TV πέτυχαν να κατασκευάσουν έναν πρωτότυπο «πιλότο» και να δοκιμάσουν στην πράξη την επαναστατική συσκευή τους.

Παράλληλα ανακοίνωσαν την ιδέα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μια ιστοσελίδα για την προώθηση της συσκευής τους. Μάλιστα, προκειμένου να καταφέρουν η συσκευή να είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση για οποιονδήποτε τηλεθεατή, φρόντισαν ώστε το λειτουργικό περιβάλλον του Vision TV να είναι σαν ένα κοινό τηλεκοντρόλ. Οσο για το λογισμικό που χρησιμοποίησαν, είναι ένα από τα λεγόμενα «ανοιχτού κώδικα», γεγονός που ρίχνει το κόστος της συσκευής, ενώ -όπως υπογραμμίζουν- η χρήση της δεν προϋποθέτει συνδρομή.

Για τη μαζική παραγωγή της πλατφόρμας οι δύο νεαροί προσβλέπουν τώρα στη στήριξη των καναλιών που έμειναν εκτός του νέου τηλεοπτικού τοπίου το οποίο προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Τονίζουν, μάλιστα, ότι η λειτουργία του Vision TV είναι απόλυτα νόμιμη και μπορεί να εξασφαλίσει τη διατήρηση όλων των τηλεοπτικών σταθμών, αρκεί αυτοί να βελτιστοποιήσουν την εκπομπή του προγράμματός τους μέσω διαδικτύου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ