Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

«Οσοι ξέρουν την αλήθεια για τον Βαγγέλη μου να μιλήσουν»

Κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη στη δίκη των υπευθύνων της Γαλακτοκομικής Σχολής, που θα συνεχιστεί σήμερα

Παρουσία των τραγικών γονέων του Βαγγέλη Γιακουμάκη άνοιξε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων η αυλαία της δίκης για τις πιθανές ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής στα γεγονότα που έσπρωξαν στον θάνατο τον άτυχο σπουδαστή. Ωστόσο, η δίκη διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί σήμερα.

ΑΠΟ ΤΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ

Στο εδώλιο κάθονται ο πρώην διευθυντής της Σχολής Κωνσταντίνος Μάτζιαρης και η υπεύθυνη της Εστίας Παναγιώτα Παπαπέτρου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης που αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Οπως αναφέρεται στο πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η διεύθυνση της σχολής «δεν έλαβε τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών φοιτητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και άλλων φοιτητών». Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.

Τρισάγιο

Στα Ιωάννινα, όπου γράφτηκε ο επίλογος του δράματος που τους στέρησε τον πολυαγαπημένο τους γιο, πήγαν για ακόμη μία φορά η μητέρα του Βαγγέλη Μαρία μαζί με τον σύζυγό της Αντρέα, που έχουν κληθεί άλλωστε ως μάρτυρες στην υπόθεση. Οι μνήμες και τα συναισθήματα που βιώνουν μόλις βρέθηκαν στον τόπο όπου μαρτύρησε και τελικά έχασε τη ζωή του το παιδί τους είναι αβάσταχτα. Μαζεύοντας τα κομμάτια τους, έκαναν το απόγευμα της Τετάρτης τρισάγιο στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού τους, σε έναν βάλτο κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή. Ζήτησαν, όμως, από τα μέσα ενημέρωσης να μείνουν μακριά.

«Από τη Δευτέρα που βρίσκομαι εδώ στα Γιάννενα όλα έρχονται συνέχεια στο μυαλό μου… Θέλω τον Βαγγέλη μου πίσω, αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Βαγγέλης μου θα με βοηθήσει από κει που βρίσκεται να είμαι δυνατή για να σταθώ όρθια» εκμυστηρεύεται η μητέρα του αδικοχαμένου 20χρονου.

Κλαίγοντας η Μαρία Γιακουμάκη, υψώνει κραυγή απόγνωσης. Επαναλαμβάνει διαρκώς τις λέξεις «δικαίωση» και «αλήθεια» και ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Φωνάζω δυνατά, θέλω τη δικαίωση για το παιδί μου! Θέλω όσοι ξέρουν την αλήθεια για το παιδί μου να μιλήσουν. Ζητώ το αυτονόητο!» λέει.

Η δίκη, που άρχισε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, δεν αφορά τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων που είχε υποστεί το 20χρονο παλικάρι… Η δικαστική διερεύνηση των αιτίων και των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Βαγγέλης καθυστερεί σημαντικά, ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό του. Οι ανακρίσεις ολοκληρώνονται με πολύ αργό ρυθμό, καθώς, στο διάστημα αυτό, την υπόθεση ανέλαβαν διαδοχικά τρεις ανακριτές!

Η δικογραφία που αφορά τις ευθύνες της πρώην διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής είναι ξεχωριστή από εκείνη για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου σπουδαστή. Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», είναι δεκάδες οι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν στη συγκεκριμένη δίκη.

Ποιοι θα καταθέσουν

Εκτός από τους γονείς του αδικοχαμένου 20χρονου, έχουν κληθεί να καταθέσουν ο θείος του Γιώργος Βιδιαδάκης, η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα, η γραμματέας της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθηγητές, ο φύλακας, η μαγείρισσα αλλά και πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές, μεταξύ των οποίων είναι και ο συγκάτοικος του Βαγγέλη στην εστία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Espresso» o δικηγόρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Αλέξης Κούγιας, η πεποίθησή του είναι ότι ο πρώην διευθυντής θα αθωωθεί.

«Ο άνθρωπος αυτός έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια και περιμένει με πάρα πολύ μεγάλη λαχτάρα να έρθει η μέρα της δικαίωσής του. Αυτά που έκανε ήταν περισσότερο ανθρωπιστικά παρά λόγω των υποχρεώσεών του ως διευθυντής της συγκεκριμένης σχολής. Είμαι βέβαιος ότι το δικαστήριο θα διαπιστώσει όσα έκανε, ειδικά όταν ακούσουν ανθρώπους όπως ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων που έχουμε καλέσει ως μάρτυρα υπεράσπισης να περιγράφει τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου, όπως και άλλοι συνάδελφοί του και επιφανή μέλη της κοινωνίας των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα».

Αναφερόμενος στους γονείς του αδικοχαμένου σπουδαστή, ο κ. Κούγιας τόνισε: «Θα ήθελα να τους πω πως κατανοώ πλήρως ότι έχουν χάσει το παιδί τους. Δεν υπάρχει χειρότερο από έναν γονιό που χάνει το παιδί του, όμως είναι άδικο πραγματικά εάν υπάρχει εμπλοκή τρίτων προσώπων να προσπαθείς να μετριάσεις τον πόνο σου μοιράζοντας ευθύνες και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κανέναν λόγο να προκαλέσουν κακό σε έναν συνάνθρωπό τους και συγκεκριμένα στο αείμνηστο αυτό παιδί. Με πολύ σεβασμό θα συναντήσω αυτούς τους γονείς και με πολύ σεβασμό θα τους εξετάσω ως μάρτυρες…».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας τόνισε στην «Espresso» ότι η οικογένεια πιστεύει πως ο διευθυντής και η υπεύθυνη εστίασης της σχολής γνώριζαν όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη, γι’ αυτό άλλωστε του άλλαξαν και δωμάτιο στην εστία.

«H οικογένεια επιθυμεί να παρίσταται στη συγκεκριμένη δίκη με την ιδιότητα της πολιτικής ενάγουσας και να συμμετέχει στη διαδικασία» διευκρίνισε ο κ. Μπούκας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...