Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος

Γάλλος βουδιστής μοναχός με ξεχωριστή εγκεφαλική λειτουργία θεωρείται ο πιο χαρούμενος στον κόσμο μετά από 12ετή έρευνα του πανεπιστημίου Ουισκόνσιν

Ολα είναι στο μυαλό! Αυτό επιβεβαιώνει ο «πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο», βουδιστής μοναχός από τη Γαλλία, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, έχει μια πολύ ξεχωριστή εγκεφαλική λειτουργία.

Από την
Κ. Νικολοπούλου

Ο 70χρονος Ματιέ Ρικάρ, που ζει πια σε μοναστήρι στο Νεπάλ, απέκτησε τον τίτλο του ευτυχέστερου, αφού συμμετείχε σε δωδεκαετή έρευνα σχετική με τον διαλογισμό και τη συμπόνοια, την οποία πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο Ουισκόνσιν.

Ωστόσο, όπως σχολίασε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «GQ», θεωρεί ότι αυτός ο τίτλος είναι «παράλογος», γιατί γνωρίζει και πιο χαρούμενους μοναχούς.

Ακόμα και αν ήταν ο πιο ευτυχής, η προσοχή που είλκυσε τον δυσκόλεψε, σε σημείο που απευθύνθηκε στον Δαλάι Λάμα για καθοδήγηση, αλλά και για να τον ρωτήσει αν μπορούσε να εξαφανιστεί για ένα διάστημα. Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, ωστόσο, του είπε ότι ο κόσμος χρειαζόταν τη διδασκαλία του.

«Αν θέλουν να είσαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος, να είσαι ο πιο χαρούμενος» του είπε χαρακτηριστικά.

256 αισθητήρες

Πώς όμως ο Ρικάρ αναδείχθηκε ως ο πιο ευτυχισμένος; Ο νευροεπιστήμονας Ρίτσαρντ Ντέιβιντσον συνέδεσε τον μοναχό με 256 αισθητήρες, ενώ αυτός έκανε διαλογισμό σχετικό με τη συμπόνοια.

Ο Ντέιβιντσον με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψε ότι ο εγκέφαλός του παρήγαγε ένα επίπεδο κυμάτων γάμμα -τα οποία συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μάθηση και τη μνήμη-το οποίο δεν είχε καταγραφεί ποτέ άλλοτε στην επιστημονική βιβλιογραφία.

«Οι απεικονιστικές εξετάσεις επίσης έδειξαν υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, σε σύγκριση με τον δεξιό, γεγονός που του επιτρέπει μια αφύσικα μεγάλη ικανότητα για χαρά και μειωμένη τάση προς τον αρνητισμό» είχε αναφέρει στη σχετική δημοσίευσή του ο Ντέιβιντσον.

Αν και ο Ρικάρ δείχνει αρνητικός στον χαρακτηρισμό, έχει γράψει εκτενώς για τη φιλοσοφία που οδηγεί στην ευτυχία σε διάφορα βιβλία, ενώ πέρυσι δήλωσε στο «Business Insider» ότι η καλοσύνη και ο αλτρουισμός είναι τα κλειδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.

Αναστάσης Ροϊλός – Στέλλα Ψαρουδάκη: Τα παθιασμένα τους φιλιά στο αεροδρόμιο

Ο Αναστάσης Ροϊλός είναι τρελά ερωτευμένος με τη συνάδελφό...