Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ενα ντέρμπι στην ομίχλη με κράνη και κουκούλες!

Ματς-παρωδία στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Γιώργος Τότσικας

Επειτα από τέσσερις διακοπές με συνεχή ρίψη καπνογόνων και απαράδεκτες συνθήκες, ο Ολυμπιακός νίκησε στο Φάληρο 2-1 τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς-παρωδία.

Μάλιστα, 10 λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας πάνω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ενώ λίγο πριν από τη διακοπή άτομα με κράνη και κουκούλες προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, αλλά η Αστυνομία τούς απώθησε και δεν επέτρεψε την εισβολή. Κι όλα αυτά δύο ημέρες μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που στοχοποιήσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Η προσπάθεια έπιασε τόπο, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού μπήκε στο στόχαστρο των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, καθώς στο πέταλο ανέβηκαν δύο υβριστικά πανό κατά του Σταύρου Κοντονή.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς κατήγγειλε ότι ο διαιτητής δεν τήρησε όσα του είπε και έκανε λόγο για δύο αποβολές που δεν δόθηκαν εις βάρος του Ολυμπιακού και για γκολ οφσάιντ των «ερυθρολεύκων».

Η ΑΕΚ έΧασε και πάλι την ευκαιρία 

Για δεύτερη φορά, ύστερα από έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να πιάσει την κορυφή της βαθμολογίας και να εδραιωθεί σε αυτή, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε.

Οπως συνέβη με τον Ηρακλή, έτσι και το Σάββατο με τον Πανιώνιο, οι παίκτες της πέταξαν στα σκουπίδια την ευκαιρία και κόλλησαν στο 0-0.

Ξανά με κάκιστη επιθετική λειτουργία, ξανά με ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Αυτή τη φορά υπάρχει το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών, ειδικά στην επίθεση, αλλά αυτό μόνο ως δικαιολογία μπορεί να ειπωθεί.

Ο Πανιώνιος ήταν μια εξαιρετικά οργανωμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της ομάδα. Το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ ήταν υπερβολικά κακό, με ελάχιστες καλές φάσεις (δύο όλες κι όλες στο α΄ μέρος και μία ο Μάνταλος στο 77’) και γι’ αυτό και το φινάλε βρήκε τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν με το σύνθημα «ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ».

Ο Πανιώνιος με το παιχνίδι του αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα του Μοράις που έχει πολλή δουλειά μπροστά του, αν θέλει η ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Χρυσό τρίποντο για τον Λεβαδειακό

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναιτωλικό και κέρδισε δίκαια 2-1 παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο.

Oι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και εκτός των δύο γκολ που σημείωσαν, ένα σε κάθε ημίχρονο, είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, τις οποίες έσωσε ο Κυριακίδης.

Ο Λεβαδειακός πολύ σύντομα αναγκάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδιά του, καθώς ο Μπελγκαζουανί τραυματίστηκε και ο Ζεζίνιο μπήκε στη θέση του στο 6′ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42′ με τον Γιακουμάκη. Με γκολ άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα της Βοιωτίας, καθώς στο 46′ ο Τόνι Σίλβα έκανε το 2-0.

Ενα αστείο πέναλτι που έκανε ο Μεντί έφερε τη μείωση του σκορ από τον Μαρκόφσκι στο 72′ (2-1). Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πίεσαν μέχρι το τέλος δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Κέρκυρα είχε ηγέτη τον Τουράμ

Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου Τουράμ η Κέρκυρα νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη Σούπερ Λίγκα. Πολύ κακή εμφάνιση έκαναν οι Αρκάδες, που σε έξι ματς έχουν πάρει μόλις τρεις βαθμούς.

Σε αντίθεση με την τραγική εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα και τη βαριά ήττα (4-0) από τον Παναιτωλικό, αυτή τη φορά οι Φαίακες μπήκαν ψυχωμένοι, έχοντας αντιληφθεί την αναγκαιότητα της νίκης.

Αλλωστε, μέσα στην εβδομάδα… τα άκουσαν από τη διοίκηση και τον προπονητή τους για τον τρόπο που εμφανίστηκαν στο Αγρίνιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Τουράμ. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Αστέρα και με όπλα του την ταχύτητα και τη δύναμη κατάφερε να οδηγήσει στη νίκη την Κέρκυρα και ήταν μόνιμη απειλή για την εστία του Κοζίτσκι.

Το Περιστέρι κράταγε ρόπαλο

Σε έντονες αποδοκιμασίες ξέσπασαν οι οπαδοί του Ηρακλή μετά το νέο στραβοπάτημα φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας Σπύρου Παπαθανασάκη αλλά και του προπονητή Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Ατρόμητος λοιπόν, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίλος Στόιτσεφ, επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με τον Γιώργο Κορακάκη στο τιμόνι. Οι Περιστεριώτες απέδρασαν με το διπλό, με σημείο αναφοράς την αλλαγή του Στόιτσεφ, η οποία έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση.

Ο παίκτης του Ατρομήτου με μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι «υπέγραψε» τη νίκη της ομάδας του. Απ’ την άλλη πλευρά, ο «Γηραιός» παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας έχοντας τρεις εντός έδρας ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με το ίδιο σκορ (2-1)! Ο Ουμπίδες έκανε το 0-1 με πέναλτι στο 79’, ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 84’ με τον Λουκίνα (1-1), αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Τόνσο στο 88’ (1-2).

Νίκη τεσσάρων αστέρων ο ΠΑΣ

Aστραψε και βρόντηξε η ομάδα του Πετράκη! Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ιστορίας του απέναντι στην ΑΕΛ συντρίβοντας με 4-0 τους «βυσσινί», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, και έφτασε τους 10 βαθμούς έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ΑΕΛ πέρασε εφιαλτικό βράδυ. Πολύ άσχημη εμφάνιση από όλους τους παίκτες. Ουδείς ξεχώρισε. Παρουσία ανάλογη με το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα. Οι Θεσσαλοί έμειναν στους 5 βαθμούς.

Η καλή μέρα από το… πρωί φάνηκε για τον ΠΑΣ. Μόλις στο 10′ ο Ζάιρο πραγματοποίησε απίθανη ντρίμπλα από δεξιά, ο Γιάκος έβγαλε σέντρα-μαχαιριά και ο Κόντε, που έβαλε το πόδι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Το ίδιο έκανε και στο 52′ και το 74′, Στο 27′ ο Γιάκος είχε διπλασιάσει το σκορ, πριν αναλάβει δράση ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου Κόντε.

Ο Πλατανιάς νέο θύμα της Ξάνθης

Η Ξάνθη νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Πλατανιά εκτός έδρας με 1-0, χάρη σε γκολ του Χαμζά Γιουνές στο 19’, και παρέμεινε αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι. Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Χανιώτες, που δεν βρήκαν γκολ χωρίς τον Μανούσο στη σύνθεσή τους.

Η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ άσχημη και στα δύο ημίχρονα, με τον Πλατανιά να έχει την κατοχή (75%-25%) στο μεγαλύτερο μέρος και τους φιλοξενουμένους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις κόντρες και τα στημένα, κάτι που κατάφεραν στο απόλυτο.

«Για εμάς ήταν θέμα χρόνου να έρθουν τα θετικά αποτέλεσμα και αυτό το ξεκινήσαμε απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, ενώ ο Γιώργος Παράσχος υπογράμμισε: «Τι να κάνουμε, ρε παιδιά… Απέναντι σε αυτή την κλειστή άμυνα δεν είναι κι εύκολο πράγμα να μπορέσεις να τη διασπάσεις. Επιλέξαμε χίλιους δυο τρόπους»! 

Οι «ερυθρόλευκοι» σε συνθήκες Αφρικής «έκλεψαν» τη νίκη

Ντέρμπι… ροντέο, με ανατροπή και τέσσερις διακοπές (!), που κράτησε πάνω από δυόμισι ώρες και είχε τελικό νικητή τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 επί του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε τα… γκολ με το τσουβάλι και υποχρεώθηκε σε ήττα κάτω από συνθήκες Αφρικής!

Η «φωτιά» άναψε μόλις στο 6’, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ, όταν έπειτα από κόρνερ του Τζάλμα σε φάση διαρκείας ο Βαρέλα σε κενή εστία με πλασέ έκανε το 0-1. Παιχνίδι της μοίρας, με τον σκόρερ του ΠΑΟΚ να στέλνει στο 26’ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1). Επειτα από συνεχείς διακοπές εξαιτίας των οπαδών του γηπεδούχου, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Σκαφτή σέντρα του Φιγκέιρας από αριστερά στην εξέλιξη της φάσης, ο Μιλιβόγεβιτς έκανε μια στριφογυριστή κεφαλιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στη γωνία του Γλύκου (2-1).

Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αρετόπουλος έστειλε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στα αποδυτήρια, διακόπτοντας προσωρινά το ματς λόγω καπνογόνων, αλλά τελικά το ντέρμπι ολοκληρώθηκε, γράφοντας άλλη μία μαύρη σελίδα στη Σούπερ Λίγκα.

Μοράις: Είμαι χαρούμενος με την αντίδραση των παικτών

Σίγουρος ότι θα πετύχει στο έργο του εμφανίστηκε ο Μοράις, παρά την απώλεια βαθμών με τον Πανιώνιο. «Ηταν ένα παιχνίδι όπου επιθετικά η ομάδα μας ήταν καλύτερη και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Επαιξε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έπαιξε αμυντικά και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κατακτήσει έναν βαθμό μέσα στην έδρα μας. Αλλά είμαι χαρούμενος με την αντίδραση των παικτών μου, με την προσπάθεια που έκαναν, για να πάρουν κάποια πράγματα, απ’ αυτά που θέλουμε να τους δώσουμε». Από την πλευρά του, ο Μιλόγεβιτς τόνισε: «Παίξαμε σαν Πανιώνιος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, μπορούσαμε και κάτι παραπάνω». Τα συγχαρητήρια των ανθρώπων της ΑΕΚ δέχτηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος. Στην «Ενωση» σχολίαζαν για τον διαιτητή: «Μας έπαιξε 50-50 στην έδρα μας και είναι αυτό που θέλουμε να συμβαίνει πάντα. Μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις καλές διαιτησίες ακόμα και όταν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για μας».

{{-PCOUNT-}}41{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...